Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо сте изморени след храненеЗащо сте изморени след хранене
21 Май
1
Ако след хранене ви се иска да поспите и се чувствате уморени, знайте, че не се случва само на вас. Но с помощта на някои трикове ще успеете да сте енергични през целия ден.
Суперхрани за добро храносмиланеСуперхрани за добро храносмилане
20 Май
За да се радвате винаги на добро храносмилане, консумирайте редовно така наречените суперхрани – продукти, които се грижат за добрата работа на системите на организма ви.
Суперхрани за по-добро настроениеСуперхрани за по-добро настроение
15 Май
От храненето ни зависи и нашето добро настроение. Съществуват така наречените суперхрани, които се грижат за доброто ни настроение благодарение на специалните вещества, които се съдържат в тях.
Доматите ни пазят от тромбозаДоматите ни пазят от тромбоза
14 Май
Изследване доказва, че яденето на домати е много повече от полезно. Шотландски учени са достигнали до извода, че редовната употреба на доматите значително намалява риска от масирана тромбоза.
Кивито бори хипертониятаКивито бори хипертонията
13 Май
Според норвежко проучване става ясно, че освен с високото си съдържание на витамини, калий, магнезий, кивито ще стане известно и като плода, който успешно може да се бори с хипертонията.
Кой шоколад е здравословен и кой не?Кой шоколад е здравословен и кой не?
13 Май
Често се препоръчва консумацията на черен шоколад, обявен за по-здравословен. Учените обаче са категорично против рекламирането му като храна с пряко отношение към здравето.
Храните, които ни правят уморениХраните, които ни правят уморени
12 Май
Ако редовно чувствате умора, то трябва коренно да промените режима ди на хранене. Включете в ежедневното си меню разнообразни плодове и зеленчуци. Чесънът е една от храните, които ободряват организма
Как да премахнем нитратите от зеленчуцитеКак да премахнем нитратите от зеленчуците
10 Май
2
Нитратите представляват азотни съединения. Азотът е важна хранителна съставка за всички растения, подпомагаща техния правилен растеж и развитие. При прекалено добавяне на азот и азотни съединения (нитрати) в растенията се натрупват излишъци от нитрати
Вегетарианството пази от диабет и сърдечни болестиВегетарианството пази от диабет и сърдечни болести
09 Май
Дори с напредването на възрастта при хората, които не се хранят с месо, рискът от сърдечно-съдови заболявания и диабет не се увеличава.
Колко натурални са натуралните продукти?Колко натурални са натуралните продукти?
09 Май
4
Когато си купувате от магазина продукти с надпис напълно натурални не се грижите по-добре за здравето си. Просто плащате заплатата на по-кадърни маркетингови специалисти.
Най-добрите източници на протеиниНай-добрите източници на протеини
08 Май
1
Най-добрите протеини се съдържат в месото на животни, които са гледани на пасища, в риба, която е уловена от река или море, в яйцата от свободни кокошки.
Храните, които укрепват нервните клеткиХраните, които укрепват нервните клетки
07 Май
1
Широко разпространено е твърдението, че когато човек губи нервни клетки, това е необратим процес, т. е. – нервните клетки не се възстановяват. В скорошно проучване обаче се казва, че подобна регенерация е възможна, но би коствала изключително много усилия
Закуската на отслабващитеЗакуската на отслабващите
06 Май
1
Правилната закуска съдържа белтъчини, малко мазнини и бавни въглехидрати, които се разграждат по-бавно. Подходящо за отслабващите е да закусват с овесени ядки, със сварена елда или сварени яйца.