Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Великденски яйца: история, символика и празнични традицииВеликденски яйца: история, символика и празнични традицииДокато за християните яйцето е символ на възкресението на Исус Христос, което представлява неговото излизане от гробницата, яйцето е било символ още преди християните дори да започнат да празнуват възкресението на Исус
Колко ще ни струва агнешкото по Великден и как да познаете българскотоКолко ще ни струва агнешкото по Великден и как да познаете българскотоНе се доверявайте на реклами и на думи на продавачи, които твърдят, че продават българско агнешко за Великден, доверете се на знанията си, на своят усет и на своите очи. Колко струва агнешкото и как да го изберете?
Идеи за аперитив или след вечеряИдеи за аперитив или след вечеря
24 Април
1
Любопитно
Повечето хора са чували думата аперитив и знаят, че това е алкохол, който се поднася преди вечерята. Целта му е стимулирането на апетита. Това питие по правило никога повече не се сервира на трапезата до края на храненето. Думата е френска и буквално озн
Така ще заобичате спанакаТака ще заобичате спанакаМного от нас мразят спанак и не харесват ястия, приготвени с него. Но е всеизвестен факт, че е добре да си хапваме спанак и че той може да е вкусен в зависимост от начина на приготвяне. Ето няколко апетитни идеи със спанак
Ботулизъм: Всичко, което трябва да знаем за негоБотулизъм: Всичко, което трябва да знаем за негоБотулизмът е една от най-опасните форми на хранително отравяне, тъй като заболяването може да бъде фатално за 3 до 10 дни, ако не се лекува. Симптоми на ботулизъм. Превенция на ботулизъм
На бас, че не знаете тези 10 странни факта за плодовете!На бас, че не знаете тези 10 странни факта за плодовете!
23 Април
Любопитно
Дори да сте чували, че кивитата съдържат много повече витамин С от портокалите, надали знаете, че из света на флората цветът е кръстен на плода, а не обратното. Вижте тези 10 факта за плодовете, които ядем всеки ден
Най-добрите начини да съхраните босилекаНай-добрите начини да съхраните босилекаСвежият босилек е един от най-вкусните и полезни билки, но не задържа дълго цвета и аромата си, когато се изсуши. За щастие има и други, по-добри начини за запазването му.
Привидно безсолни храни, които са бъкани със солПривидно безсолни храни, които са бъкани със солВ съвременната диетология солта често се демонизира, постоянно чуваме колко вредна е за здравето. Кои храни са бъкани със сол, а ние дори не го подозираме?
Митове за суровата веганска диетаМитове за суровата веганска диетаМислите ли да изпробвате сурова веганска диета? Макар да има много хора, които се кълнат в ползите от яденето на сурови и живи храни, има и противници, които се водят по общи митове.
Здравословно готвене със зърнаЗдравословно готвене със зърнаЦелите зърна са важна част от човешкото хранене. В действителност се препоръчва храненето да се основава на пълнозърнести храни.
Седемте храни за щастлив живот според китайцитеСедемте храни за щастлив живот според китайците
21 Април
Любопитно
Вкусната и добра храна сама по себе си е удоволствие за сетивата. Според китайците, обаче, има някои определени продукти, които съдействат за щастлив живот.
Какво е ово-вегетарианец?Какво е ово-вегетарианец?
21 Април
Любопитно
Ово-вегетарианец е човек, който не яде месо или млечни продукти, но яде яйца и произведени от яйца продукти. Вижте още.
Маслото в десерта - уникално усещане за сладостМаслото в десерта - уникално усещане за сладостМаслото и неговият несравним вкус на мляко и сметана е особено ценен помощник както на закуска, така и в различни сосове и специалитети. Но не по-малък е неговият принос в най-вкусния от вкусните светове на храната, този на десертите.
Защо орехите са суперхрана?Защо орехите са суперхрана?Съвременните тенденции за здравословно хранене все по-често се обръщат към така наречените суперхрани. Орехът е една от добре познати суперхрани, които трябва да консумираме по-често.
Кило чушки колкото кило месо преди празницитеКило чушки колкото кило месо преди празницитеПри подготовката за най-големия пролетен празник - Великден, Българската агенция за безопасност на храните започва станалата традиция проверка за годност на храните.
Ползите от глухарчетоПолзите от глухарчетоГлухарчето е пролетно цвете, което расте по полето, дворовете и градините и със своя слънчев жълт цвят създава красив пролетен килим по тревистите места. Вижте какви са ползите от него.
Как да изберете правилния ориз за паеляКак да изберете правилния ориз за паеляПаеля е световноизвестно ястие, което произхожда от региона на Валенсия, в източната част на Испания. Сега тя се консумира широко във всички провинции на Испания, както и във всеки континент на света.
Как се разфасова цяло прасе?Как се разфасова цяло прасе?Разфасоването на месо е сложна дейност и изисква добра квалификация. Принципите на транжирането са съобразени с деветте части на прасето, които се смятат за основни.
9 годни за консумация цветя с потенциални ползи за здравето9 годни за консумация цветя с потенциални ползи за здраветоНе всички цветя са безопасни за ядене, но тези, които са, могат да предадат уникален вкус и цвят на много ястия, включително салати, сосове, напитки и предястия. Някои от тях дори могат да предложат ползи за здравето.
Ръководство за използване на вашия блендерРъководство за използване на вашия блендерКухненският блендер е важен домашен уред, който може бързо да пюрира и да смесва различни храни. Той е спестяващ време инструмент, който предлага разнообразни възможности.

Ястия

  • Типове Ястия
  • По Трудност
  • По Сезон
  • Други Категории
  • По Националност
  • Термична Обработка