PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноЗдравословни ползи от джинджифил
01 Януари
Марина
Кое за какво е полезноПолезно ли е шкембето
29 Дек.
2
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Изомалт - подсладител, който се извлича от цвеклоИнтересно за изомалта е, че действа като баласт. Той се отнася към групата на по-малко усвояемите от организма въглеводороди.
27 Дек.
Здравословни вреди от палмово маслоПалмовото масло навлезе в традиционната ни кухня сравнително наскоро. Въпреки това то масово се влага в почти всеки познат ни продукт.
26 Дек.
2
Защо да хапваме месо често?Месото съдържа много хранителни вещества, които не могат да се открият в растенията.
26 Дек.
Как да се предпазим от голямото коледно преяжданеАко и на вас ви е трудно да се предпазвате от преяждането, ето няколко съвета, които могат и да ви послужат да избегнете прекомерното хранене.
23 Дек.
Келп - един от най-старите растителни видовеЗамисляли ли ко е най-старият растителен вид, избуял на нашата планета? Този въпрос от години интересува редица биолози и учени. Оказва се, че това растение е келп, който и до днес може да бъде открит.
22 Дек.
Отслабваме лесно с екстракт от картофиАко искате да се спасите от трупането на килограми, използвайте екстракт от картофи, съветват специалисти от университета Макгил, Канада.
22 Дек.
1
Здравословни ползи от манготоМангото е най-популярният и най-често консумиран плод в света. Освен с вкусови качества, той представлява и една своеобразно лекарствена храна.
20 Дек.
Бъз - най-силната българска билкаБъзът е смятан за най-силната българска билка, защото всичките й части се използват – както плодовете, така и цветовете, листата и дори клонките и кората.
19 Дек.
4
Стопете тлъстините с портокалова кораОбикновено всеки, който хапва портокал, изхвърля кората му. Това обаче е изключително нередно – в нея се съдържат невероятно много полезни съставки - 200 процента повече целулоза, отколкото в самия цитрус.
17 Дек.
1
Дълголетието на французите се дължи на РокфорОказва се, че виновник за дълголетието на французите е техният любим деликатес – сиренето Рокфор. Те го наричат крал на всички сирена.
15 Дек.
Кокосовото мляко бори махмурлукаАко и на вас ви се е случвало да се чувствате не особено добре след бурен купон с приятели – за следващата подобна ситуация се снабдете с кокосово мляко. Според някои източници кокосовото мляко бързо ще пребори махмурлука.
14 Дек.
Солта не била виновна за високото кръвноТвърдението, че голямото количество сол предизвиква високо кръвно налягане е доста преувеличено. Във френското изследване се твърди, че всъщност връзката между солта и кръвното е много по-сложна, отколкото се е приема до момента.
13 Дек.
Мушмулите разхлабват и успокояватТръпчивите плодове на мушмулата са известни в народната медицина и със способността си да помагат на храносмилането и да подобряват функцията на дебелото черво.
12 Дек.
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 085
Основни рецепти
15 322
20 787
Други