- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Кое за какво е полезноЗакуските, които могат да стимулират мозъка ви
12 Ноем.
Антония Р.
Кое за какво е полезноНай-горчивите и полезни храни
11 Ноем.
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хапвайте тези храни срещу есенните алергииБроколите са едно от най-добрите средства за почистване на синусите. В тях има високо съдържание на витамин С, който играе съществена роля при облекчаване на алергиите.
10 Ноем.
Храни, богати на целулозаЦелулозата не се разгражда от храносмилателните ензими на човека, но някои чревни бактерии продуцират ензим - целулаза, който смила целулозата до разтворими вещества.
09 Ноем.
Лошо: Пълнеем най-много от картофи!Картофите са основната причина за качването на килограми и че именно от тях се пълнее най-много.
08 Ноем.
Храните с най-високо съдържание на въглехидратиЗа да сме здрави и в добра форма, тялото ни е нуждае от разнообразна храна, която да ни зарежда с енергия и да ни доставя необходимите ни витамини, минерали и други вещества.
07 Ноем.
Чаят от карамфил с много ползи за нашето здравеКарамфиловият чай е оценен като ефективен за облекчаване на гадене. Чаят се прави само с няколко капки масло от карамфил.
06 Ноем.
Шафран - безценна подправка за добро зрениеЗаради богатото съдържание на мощни антиоксиданти шафранът има благотворен ефект върху зрението и то използван в минимални количества.
05 Ноем.
Кокосовият орех е суперхранаКонсумирането на кокосови продукти води до подобряване действието на щитовидните функции и на метаболизма, намаляване на теглото по бърз и здравословен начин
04 Ноем.
Орехите борят карциномитеНово проучване доказва, че ако човек, който страда от рак на дебелото черво, консумира средно една шепа от здравословните ядки, той може да забави растежа на раковите клетки.
04 Ноем.
Забравете за нискомаслените храни – от тях се пълнееЗабравете за нискомаслените храни, широко рекламирани от производителите им като здравословни и подходящи за активно спортуващи хора. Това е съвет, който 38-годишният австралийски актьор Деймън Гамо ви дава след проведен от него експеримент.
03 Ноем.
Защо пъстървата е полезна?Пъстървата е много богата на витамин D, както и на омега-3 мастни киселини. Специалистите препоръчват риби от рода на пъстървата да се консумират всяка седмица
02 Ноем.
Как изписват фосфатите върху хранитеВ хранителната промишленост употребата на фосфати е широко разпространена. В малки количества фосфорът е полезен и дори необходим за организма, но прекомерната му употреба може да доведе до сериозни последици за здравето.
02 Ноем.
Лютото удължава животаКонсумацията на пикантни храни има много ползи. Ново проучване е установило още една от тях. Оказва се, че лютата храна удължава живота.
01 Ноем.
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 707
Основни Рецепти
15 245
20 591
Други