PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноКои полезни храни всъщност са вредни?
16 Януари
Елица Христова
Кое за какво е полезноДълголетието идва с 10 г фибри на всеки 1000 калории
15 Януари
Паолина Сярова
Кое за какво е полезноКресон - едно от първите култивирани растения
14 Януари
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ура! Отслабваме заради студаНовооткрит протеин - Zfp516, се формира, когато тялото е изложено на ниски температури. Благодарение на Zfp516 т. нар. бяла мазнина, която складира енергия и се натрупва, се преобразува в кафява мазнина, която изгаря калориите.
12 Януари
Бадеми всеки ден срещу паласки и бирено коремчеКонсумацията на бадеми ще подсили сърцето, понижавайки вредния холестерол и ще стопи мазнините, натрупани в областта на кръста.
11 Януари
Здравословни ползи от ръжРъжените зърна, ядки и брашно са здравословни зърнени продукти. Освен че засищат, те носят на организма и диетични фибри.
11 Януари
Пчелното млечице е богат източник на протеиниПчелното млечице е жизнено необходимо за функцията на сърцето. То стимулира производството на имуноглобулини.
10 Януари
Фитотерапевти: Лофант помага при всички заболяванияФитотерапевтите са категорични, че лофтантът е билката, която може да изцери всяко заболяване. Лофантът се прилага по различни начини, зависещи от симптомите и оплакванията.
10 Януари
Броколи и карфиол са отличен източник на сулфорафанБроколи и карфиол за зеленчуци от семейство кръстоцветни. Освен че са много вкусни, са и изключително полезни. Те имат способността да предотвратят появата на полипи. Броколите са подходящи при лечение на ракови заболявания и артрит.
09 Януари
Здравословни ползи от боб адзукиБоб адзуки е малък червено-кафяв боб, който е изключително вкусен и сладък. Половин порция от този боб ни носи 12 процента от нужното ни желязо, 13 процент от необходимия калий и 35 процента от дневната доза витамин В9.
09 Януари
Учени от БАН: Пийте ракия за здравеДо 100 г ракия дневно са полезни за здравето, категорични за учени. Стомашните неразположения също ще бъдат решени с помощта на българската ракия
08 Януари
1
Пластмасовите прибори увреждат бъбреците ниПластмасовите изделия отделят по-голямо количество от веществото меламин, когато в чиниите има топла храна или такава с голяма киселинност, допълват учените.
06 Януари
1
Здравословни ползи от каперситеКаперсите са едно своеобразно лекарство при простуда и грип, поради съдържащите се естествени антибиотици в тях.
05 Януари
Лъжичка мед във виното прави чудесаМедът е един от първите продукти, към които посягаме, когато усещаме, че започваме да се разболяваме. Той се усвоява лесно от организма на човек и му дава енергия.
04 Януари
Шест здравословни ползи от касисВ касиса се съдържат антиоксиданти и хранителни вещества, които му дават възможността да си съперничи с някои от далечните си роднини – годжи бери, акай и др.
04 Януари
Домат в обвивка - непознатият физалисЕдно от често срещаните наименования на физалисът е домат в обвивка. На някои места се нарича още мексикански домат, еврейска ягода и цариградско грозде.
03 Януари
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други