Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Светата Троица на хипертоникаСветата Троица на хипертоника
27 Януари
3
При хипертония трябва да се спазва правилото на Светата троица на хипертоника – това са колата, бургерите и пържените картофки, които са доста вредни за хора с повишено кръвно налягане.
Защо е вредно да похапваме десерти?Защо е вредно да похапваме десерти?
26 Януари
Захарта действа зле на стомаха. Тя предизвиква процеси на ферментация, които влияят върху общото състояние на човешкия организъм.
Газираните напитки ни карат да преяждамеГазираните напитки ни карат да преяждаме
22 Януари
1
Проблемът със затлъстяването на децата, а и на възрастните, често се крие не само в преяждането, но също така и в прекаляването с газираните напитки.
Чудният плод помелоЧудният плод помело
21 Януари
3
Помелото притежава много полезни свойства и оказва положително въздействие върху жизнения тонус и здравето на човек. В Китай и Тайланд вярват, че помелото има чудодейни оздравителни свойства.
Сушените плодове лекуват нерви и болезнен цикълСушените плодове лекуват нерви и болезнен цикъл
20 Януари
Сушените плодове помагат на организма да се пребори с много проблеми и болести. Сушените смокини помагат при възпаления на гърлото и болезнен цикъл, а стафидите успокояват нервите.
Храните, които горят мазниниХраните, които горят мазнини
19 Януари
2
Съществуват храни, които горят мазнините. Сред тези храни са лукът, чесънът, рибата, печените картофи, ябълков оцет и кивито. Как лесно да си направите отвара за отслабване с ябълков оцет.
Целината лекува шипове?Целината лекува шипове?
19 Януари
16
Важно е да се уточни, че целината понижава кръвното, така че хора с ниско кръвно трябва да се консултират с лекар, преди да прибегнат до този вид лечение.
Пълнозърнестите храни възстановяват кожатаПълнозърнестите храни възстановяват кожата
17 Януари
Пълнозърнестите храни са богати на важни елементи като калий, калций, фосфор, мастноразтворими витамини. От пшеницата и елдата става идеална закуска, като ги залеете с вряла вода.
Джинджифил в борбата срещу ракДжинджифил в борбата срещу рак
16 Януари
2
Джинджифилът е възхвален от индийците, като лечител на всички болести. Помага при гадене, менструални болки, ревматоиден артрит, но и в борбата с коварната болест рак.
Скумрия срещу мигренатаСкумрия срещу мигрената
15 Януари
Чай от джинджифил помага при киселини, а медът е полезен при стрес и безпричинна тревога. Мазните риби като скумрията и пъстървата помагат при мигрена, а срещу лош дъх се пие зелен и черен чай.
Мазната храна води до депресияМазната храна води до депресия
15 Януари
Храните с високо съдържание на мазнини могат да причинят на жените депресия и честа смяна на настроението, твърдят австралийски учени. Жените, които ядат риба и плодове, не страдат от това.
Полезни ли са кайсиевите ядкиПолезни ли са кайсиевите ядки
14 Януари
1
В България много често ползваме кайсиеви ядки вместо бадеми. Те са с високо съдържание на белтъчини, омега-6 мастни киселини, витамини В15 и В17, желязо и калий. Консумацията на кайсиеви ядки е препоръчително в определени количества.
За целебните и полезни свойства на бананитеЗа целебните и полезни свойства на бананите
13 Януари
3
Бананът осигурява енергия на организма, а полезните му вещества имат лечебни свойства, които помагат в борбата срещу рак на стомаха. За кои органи са полезни бананите?