PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноКулинарни идеи при готвене на фазан
12 Януари
Пламена M.
Кое за какво е полезноКак да спасим мухлясалият хляб?
11 Януари
2
Нина Норд
Кое за какво е полезноМалини, ягоди и риба срещу болести
11 Януари
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бира при камъни в бъбреците?Камъните в бъбреците могат да се открият случайно, когато не предизвикват никакви оплаквания на рентгенова снимка на коремната област или при ултразвуково изследване на коремните органи.
10 Януари
2
Доматите са полезни с авокадо, бадемите - с йогуртПравилното съчетаване на продуктите е полезно за тялото и помага да следим за килограмите си и да се борим със стреса. Доматите се съчетават идеално с авокадо, а куркумата - с черен пипер.
09 Януари
2
Кои вещества са канцерогенниВсички сме чували за канцерогенните вещества, но всъщност кои са те и къде се намират? Ако сте свикнали да хапвате редовно маргарин или пушено месо, откажете се, защото те са пълни с канцерогени
09 Януари
3
Видове оризОризът е една от най-древните култури. Кои са най-разпространените видове и типове ориз, вижте тук.
09 Януари
1
Пектин - същност и ползиПектинът е структурен полизахарид или по-просто казано, спада към групата на разтворимите хранителни влакнини. Пектинът е използван е най-често като стабилизатор. В готвенето пектинът се смята за един от най-естествените сгъстители.
08 Януари
Шам-фъстък за потентност, лешник и орех за добра паметШам фъстъкът подобрява потентността, но не и когато се съчетае с бира - тогава ефектът е обратен. Орехите подобряват паметта и избистрят мисълта. И все пак не пренебрегвайте тези ядки.
06 Януари
Мандарините лекуват куп болестиМандарините са полезни при профилактиката и лечението на редица заболявания. Те засилват имунитета, вдигат настроението и помагат при заболявания на стомашно-чревния тракт, както и при бронхити.
05 Януари
Полезни свойства на спелтатаСпелтата е специален сорт жито, който е наричан храната на фараоните. Сведения за тази житна култура ни дават находките от петото хилядолетие преди н. е.
05 Януари
Алабаш за тънка талия и добро настроениеАлабашът незаслужено е пренебрегван като продукт, който се грижи за тънката талия. Растението, което се среща в зелен и лилав цвят, осигурява не само втален силует, но и добро настроение.
04 Януари
Целебната сила на прополисаНаричаният още пчелен клей има високо съдържание на витамини, белтъчини и други полесни за организма вещества. Той има противомикробно, противовъзпалително, антимикотично и имуностимулиращо действие.
03 Януари
4
Ползи от прясното сиренеПрясното сирене е богато на калций, фосфор и цинк, както и на микроелементи. Прясното сирене се нарича още неузряло и е изключително полезно.
02 Януари
Грах и ябълки ви правят здрави и красивиЕлементарни продукти помагат на организма да е във форма, осигуряват здраве и красота. Такива са маслините, зеленият грах, ябълките, бадемите, доматите и натуралният шоколад.
02 Януари
Полезните храни могат да бъдат и вредниЗдравословните храни могат и да не бъдат толкова полезни и да навредят, когато се консумират в огромни количества. В големи дози те нарушават функциите на мускулите.
02 Януари
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други