Най-новото
Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Идеи за аперитив или след вечеряПовечето хора са чували думата аперитив и знаят, че това е алкохол, който се поднася преди вечерята. Целта му е стимулирането на апетита. Това питие по правило никога повече не се сервира на трапезата до края на храненето. Думата е френска и буквално озн
Така ще заобичате спанакаМного от нас мразят спанак и не харесват ястия, приготвени с него. Но е всеизвестен факт, че е добре да си хапваме спанак и че той може да е вкусен в зависимост от начина на приготвяне. Ето няколко апетитни идеи със спанак
Най-добрите начини да съхраните босилекаСвежият босилек е един от най-вкусните и полезни билки, но не задържа дълго цвета и аромата си, когато се изсуши. За щастие има и други, по-добри начини за запазването му.
Митове за суровата веганска диетаМислите ли да изпробвате сурова веганска диета? Макар да има много хора, които се кълнат в ползите от яденето на сурови и живи храни, има и противници, които се водят по общи митове.
Здравословно готвене със зърнаЦелите зърна са важна част от човешкото хранене. В действителност се препоръчва храненето да се основава на пълнозърнести храни.
Какво е ово-вегетарианец?Ово-вегетарианец е човек, който не яде месо или млечни продукти, но яде яйца и произведени от яйца продукти. Вижте още.
Маслото в десерта - уникално усещане за сладостМаслото и неговият несравним вкус на мляко и сметана е особено ценен помощник както на закуска, така и в различни сосове и специалитети. Но не по-малък е неговият принос в най-вкусния от вкусните светове на храната, този на десертите.
Защо орехите са суперхрана?Съвременните тенденции за здравословно хранене все по-често се обръщат към така наречените суперхрани. Орехът е една от добре познати суперхрани, които трябва да консумираме по-често.
Ползите от глухарчетоГлухарчето е пролетно цвете, което расте по полето, дворовете и градините и със своя слънчев жълт цвят създава красив пролетен килим по тревистите места. Вижте какви са ползите от него.
Как да изберете правилния ориз за паеляПаеля е световноизвестно ястие, което произхожда от региона на Валенсия, в източната част на Испания. Сега тя се консумира широко във всички провинции на Испания, както и във всеки континент на света.
Как се разфасова цяло прасе?Разфасоването на месо е сложна дейност и изисква добра квалификация. Принципите на транжирането са съобразени с деветте части на прасето, които се смятат за основни.
Ръководство за използване на вашия блендерКухненският блендер е важен домашен уред, който може бързо да пюрира и да смесва различни храни. Той е спестяващ време инструмент, който предлага разнообразни възможности.