Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хапвайте тези храни срещу есенните алергииХапвайте тези храни срещу есенните алергии
10 Ноем.
Броколите са едно от най-добрите средства за почистване на синусите. В тях има високо съдържание на витамин С, който играе съществена роля при облекчаване на алергиите.
Храни, богати на целулозаХрани, богати на целулоза
09 Ноем.
Целулозата не се разгражда от храносмилателните ензими на човека, но някои чревни бактерии продуцират ензим - целулаза, който смила целулозата до разтворими вещества.
Лошо: Пълнеем най-много от картофи!Лошо: Пълнеем най-много от картофи!
08 Ноем.
Картофите са основната причина за качването на килограми и че именно от тях се пълнее най-много.
Храните с най-високо съдържание на въглехидратиХраните с най-високо съдържание на въглехидрати
07 Ноем.
За да сме здрави и в добра форма, тялото ни е нуждае от разнообразна храна, която да ни зарежда с енергия и да ни доставя необходимите ни витамини, минерали и други вещества.
Чаят от карамфил с много ползи за нашето здравеЧаят от карамфил с много ползи за нашето здраве
06 Ноем.
Карамфиловият чай е оценен като ефективен за облекчаване на гадене. Чаят се прави само с няколко капки масло от карамфил.
Шафран - безценна подправка за добро зрениеШафран - безценна подправка за добро зрение
05 Ноем.
Заради богатото съдържание на мощни антиоксиданти шафранът има благотворен ефект върху зрението и то използван в минимални количества.
Кокосовият орех е суперхранаКокосовият орех е суперхрана
04 Ноем.
Консумирането на кокосови продукти води до подобряване действието на щитовидните функции и на метаболизма, намаляване на теглото по бърз и здравословен начин
Орехите борят карциномитеОрехите борят карциномите
04 Ноем.
Ново проучване доказва, че ако човек, който страда от рак на дебелото черво, консумира средно една шепа от здравословните ядки, той може да забави растежа на раковите клетки.
Забравете за нискомаслените храни – от тях се пълнееЗабравете за нискомаслените храни – от тях се пълнее
03 Ноем.
Забравете за нискомаслените храни, широко рекламирани от производителите им като здравословни и подходящи за активно спортуващи хора. Това е съвет, който 38-годишният австралийски актьор Деймън Гамо ви дава след проведен от него експеримент.
Защо пъстървата е полезна?Защо пъстървата е полезна?
02 Ноем.
Пъстървата е много богата на витамин D, както и на омега-3 мастни киселини. Специалистите препоръчват риби от рода на пъстървата да се консумират всяка седмица
Как изписват фосфатите върху хранитеКак изписват фосфатите върху храните
02 Ноем.
В хранителната промишленост употребата на фосфати е широко разпространена. В малки количества фосфорът е полезен и дори необходим за организма, но прекомерната му употреба може да доведе до сериозни последици за здравето.
Лютото удължава животаЛютото удължава живота
01 Ноем.
Консумацията на пикантни храни има много ползи. Ново проучване е установило още една от тях. Оказва се, че лютата храна удължава живота.