PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Кое за какво е полезноРазличните видове сол
24 Ноем.
Ирена Лазарова
Кое за какво е полезноКое кафе е по-полезно?
22 Ноем.
Ирена Лазарова
Кое за какво е полезноНай-високо калорични храни
17 Ноем.
Паолина Сярова
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За ползите от отварата от магданозВсъщност, за да бъде най-полезен, магданозът трябва да се похапва пресен, но при някои здравословни неразположения е ефикасна и отварата приготвена от зелената подправка.
17 Ноем.
1
Вредни ли са оцветителите в хранитеМожем да ги срещнем при всякакви хранителни продукти, но като че ли най-много оцветители се използват при сладоледа, различните видове желирани и дъвчащи бонбони, газираните напитки.
17 Ноем.
Лимонадата помага в борбата срещу цигаритеУчени от университета в Джорджия стигнаха до сензационния извод, че редовното плакнене на устата със сладката газирана напитка помага за намаляване на броя изпушени цигари.
16 Ноем.
Най-ценните био храни на пазараНай-ценните био храни на пазара са разделени в 2 групи - био храни с най-високо качество т. нар. Demeter“ качество и био храни числени към супер храните като Годжи бери; Чиа; Акай бери; Спирулина и др.
14 Ноем.
2
Да си осигурим баластни вещества без преяжданеБаластни вещества, или влакната, са вещества, които помагат на нашите черва да функционират оптимално, като допринасят за редовното освобождаване от токсини. Когато липсват баластни вещества в диетата ви, може да страдате от
13 Ноем.
За и против консервираните плодове и зеленчуциОказва се, обаче, че има не само привърженици на консервираните зарзавати, съществуват и хора, които смятат, че това е не само излишно, но дори е вредно за нас, без реално да го осъзнаваме.
13 Ноем.
1
Лечебни свойства на хинапВижте кои са лечебните свойства на идващото от Китай желязно дърво и как можете да го отгледате в собствената си градина. Плодовете на хинап са изключително полезни а дръвчето му вирее отлично и у нас.
12 Ноем.
2
Рибено масло е тайната на дълголетиетоВ рибеното масло е тайната на дълголетието. Сърдечно болни се повлияват добре от приема на рибено масло заради съдържащите се в него мастни киселини. Може да бъде заменено с пъстърва, сьомга.
11 Ноем.
Лимоните с най-много антибактериални свойстваНяма растение, което да конкурира лимона по антибактериални свойства. Цитрусовите плодове са идеални за лечение и профилактика на атеросклероза, скорбут, ангина, хипертония.
10 Ноем.
Какво представляват рафинираните въглехидрати?Рафинираните въглехидрати се намират в храни, които са обработени, такива при които фибрите липсват и вашето тяло ги възприема като прости захари.
09 Ноем.
Най-опасните консерванти в хранитеВсички видове консерванти, оцветители, подобрители и прочие в храната могат да бъдат вредни, макар често производителите да се опитват да ни убедят, че те не просто не са вредни, а дори напротив – полезни са.
09 Ноем.
Манията био храниБиохраните станаха много популярни у нас, въпреки доста високите си цени. Те са преди всичко много по-здравословни от останалите продукти, с по-добри вкусови качества. Но дали не повярвахме твърде бързо в тези твърдения?
08 Ноем.
4
Какво е умами?Има още един вкус освен познатите ни – сладък, солен, кисел и горчив, който се определя като комбинация от всички тях. Този вкус се нарича умами.
08 Ноем.
2
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 082
Основни рецепти
15 321
20 781
Други