PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноКолко натурални са натуралните сокове?
22 Април
Елица Христова
Кое за какво е полезноЗдравословни ползи от мака
21 Април
Пламена M.
Кое за какво е полезноКоняк за добро настроение и срещу настинка
19 Април
Вяра Кадурина
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни ли са натуралните сокове?Натуралният сок, който се продава във всеки магазин в кутия или пластмасова бутилка, се отличава от нектара по съдържанието си на натурални компоненти, като например плодово пюре.
19 Април
Видове зелеЗа ползите от зелето могат да се кажат много неща. Всички лекари и диетолози се надпреварват да хвалят вкусния зеленчук. Той съдържа много аскорбинова киселина и витамини от група B, които са полезни за нервната система.
18 Април
Какво трябва да знаем за рафинирания оризПри рафинирания ориз окисляването става много по-бързо, отколкото при кафявия. Белият рафиниран ориз пристига в магазините обогатен на витамини и желязо.
17 Април
Вместо захар - сироп от агавеАвагето расте в мексиканските пустини. Негови откриватели са ацтеките, които го наричали дар от боговете. Днес от агаве се произвежда популярната мексиканска напитка – текилата.
14 Април
Опасни храни, които причиняват ракМиналата година над 1. 5 милиона души са били диагностицирани с рак според данни на Световната здравна организация. В действителност малко от тези хора отдават тревожното събитие на храните, които консумират.
13 Април
2
За и против дъвките без захарНапоследък въпросът за ползата на дъвките става все по-оспорван. Според направено наскоро от британски учени проучване редовното дъвчене на дъвки, съдържащи подсладители, може да доведе до натрупването на големи количества аспартам в организма.
13 Април
Яйца за превенция на диабет тип 2В последното десетилетие научни екипи от цял свят работят за откриването на средства за превенция и борба с диабет тип 2. Учени от Финландия обаче наскоро обявиха, че решението на многогодишните усилия може да бъде далеч по-лесно.
08 Април
Храни с повече фибри срещу рак на дебелото червоРезултатите показват, че едва десет грама фибри на ден могат да намалят риска от рак на дебелото черво, при това с десет процента.
06 Април
Здравословното хранене не изключва кафетоНезависими експерти от САЩ са анализирали няколко изследвания за кафето. Учените са установили, че кафето не просто не е вредно за организма, но може и да ни предпази от някои заболявания.
05 Април
Зеленолистни зеленчуци всеки ден пазят от деменцияХапването на зеленолистни зеленчуци всеки ден ще ни предпази от деменция, откриха чикагски учени. Специалистите са следили хранителния режим на 950 души в продължение на десетилетие, за да достигнат до този извод.
05 Април
За и против натуралните сокове в кутииНадали има човек, който не е гледал поне една реклама на натурални сокове. Производителите се надпреварват да убедят потребителите, че продуктите им са много здравословни и витаминозни. Но така ли е наистина?
04 Април
Защо да намалим кафето?Милиони хора започват своя ден задължително с чаша кафе или капучино. Мнозина не могат да прекарат деня без аромата на ободряващата напитка. Въпреки това кафето си остава една от спорните от медицинска гледна точка напитки.
03 Април
Какво трябва да знаем за гроздовата захарГроздовата захар е важна за човешкия организъм и в умерени количества можете спокойно да си я набавяте от шепа пресни гроздови зърна, а защо не и с удоволствие да изпиете малка чаша висококачествено вино
01 Април
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други