PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноНай-сладките плодове и калориите в тях
30 Март
Надежда Недева
Кое за какво е полезноПарафинът в плодовете и зеленчуците
28 Март
Елица Христова
Кое за какво е полезноЗа и против нискомаслените млечни продукти
25 Март
Елица Христова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни ли са консервираните храниНай-важното при приготвянето или консумирането на консерви е те да са правилно приготвени. Консервите беспорно са един практичен начин за приготвяне на храна, но вредни ли са наистина?
23 Март
За ползите от амарантДоказано е, че амарант съдържа с до 30 повече протеини от ориза, ръжта. Лизинът, откриващ се в състава на амарант, играе важна роля за поддържането на здрава и лъскава коса.
23 Март
Защо маслините са полезни за здраветоМаслината е най-старото известно култивирано дърво в историята на човечеството. Днес в търговските обекти може да срещнете абсолютно всякакви разновидности, маслинов пастет и какво ли още не, създадено на маслинена основа.
22 Март
За ползите от сока от ябълкаСокът от ябълката е единственият, който може да се комбинира със зеленчукови сокове. Вкусната напитка се препоръчва при извършване на усилен умствен труд.
21 Март
Здравословни ползи от див ямсДивият ямс е мексикански сладък картоф, известен на много билкари още от 18 век. Използван с годините за лечение на безброй заболявания, той влиза в състава на много лекарствени средства.
18 Март
Здравословни ползи от жълъдиПлодовете на дъба се използват от незапомнени времена в народната медицина. Благодарение на богатия им състав още в древността малките ядки са се прилагали като лечебно средство при редица заболявания.
16 Март
Здравословни ползи от брюкселско зелеБрюкселското зеле се задушава или вари, след това се добавя към ястия с месо. С едва половин чаша от него се сдобиваме с 20 основни витамини - 48 мг витамин С.
15 Март
Здравословно меню по време на постПовечето експерти са на мнение, че постите са идеалният начин за прочистване на човешкия организъм.
14 Март
Чудодейните ползи на пресния копърКопърът е ароматно растение, което се използва най-често като подправка към различни ястия. Лечебният копър съдържа голяма количество калций и е богат на бактериациди
14 Март
Здравословни ползи и вреди от индийското орехчеКакто с всяко друго хубаво нещо, и с индийското орехче трябва да се внимава. Малките дози от него са не само полезни, но и препоръчителни.
14 Март
Здравословно меню за вегетарианциПринципът на протеиновото допълване, който е водещ за здравословното меню на всички вегетарианци, се базира на комбинирането на различни растителни протеини, като комбинацията в много случаи е по-добра от месните протеини.
13 Март
Забравете за месото, ако искате здраво сърцеЗабравете за месото, ако искате здраво сърце. Това твърдят лекари от Американската сърдечна асоциация. Специалистите препоръчват плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни
12 Март
Шест вида захар, които могат да ви убиятНектарът от Агаве, смятан за полезен, е подсладител, който всъщност е с високо съдържание на фруктоза. Кокосовата захар също не е полезна при продължителен прием
12 Март
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други