Кое за какво е полезно

Кое за какво е полезно

Полезни материали за ползата и вредата на хранителните продукти, подравки, витамини и минерали. Вижте кои продукти за какво са полезни.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Здрави през зимата с алабашЗдрави през зимата с алабаш
26 Дек.
Алабашът е една от зелевите култури, която има значително разпространение у нас. Известен е още с названието гулия . Появява се епизодично на нашия пазар, главно в есенните и зимни месеци.
Не правете това, докато се хранитеНе правете това, докато се храните
21 Дек.
Понякога, за да спестим време похапваме пред компютъра и отново се връщаме към работата – това е грешен подход. Храненето е процес, който изисква подобаващо внимание.
Ползите от сусамаПолзите от сусама
21 Дек.
2
Тези на пръв поглед малки семенца, могат да ни помогнат при много различни проблеми. Сусамът има съвсем лек и деликатен аромат, който по никакъв начин не го прави неприятен за консумация.
Кога грейпфрутът е противопоказенКога грейпфрутът е противопоказен
17 Дек.
4
Има случаи, в които някои плодове са противопоказни за организма – да разгледаме с какво не трябва да се смесва грейпфрутът и при какво здравословно състояние не е добра идея да си похапваме от него.
Полезни ли са туршиитеПолезни ли са туршиите
16 Дек.
4
Повечето туршии са с огромно съдържание на готварска сол, което е огромна опасност за здравето, особено за хора със сърдечно-съдови заболявания или склонни към затлъстяване.
От кои плодове да се откажем през зиматаОт кои плодове да се откажем през зимата
16 Дек.
През зимата отдавайте предпочитание на пресните плодове и зеленчуци вместо на компотите и туршиите. Киселото зеле е изключение, защото полезните вещества в него се получават след ферментация.
Вреден ли е аспиринът в туршиите?Вреден ли е аспиринът в туршиите?
15 Дек.
2
Салициловата киселина, която се съдържа в аспирина, влияе зле и върху лигавицата на стомаха, затова не се препоръчва използването на аспирин при приготвянето на зимнината.
Червеното вино трепе вредните зъбни бактерииЧервеното вино трепе вредните зъбни бактерии
14 Дек.
Учени установиха още едно полезно свойство на червеното вино. Червеното вина предпазва зъбния емайл като унищожава бактериите в устата. Други полезни свойства на червеното вино.
Ползи от козето млякоПолзи от козето мляко
12 Дек.
2
Как и по колко да консумирате козе мляко са въпроси с повишена трудност – за едни чаша прясно мляко на ден е достатъчна, други твърдят, че е по-добре да е кисело, а трети – да се пие веднага след като е издоено.
Закони на здравословното храненеЗакони на здравословното хранене
11 Дек.
Да се храним здравословно е само част от здравословния и чист начин на живот. Макар повечето хора да смятат, че това е достатъчно, здравословната храна е само стъпка към природосъобразното живеене.
Средства против махмурлук от цял святСредства против махмурлук от цял свят
08 Дек.
1
Интересно е да разгледаме как борят махмурлука в различните части на света. Кои са най-ефикасните средства срещу махмурлук и можем ли да ги изпробваме и по нашите ширини?
Полезно ли е пиенето на горещи напиткиПолезно ли е пиенето на горещи напитки
08 Дек.
1
През студените месеци много хора обичат да пият горещи напитки. Освен че им действат загряващо, те също така действат и успокояващо при напрегнат работен ден.
Защо биволското мляко е най-полезно?Защо биволското мляко е най-полезно?
07 Дек.
2
Биволското мляко е богато на калций и на фосфор, подобрява защитните сили на организма и има много голяма устойчивост на радиационно излагане, в сравнение с козето и кравето мляко.