PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноЗдравословните ползи на сока от агаве
13 Юни
Пламена M.
Кое за какво е полезноПрекаляването с тофу е вредно за бъбреците
11 Юни
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бахарът подобрява храносмиланетоСред ползите от приема на бахар се изтъква облекчаване на проблеми, свързани с храносмилането, също подправката има обезболяващо действие, може да предпазва организма от болестотворни причинители
10 Юни
Студената вода пречи на храносмиланетоЛедената вода по време на ядене може да забави храносмилателните процеси. Експертите съветват да се избягват студените течности, а да се приемат такива на стайна температура и да се пият поне 30 минути преди и след храна.
09 Юни
Как да пържим картофките, за да не ни вредят?Британски учени откриха как да се приготвят пържените картофи, така че да се избегне риск от появата на ракови заболявания.
07 Юни
Полезно ли е пушеното сиренеАроматът на пушените храни е много специфичен и доставя на човек едни по-различни вкусови възприятия.
06 Юни
Асафетида е неизменна част от аюрведичната кухняАсафетидата се използва в аюрведичната кухня, за да улесни храносмилането на бобовите растения, както и на зеленолистните зеленчуци, каквито са лапад, спанак и други.
05 Юни
Таро – неочакван източник на витаминиБлагодарение на изключителното си богатство от витамини, таро има безброй лечебни качества, които го правят много полезен за организма.
04 Юни
Кардамон – древният афродизиакИзвестен още като Elletaria cardamomum, кардамонът е семейството на джинджифила и придава много силен аромат и вкус на храната. Интересно е как карадамонът повлиява и върху рецепторите в носа и така стимулира допълнително сексуалния апетит.
03 Юни
Предимствата и рисковете от консумацията на сурови плодовеКонсумирането на плодовете в сурово състояние се препоръчва от повечето специалисти, защото по този начин те запазват всички ценни вещества, които съдържат. Прави се връзка между суровоядството и увреждането на зъбите и по-точно на зъбния емайл
02 Юни
Над 4 кафета дневно ни убиват бавноЕвропейската агенция по безопасност на храните публикува доклад, който твърди, че консумацията на повече от четири кафета на ден сериозно вреди на човешкото здраве.
01 Юни
Орехите борят рака на дебелото червоОрехите винаги са се славели като супер храна. Смята се, че те предпазват от куп болести и неприятни състояния, включително рак на простатата, затлъстяване, вредни лъчения, диабет.
30 Май
Най-бедните на фибри храниЗа да говорим кои са бедните на фибри храни, трябва да знаем какво представляват фибрите като цяло и в кои храни се съдържат. Най-много мазнини съдържа свинското месо и следователно почти никакви фибри.
30 Май
Естествени подсладители за чайПовечето специалисти препоръчват за подслаждане на каквато и да е напитка да се спрете на естествените подсладители пред изкуствените. Тук няма как да не бъдат споменати и кленовия сироп и суровата меласа.
29 Май
Ароматният розмарин и здравословните му ползиРозмаринът е една страхотна подправка, богата на хранителни вещества, антиоксиданти и есенциални мастни киселини. Листат на тази подправка съдържат съединения, насърчаващи здравето на човека.
26 Май
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други