PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноКои риби са опасни
06 Дек.
Ирена Лазарова
Кое за какво е полезноКои нискокалорични храни засищат?
05 Дек.
Ирена Лазарова
Кое за какво е полезноИзненадващи приложения на сода бикарбонат
04 Дек.
12
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-сладкото растение в светаХрастът кетемф съдържа специално вещество, което се нарича тоуматин. То превъзхожда по сладост захарта 100 000 пъти, но няма никакво вредно влияние върху организма.
03 Дек.
2
Защо печените фъстъци са вредни?Фъстъците, на първо място, не са ядки, както много хора си мислят. Те са бобово растение и са силен алерген. При процеса на печене на фъстъци някои от съставките им се губят, други се изменят.
01 Дек.
11
Истинските плодове и зеленчуци са несъвършениВсе пак това, че по-дребните плодове и зеленчуци, които имат някакви леки драскотини са по-добри, не означава, че трябва да си купувате повредена стока с кафяви или съмнително жълтеникави петна.
30 Ноем.
Опасна ли е престоялата готвена храна?Понякога претопленото вчерашно ястие може да предизвика хранително отравяне или инфекция, защото не е било претоплено добре и не са били убити бактериите, които са успели да се развият за едно денонощие.
30 Ноем.
6
Защо мекиците са храна убиецМекиците са традиционно българско ястие, направено от тесто, което е предварително замесено. Българинът по принцип обича пържените храни, но мекиците, спомен още от детството, са на първо място. Но точно там се крие опасността.
29 Ноем.
15
Вреда и полза от патладжанитеВ патладжаните се съдържат много витамини от групата В, а също така витамин С и витамин РР, каротин и полезни вещества. Патладжаните са добър източник на калций, желязо, магнезий, фосфор и натрий.
29 Ноем.
Лечебни свойства на дивите кестениКестените са дървета и ядки от семейството Бук. Те са отглеждани от древността в Ориента и Европа. Кестените и в частност дивите са необичайно полезни дарове на природата, използвани от незапомнени времена.
28 Ноем.
1
За какво са полезни зърната от чиаВсъщност от цялото растение семенцата са най-използвани и носят най-много полезни вещества на организма. Семената от чиа могат да бъдат съхранявани дълго време, без да гранясат или по някакъв начин да променят вкуса си
28 Ноем.
Как да намалим мазнините в менюто сиЗа да постигнете редуциране на мазнините в менюто си, забравете за пържените вкусотии и така предпочитаните от малки и големи пържени картофи. Храненето с по-малко мазнини е лесно постижимо.
27 Ноем.
1
Доколко са био био продуктите?Едно от големите заблуждения при биохраните е съдържанието на витамини – повечето хора са убедени, че в биохраните има много повече витамини отколкото в останалите продукти и дори това е нещото, което ги подтиква да си купуват основно такива.
26 Ноем.
Най-полезните рибиВсъщност рибата, както и всички морски дарове са много полезни за организма и е задължително да се похапва риба поне веднъж в седмицата. Резултати от изследване направено във Великобритания ни казват коя риба е най-полезна.
26 Ноем.
1
Хидрогенирано и рафинирано растително маслоВижте кои са вредните последици на двете технологии по производство на растително масло - хидрогенирано и рафинирано растително масло. Изкуствено втвърдените масла са доказано вредни.
25 Ноем.
Защо готвенето в микровълнова фурна е вредно?Микровълновото облъчване на месо води до образуването на известни канцерогени, а мляко в съчетание със зърнена закуска, приготвено в микровълнова фурна, води до преобразуването на аминокиселините във вредни продукти.
25 Ноем.
6
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други