PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноОбедното кафе ви пази от диабет
01 Февр.
Елиана Василева
Кое за какво е полезноШоколадът е помощник срещу инсулт
01 Февр.
Елиана Василева
Кое за какво е полезноЗдравословни ползи от биволското мляко
01 Февр.
Анонимен
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Светата Троица на хипертоникаПри хипертония трябва да се спазва правилото на Светата троица на хипертоника – това са колата, бургерите и пържените картофки, които са доста вредни за хора с повишено кръвно налягане.
27 Януари
3
Защо е вредно да похапваме десерти?Захарта действа зле на стомаха. Тя предизвиква процеси на ферментация, които влияят върху общото състояние на човешкия организъм.
26 Януари
Газираните напитки ни карат да преяждамеПроблемът със затлъстяването на децата, а и на възрастните, често се крие не само в преяждането, но също така и в прекаляването с газираните напитки.
22 Януари
1
Чудният плод помелоПомелото притежава много полезни свойства и оказва положително въздействие върху жизнения тонус и здравето на човек. В Китай и Тайланд вярват, че помелото има чудодейни оздравителни свойства.
21 Януари
3
Сушените плодове лекуват нерви и болезнен цикълСушените плодове помагат на организма да се пребори с много проблеми и болести. Сушените смокини помагат при възпаления на гърлото и болезнен цикъл, а стафидите успокояват нервите.
20 Януари
Храните, които горят мазниниСъществуват храни, които горят мазнините. Сред тези храни са лукът, чесънът, рибата, печените картофи, ябълков оцет и кивито. Как лесно да си направите отвара за отслабване с ябълков оцет.
19 Януари
2
Целината лекува шипове?Важно е да се уточни, че целината понижава кръвното, така че хора с ниско кръвно трябва да се консултират с лекар, преди да прибегнат до този вид лечение.
19 Януари
16
Пълнозърнестите храни възстановяват кожатаПълнозърнестите храни са богати на важни елементи като калий, калций, фосфор, мастноразтворими витамини. От пшеницата и елдата става идеална закуска, като ги залеете с вряла вода.
17 Януари
Джинджифил в борбата срещу ракДжинджифилът е възхвален от индийците, като лечител на всички болести. Помага при гадене, менструални болки, ревматоиден артрит, но и в борбата с коварната болест рак.
16 Януари
2
Скумрия срещу мигренатаЧай от джинджифил помага при киселини, а медът е полезен при стрес и безпричинна тревога. Мазните риби като скумрията и пъстървата помагат при мигрена, а срещу лош дъх се пие зелен и черен чай.
15 Януари
Мазната храна води до депресияХраните с високо съдържание на мазнини могат да причинят на жените депресия и честа смяна на настроението, твърдят австралийски учени. Жените, които ядат риба и плодове, не страдат от това.
15 Януари
Полезни ли са кайсиевите ядкиВ България много често ползваме кайсиеви ядки вместо бадеми. Те са с високо съдържание на белтъчини, омега-6 мастни киселини, витамини В15 и В17, желязо и калий. Консумацията на кайсиеви ядки е препоръчително в определени количества.
14 Януари
1
За целебните и полезни свойства на бананитеБананът осигурява енергия на организма, а полезните му вещества имат лечебни свойства, които помагат в борбата срещу рак на стомаха. За кои органи са полезни бананите?
13 Януари
3
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други