Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
The Five o'clock Tea или най-горещата английска традицияThe Five o'clock Tea или най-горещата английска традиция
16 Дек.
The Five o'clock Tea или чаят в пет е старият английски ритуал на следобедния чай. В миналото запазен по-скоро за дамите, днес превърнал се в чай по всяко време, The Five o'clock Tea остава чисто британска традиция.
Цял свят днес отбелязва Международния ден на чаяЦял свят днес отбелязва Международния ден на чая
15 Дек.
На днешния 15 декември по цял свят се отбелязва Международния ден на чая. Празникът на топлата напитка е сравнително нов, като е учреден през 2005 година с решение на Международния социален форум.
Баклавата - история с дъх на печени кори и канелаБаклавата - история с дъх на печени кори и канела
14 Дек.
Тънки препечени кори, пълнеж, ухание на разтопено масло и преливаща сладост - за много народи баклавата е истинският цар на десертите.
Етикетът на масата: 5 неща, които може и да не знаетеЕтикетът на масата: 5 неща, които може и да не знаете
12 Дек.
Етикетът на масата е изкуство да се адаптираш към всяка ситуация. И учтивостта на масата се подчинява на същото. Ето някои от правилата на масата, за които може още да не знаете.
Защо ни се доспива след хранене?Защо ни се доспива след хранене?
12 Дек.
Сигурни сме, че се е случвало на всеки - хапнете и ви се доспи. Това е много често срещано състояния след обилно хранене. Защо ни се доспива след хранене?
Заместители на алкохола при готвенеЗаместители на алкохола при готвене
11 Дек.
За да замените алкохол в дадена рецепта, се изисква малко творчество. С тези алтернативи на алкохола ще успеете да направите ястия си толкова добри, колкото очаквате
Френски кроасан или виенска кифлаФренски кроасан или виенска кифла
10 Дек.
Прочутият френски кроасан, който се разтапя в устата и мирише на масло и тесто, всъщност е наследник на добрата стара виенска кифла. Ето и любопитната история на кроасана
Всичко, което трябва да знаете за маслотоВсичко, което трябва да знаете за маслото
10 Дек.
Маслото е любима част от менюто на малки и големи и е далеч по-здравословна храна в сравнение с маргарина. Какво прави маслото по-добро от останалите мазнини?
9 декември е най-сладкият ден: Ден на сладкишите!9 декември е най-сладкият ден: Ден на сладкишите!
09 Дек.
Ако обичате сладкиши, тогава вашият ден е на път да стане още по-вкусен. На 9 декември е време да се почете подобаващо Денят на сладките
Шопска ли е шопската салата?Шопска ли е шопската салата?
08 Дек.
Шопската салата отдавна е надминала и най-смелите мечти на комунистическите идеолози. Тази българска салата е безспорният лидер на българската кухня, но е добре позната и сред чужденците.
Добър апетит - не правете повече тази грешка!Добър апетит - не правете повече тази грешка!
08 Дек.
Забравете за пожеланието Добър апетит! Французите, които са абсолютните му владетели, се отказват от него. Bon appetit, казват те, е грешка и допълват - Не я правете повече!
Торта Гараш - българската Сахер от РусеТорта Гараш - българската Сахер от Русе
06 Дек.
Торта Гараш е на повече от 100 години. Тя е българска торта, измислена от австроунгарския кулинар Коста Гараш, чието име всъщност и носи. История на торта Гараш
Историята на вилицата - от Античността до днесИсторията на вилицата - от Античността до днес
02 Дек.
Можете ли да си представите храната без вилица? Тя е като част от масата, като продължение на ръката ни, като подправка, без която никое ястие никога няма да бъде вкусно.