Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни ли са натуралните сокове?Полезни ли са натуралните сокове?
19 Април
Натуралният сок, който се продава във всеки магазин в кутия или пластмасова бутилка, се отличава от нектара по съдържанието си на натурални компоненти, като например плодово пюре.
Видове зелеВидове зеле
18 Април
За ползите от зелето могат да се кажат много неща. Всички лекари и диетолози се надпреварват да хвалят вкусния зеленчук. Той съдържа много аскорбинова киселина и витамини от група B, които са полезни за нервната система.
Какво трябва да знаем за рафинирания оризКакво трябва да знаем за рафинирания ориз
17 Април
При рафинирания ориз окисляването става много по-бързо, отколкото при кафявия. Белият рафиниран ориз пристига в магазините обогатен на витамини и желязо.
Вместо захар - сироп от агавеВместо захар - сироп от агаве
14 Април
Авагето расте в мексиканските пустини. Негови откриватели са ацтеките, които го наричали дар от боговете. Днес от агаве се произвежда популярната мексиканска напитка – текилата.
Опасни храни, които причиняват ракОпасни храни, които причиняват рак
13 Април
2
Миналата година над 1. 5 милиона души са били диагностицирани с рак според данни на Световната здравна организация. В действителност малко от тези хора отдават тревожното събитие на храните, които консумират.
За и против дъвките без захарЗа и против дъвките без захар
13 Април
Напоследък въпросът за ползата на дъвките става все по-оспорван. Според направено наскоро от британски учени проучване редовното дъвчене на дъвки, съдържащи подсладители, може да доведе до натрупването на големи количества аспартам в организма.
Яйца за превенция на диабет тип 2Яйца за превенция на диабет тип 2
08 Април
В последното десетилетие научни екипи от цял свят работят за откриването на средства за превенция и борба с диабет тип 2. Учени от Финландия обаче наскоро обявиха, че решението на многогодишните усилия може да бъде далеч по-лесно.
Храни с повече фибри срещу рак на дебелото червоХрани с повече фибри срещу рак на дебелото черво
06 Април
Резултатите показват, че едва десет грама фибри на ден могат да намалят риска от рак на дебелото черво, при това с десет процента.
Здравословното хранене не изключва кафетоЗдравословното хранене не изключва кафето
05 Април
Независими експерти от САЩ са анализирали няколко изследвания за кафето. Учените са установили, че кафето не просто не е вредно за организма, но може и да ни предпази от някои заболявания.
Зеленолистни зеленчуци всеки ден пазят от деменцияЗеленолистни зеленчуци всеки ден пазят от деменция
05 Април
Хапването на зеленолистни зеленчуци всеки ден ще ни предпази от деменция, откриха чикагски учени. Специалистите са следили хранителния режим на 950 души в продължение на десетилетие, за да достигнат до този извод.
За и против натуралните сокове в кутииЗа и против натуралните сокове в кутии
04 Април
Надали има човек, който не е гледал поне една реклама на натурални сокове. Производителите се надпреварват да убедят потребителите, че продуктите им са много здравословни и витаминозни. Но така ли е наистина?
Защо да намалим кафето?Защо да намалим кафето?
03 Април
Милиони хора започват своя ден задължително с чаша кафе или капучино. Мнозина не могат да прекарат деня без аромата на ободряващата напитка. Въпреки това кафето си остава една от спорните от медицинска гледна точка напитки.
Какво трябва да знаем за гроздовата захарКакво трябва да знаем за гроздовата захар
01 Април
Гроздовата захар е важна за човешкия организъм и в умерени количества можете спокойно да си я набавяте от шепа пресни гроздови зърна, а защо не и с удоволствие да изпиете малка чаша висококачествено вино