Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бахарът подобрява храносмиланетоБахарът подобрява храносмилането
10 Юни
Сред ползите от приема на бахар се изтъква облекчаване на проблеми, свързани с храносмилането, също подправката има обезболяващо действие, може да предпазва организма от болестотворни причинители
Студената вода пречи на храносмиланетоСтудената вода пречи на храносмилането
09 Юни
Ледената вода по време на ядене може да забави храносмилателните процеси. Експертите съветват да се избягват студените течности, а да се приемат такива на стайна температура и да се пият поне 30 минути преди и след храна.
Как да пържим картофките, за да не ни вредят?Как да пържим картофките, за да не ни вредят?
07 Юни
Британски учени откриха как да се приготвят пържените картофи, така че да се избегне риск от появата на ракови заболявания.
Полезно ли е пушеното сиренеПолезно ли е пушеното сирене
06 Юни
Ароматът на пушените храни е много специфичен и доставя на човек едни по-различни вкусови възприятия.
Асафетида е неизменна част от аюрведичната кухняАсафетида е неизменна част от аюрведичната кухня
05 Юни
Асафетидата се използва в аюрведичната кухня, за да улесни храносмилането на бобовите растения, както и на зеленолистните зеленчуци, каквито са лапад, спанак и други.
Таро – неочакван източник на витаминиТаро – неочакван източник на витамини
04 Юни
Благодарение на изключителното си богатство от витамини, таро има безброй лечебни качества, които го правят много полезен за организма.
Кардамон – древният афродизиакКардамон – древният афродизиак
03 Юни
Известен още като Elletaria cardamomum, кардамонът е семейството на джинджифила и придава много силен аромат и вкус на храната. Интересно е как карадамонът повлиява и върху рецепторите в носа и така стимулира допълнително сексуалния апетит.
Предимствата и рисковете от консумацията на сурови плодовеПредимствата и рисковете от консумацията на сурови плодове
02 Юни
Консумирането на плодовете в сурово състояние се препоръчва от повечето специалисти, защото по този начин те запазват всички ценни вещества, които съдържат. Прави се връзка между суровоядството и увреждането на зъбите и по-точно на зъбния емайл
Над 4 кафета дневно ни убиват бавноНад 4 кафета дневно ни убиват бавно
01 Юни
Европейската агенция по безопасност на храните публикува доклад, който твърди, че консумацията на повече от четири кафета на ден сериозно вреди на човешкото здраве.
Орехите борят рака на дебелото червоОрехите борят рака на дебелото черво
30 Май
Орехите винаги са се славели като супер храна. Смята се, че те предпазват от куп болести и неприятни състояния, включително рак на простатата, затлъстяване, вредни лъчения, диабет.
Най-бедните на фибри храниНай-бедните на фибри храни
30 Май
За да говорим кои са бедните на фибри храни, трябва да знаем какво представляват фибрите като цяло и в кои храни се съдържат. Най-много мазнини съдържа свинското месо и следователно почти никакви фибри.
Естествени подсладители за чайЕстествени подсладители за чай
29 Май
Повечето специалисти препоръчват за подслаждане на каквато и да е напитка да се спрете на естествените подсладители пред изкуствените. Тук няма как да не бъдат споменати и кленовия сироп и суровата меласа.
Ароматният розмарин и здравословните му ползиАроматният розмарин и здравословните му ползи
26 Май
Розмаринът е една страхотна подправка, богата на хранителни вещества, антиоксиданти и есенциални мастни киселини. Листат на тази подправка съдържат съединения, насърчаващи здравето на човека.