Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни ли са консервираните храниПолезни ли са консервираните храни
23 Март
Най-важното при приготвянето или консумирането на консерви е те да са правилно приготвени. Консервите беспорно са един практичен начин за приготвяне на храна, но вредни ли са наистина?
За ползите от амарантЗа ползите от амарант
23 Март
Доказано е, че амарант съдържа с до 30 повече протеини от ориза, ръжта. Лизинът, откриващ се в състава на амарант, играе важна роля за поддържането на здрава и лъскава коса.
Защо маслините са полезни за здраветоЗащо маслините са полезни за здравето
22 Март
Маслината е най-старото известно култивирано дърво в историята на човечеството. Днес в търговските обекти може да срещнете абсолютно всякакви разновидности, маслинов пастет и какво ли още не, създадено на маслинена основа.
За ползите от сока от ябълкаЗа ползите от сока от ябълка
21 Март
Сокът от ябълката е единственият, който може да се комбинира със зеленчукови сокове. Вкусната напитка се препоръчва при извършване на усилен умствен труд.
Здравословни ползи от див ямсЗдравословни ползи от див ямс
18 Март
Дивият ямс е мексикански сладък картоф, известен на много билкари още от 18 век. Използван с годините за лечение на безброй заболявания, той влиза в състава на много лекарствени средства.
Здравословни ползи от жълъдиЗдравословни ползи от жълъди
16 Март
Плодовете на дъба се използват от незапомнени времена в народната медицина. Благодарение на богатия им състав още в древността малките ядки са се прилагали като лечебно средство при редица заболявания.
Здравословни ползи от брюкселско зелеЗдравословни ползи от брюкселско зеле
15 Март
Брюкселското зеле се задушава или вари, след това се добавя към ястия с месо. С едва половин чаша от него се сдобиваме с 20 основни витамини - 48 мг витамин С.
Здравословно меню по време на постЗдравословно меню по време на пост
14 Март
Повечето експерти са на мнение, че постите са идеалният начин за прочистване на човешкия организъм.
Чудодейните ползи на пресния копърЧудодейните ползи на пресния копър
14 Март
Копърът е ароматно растение, което се използва най-често като подправка към различни ястия. Лечебният копър съдържа голяма количество калций и е богат на бактериациди
Здравословни ползи и вреди от индийското орехчеЗдравословни ползи и вреди от индийското орехче
14 Март
Както с всяко друго хубаво нещо, и с индийското орехче трябва да се внимава. Малките дози от него са не само полезни, но и препоръчителни.
Здравословно меню за вегетарианциЗдравословно меню за вегетарианци
13 Март
Принципът на протеиновото допълване, който е водещ за здравословното меню на всички вегетарианци, се базира на комбинирането на различни растителни протеини, като комбинацията в много случаи е по-добра от месните протеини.
Забравете за месото, ако искате здраво сърцеЗабравете за месото, ако искате здраво сърце
12 Март
Забравете за месото, ако искате здраво сърце. Това твърдят лекари от Американската сърдечна асоциация. Специалистите препоръчват плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни
Шест вида захар, които могат да ви убиятШест вида захар, които могат да ви убият
12 Март
Нектарът от Агаве, смятан за полезен, е подсладител, който всъщност е с високо съдържание на фруктоза. Кокосовата захар също не е полезна при продължителен прием