PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноЗеленчуци, богати на баластни вещества
27 Дек.
Вяра Костадинова
Кое за какво е полезноКокосовото мляко и неговите здравословни ползи
26 Дек.
Паолина Сярова
Кое за какво е полезноКога какъв чай да пием
26 Дек.
Жана Г.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здрави през зимата с алабашАлабашът е една от зелевите култури, която има значително разпространение у нас. Известен е още с названието гулия . Появява се епизодично на нашия пазар, главно в есенните и зимни месеци.
26 Дек.
Не правете това, докато се хранитеПонякога, за да спестим време похапваме пред компютъра и отново се връщаме към работата – това е грешен подход. Храненето е процес, който изисква подобаващо внимание.
21 Дек.
Ползите от сусамаТези на пръв поглед малки семенца, могат да ни помогнат при много различни проблеми. Сусамът има съвсем лек и деликатен аромат, който по никакъв начин не го прави неприятен за консумация.
21 Дек.
2
Кога грейпфрутът е противопоказенИма случаи, в които някои плодове са противопоказни за организма – да разгледаме с какво не трябва да се смесва грейпфрутът и при какво здравословно състояние не е добра идея да си похапваме от него.
17 Дек.
4
Полезни ли са туршиитеПовечето туршии са с огромно съдържание на готварска сол, което е огромна опасност за здравето, особено за хора със сърдечно-съдови заболявания или склонни към затлъстяване.
16 Дек.
4
От кои плодове да се откажем през зиматаПрез зимата отдавайте предпочитание на пресните плодове и зеленчуци вместо на компотите и туршиите. Киселото зеле е изключение, защото полезните вещества в него се получават след ферментация.
16 Дек.
Вреден ли е аспиринът в туршиите?Салициловата киселина, която се съдържа в аспирина, влияе зле и върху лигавицата на стомаха, затова не се препоръчва използването на аспирин при приготвянето на зимнината.
15 Дек.
2
Червеното вино трепе вредните зъбни бактерииУчени установиха още едно полезно свойство на червеното вино. Червеното вина предпазва зъбния емайл като унищожава бактериите в устата. Други полезни свойства на червеното вино.
14 Дек.
Ползи от козето млякоКак и по колко да консумирате козе мляко са въпроси с повишена трудност – за едни чаша прясно мляко на ден е достатъчна, други твърдят, че е по-добре да е кисело, а трети – да се пие веднага след като е издоено.
12 Дек.
2
Закони на здравословното храненеДа се храним здравословно е само част от здравословния и чист начин на живот. Макар повечето хора да смятат, че това е достатъчно, здравословната храна е само стъпка към природосъобразното живеене.
11 Дек.
Средства против махмурлук от цял святИнтересно е да разгледаме как борят махмурлука в различните части на света. Кои са най-ефикасните средства срещу махмурлук и можем ли да ги изпробваме и по нашите ширини?
08 Дек.
1
Полезно ли е пиенето на горещи напиткиПрез студените месеци много хора обичат да пият горещи напитки. Освен че им действат загряващо, те също така действат и успокояващо при напрегнат работен ден.
08 Дек.
1
Защо биволското мляко е най-полезно?Биволското мляко е богато на калций и на фосфор, подобрява защитните сили на организма и има много голяма устойчивост на радиационно излагане, в сравнение с козето и кравето мляко.
07 Дек.
2
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други