Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ура! Отслабваме заради студаУра! Отслабваме заради студа
12 Януари
Новооткрит протеин - Zfp516, се формира, когато тялото е изложено на ниски температури. Благодарение на Zfp516 т. нар. бяла мазнина, която складира енергия и се натрупва, се преобразува в кафява мазнина, която изгаря калориите.
Бадеми всеки ден срещу паласки и бирено коремчеБадеми всеки ден срещу паласки и бирено коремче
11 Януари
Консумацията на бадеми ще подсили сърцето, понижавайки вредния холестерол и ще стопи мазнините, натрупани в областта на кръста.
Здравословни ползи от ръжЗдравословни ползи от ръж
11 Януари
Ръжените зърна, ядки и брашно са здравословни зърнени продукти. Освен че засищат, те носят на организма и диетични фибри.
Пчелното млечице е богат източник на протеиниПчелното млечице е богат източник на протеини
10 Януари
Пчелното млечице е жизнено необходимо за функцията на сърцето. То стимулира производството на имуноглобулини.
Фитотерапевти: Лофант помага при всички заболяванияФитотерапевти: Лофант помага при всички заболявания
10 Януари
Фитотерапевтите са категорични, че лофтантът е билката, която може да изцери всяко заболяване. Лофантът се прилага по различни начини, зависещи от симптомите и оплакванията.
Броколи и карфиол са отличен източник на сулфорафанБроколи и карфиол са отличен източник на сулфорафан
09 Януари
Броколи и карфиол за зеленчуци от семейство кръстоцветни. Освен че са много вкусни, са и изключително полезни. Те имат способността да предотвратят появата на полипи. Броколите са подходящи при лечение на ракови заболявания и артрит.
Здравословни ползи от боб адзукиЗдравословни ползи от боб адзуки
09 Януари
Боб адзуки е малък червено-кафяв боб, който е изключително вкусен и сладък. Половин порция от този боб ни носи 12 процента от нужното ни желязо, 13 процент от необходимия калий и 35 процента от дневната доза витамин В9.
Учени от БАН: Пийте ракия за здравеУчени от БАН: Пийте ракия за здраве
08 Януари
1
До 100 г ракия дневно са полезни за здравето, категорични за учени. Стомашните неразположения също ще бъдат решени с помощта на българската ракия
Пластмасовите прибори увреждат бъбреците ниПластмасовите прибори увреждат бъбреците ни
06 Януари
1
Пластмасовите изделия отделят по-голямо количество от веществото меламин, когато в чиниите има топла храна или такава с голяма киселинност, допълват учените.
Здравословни ползи от каперситеЗдравословни ползи от каперсите
05 Януари
Каперсите са едно своеобразно лекарство при простуда и грип, поради съдържащите се естествени антибиотици в тях.
Лъжичка мед във виното прави чудесаЛъжичка мед във виното прави чудеса
04 Януари
Медът е един от първите продукти, към които посягаме, когато усещаме, че започваме да се разболяваме. Той се усвоява лесно от организма на човек и му дава енергия.
Шест здравословни ползи от касисШест здравословни ползи от касис
04 Януари
В касиса се съдържат антиоксиданти и хранителни вещества, които му дават възможността да си съперничи с някои от далечните си роднини – годжи бери, акай и др.
Домат в обвивка - непознатият физалисДомат в обвивка - непознатият физалис
03 Януари
Едно от често срещаните наименования на физалисът е домат в обвивка. На някои места се нарича още мексикански домат, еврейска ягода и цариградско грозде.