Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Най-новото

Разгледай най-новите статии, рецепти и съвети в Gotvach.bg.
Съвети за по-здравословно храненеСъвети за по-здравословно храненеЦелта на всеки един от нас е да се храни здравословно, за да може не само изглежда, но и да се чувства добре. Това обаче не е никак лесна задача, особено когато кухнята ни е препълнена с вредна храна.
Със сушени сини сливи срещу зъбобола и проблеми с венцитеСъс сушени сини сливи срещу зъбобола и проблеми с венцитеСинята слива е медоносно дърво, което е много ценено, тъй като съдържа пектин, витамини, фибри, минерални соли и други полезни вещества. Сушените сливи помагат при зъбобол. Вижте повече.
Захарта в сутрешната ни чаша чай е излишнаЗахарта в сутрешната ни чаша чай е излишнаСутрешната чаша чай за любителите на ароматната напитка е толкова приятен ритуал, колкото и чашата кафе. Трябва ли да подслаждаме чая?
Агнешкото - вкусният символ на ГергьовденАгнешкото - вкусният символ на ГергьовденАгнешкото е символ на невинността, добродетелта и добротата. То представлява спомена за Христос и за неговата жертва на кръста.
Три идеи какво да направим от ревенТри идеи какво да направим от ревенРевенът е изключително интересен зеленчук, който е богат на редица полезни вещества. Вижте три идеи какво можете да си направите от ревен.
Произход, история и видове суши клечкиПроизход, история и видове суши клечкиКлечките за суши, които цял свят използва, за да се наслади на екзотичната храна, са традиционно използвани за хранене в Азия. Вижте повече.
10 източника на полезни въглехидрати10 източника на полезни въглехидратиДумата въглехидрати се асоциира веднага с представата за вреда, както за здравето, така и за талията. Това обаче не важи за всички видове въглехидрати. Вижте 10 източника на полезни въглехидрати.
Усещаме миризмата на храната и с езика си?Усещаме миризмата на храната и с езика си?Резултатите от ново изследване показват, че освен с мозъка вкусът и обонянието ни са свързани и с повърхността на езика. Отдавна учените са стигнали до извода, че хората възприемаме вкусовете чрез мозъците си.
Колко дълго можем да държим храната в хладилника?Колко дълго можем да държим храната в хладилника?Храната ни, колкото и вкусно да е била приготвена и колкото и неустоима да е изглеждала, понякога остава. Колко дълго можем да държим храната в хладилника?
Най-добрите източници на линолова киселинаНай-добрите източници на линолова киселинаСред киселините има една незаменима мастна киселина, която е нужна за здравето ни, но човешкият организъм не може да я произвежда сам. Това е линоловата киселина.
Три идеи какво да направим от теменужкиТри идеи какво да направим от теменужкиОсвен за красота, теменужките могат успешно да бъдат използвани и в кулинарията. Ето защо Ви предлагаме 3 изпитани рецепти с теменужки:
Ядем близо 3 пъти по-малко шоколад от европейциЯдем близо 3 пъти по-малко шоколад от европейци
29 Април
Любопитно
През 2017 година българите сме изяли 25 тона шоколад, което прави средно по 3. 5 кг на човек. Това показват данните от изследването за производство и консумация на шоколад
Кулинарни традиции за Великден по светаКулинарни традиции за Великден по светаНа Великден всички се поздравяват с Христос Воскресе! и се борят с великденски шарени яйца. У нас традиционно се хапва агнешко и зелена салата, но по света великденската трапеза е доста по-различна
Как да се предпазим от преяждане и напълняване по ВеликденКак да се предпазим от преяждане и напълняване по ВеликденТези съвети от специалисти ще ви помогнат да се избавите от празничното преяждане и да опазите фигурата си все така стройна.
Традиционни великденски храни, които трябва да сложите на трапезатаТрадиционни великденски храни, които трябва да сложите на трапезатаВ тази статия ще обърнем внимание на традиционните храни за Великден, които консумираме на този хубав пролетен празник. Всичко те, както и веселото настроение, ще направят празниците ни незабравими.
Какво да сложим на великденската трапеза тази годинаКакво да сложим на великденската трапеза тази годинаВеликден е голям християнски празник и подобава да го почетем с обилна трапеза и подходящи за повода ястия. Какво да сготвим за Великден тази година?
Десет интересни факта за тиквичкитеДесет интересни факта за тиквичките
27 Април
Любопитно
Тиквичките са сред най-консумираната храна не само в България, но и по света. Те присъстват в салати, яхнии, основни ястия, запеканки, оризови ястия. Вижте интересни факти за тиквичките!
Благословия и символика на Великденските кошнициБлагословия и символика на Великденските кошници
26 Април
Любопитно
В много източноевропейски страни е традиция да имате кошница с храна, благословена на Велика събота или Великден. Вижте откъде тръгва традицията на великденските кошници и какви вкусотии се слагат в тях
Спрете да изхвърляте листата от репички! Сгответе гиСпрете да изхвърляте листата от репички! Сгответе гиСпрете да изхвърляте листата от репички, а ги сгответе и добавете към менюто си повече и разнообразни продукти и начини за тяхното приготвяне.
Внимание! Повече от половината марули са с ешерихия колиВнимание! Повече от половината марули са с ешерихия колиПочти 90 процента от марулите, които се разпространяват в търговските мрежи, са замърсени с бактерии. А повече от половината от тях – 61 процента, с ешерихия коли! Как да се опазите?

Ястия

  • Типове Ястия
  • По Трудност
  • По Сезон
  • Други Категории
  • По Националност
  • Термична Обработка