PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Двор и ГрадинаКога се събират билките и как да ги съхраняваме?
25 Април
Анонимен
Двор и ГрадинаКак сами да си направим кълнове от бобови култури?
14 Април
Анонимен
Двор и ГрадинаСъбиране и съхранение на глухарче
12 Април
Пламена M.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да отгледаме хрян в градината сиХрянът е пикантна подправка с вкус на горчица. Той става за разядка, тъй като подбужда апетита. Хрянът се използва широко в народната медицина и при направата на кисело зеле. Отглеждането на хрян в личната градина е става ето така
10 Април
Засаждане и отглеждане на чери дoматиВ последните години чери доматите добиха голяма популярност в Европа. Те са красиви, интересни и са подходящи за салати, за украса на всякакви блюда, а са много вкусни и сготвени.
21 Март
Как да съхраним лукаМного важно е, след като сме произвели голямо количество лук, да успеем да го съхраним през зимата. Издръжливостта на сортовете лук зависи от тези условия
14 Март
Как да си отгледаме киви в саксияКак можем да отглеждаме любимото ни киви в домашни условия? Най-важно е да изберем много добре узрели плодове, трябва да ги обелим и с помощта на вилица да направим на. . .
13 Февр.
Три идеи какво да направим от тинтяваТинтявата е едно красиво горско цветче, което освен това има и целебни свойства, поради което влиза в категорията на билките.
16 Януари
Неядливите гъби: Сапунена гъбаСапунената гъба може да чуете и под наименованието Сапуненка. Среща се по високите части на планините, широколистните и иглолистни гори и също така в низините. Бъдете внимателни, защото Сапунената гъба е неядлива
06 Окт.
Цветята, които имат аромат на шоколадЩе се изненадате, ако разберете, че и самият аромат на какао и на шоколад може да Ви разведри. А още по-изненадващото е че можете да се сдобиете и с цветя, които миришат на шоколад.
05 Окт.
Засейте есенния магданоз сегаАко харесвате магданоза за повечето си рецепти, е хубаво да знаете, че ако го засеете през август, то той ще е готов през есента. Преди падането на снега ще може да го изрежете един два пъти, а през следващата година - още три-четири пъти.
17 Септ.
Салатен синап - новата салата, която трябва да опитате!Любителите на пикантната храна обикновено използват горчица или чили, за да направят салатите си по-подобаващи на вкуса им. Салатният синап е растение от семейство Зелеви, което често бива наричано салатна горчица
19 Юли
2
Не, това не е зелен боб!Първоначално Шушулковата ряпа се отглежда в Югоизточна Азия и по-късно тя е разпространена на различни места по света. Тя е разновидност на обикновените сортове репи, които всички ние познаваме.
19 Юли
Треволистен чесън - вкусен и лесен за отглежданеТреволистният чесън е също така добре познат и под името чеснова трева. В източно-азиатските държави той е изключително често отглеждан като обикновен зеленчук
14 Юли
Бенинкаса - сухата тиквичкаБенинкасата произхожда от източно-азиатските страни и принадлежи към семейство Тиквови. На вид този зеленчук наподобява тиквичка, но на вкус по-скоро е сходен на тиква, смесена с краставица
13 Юли
Отглеждане на чесън в домашни условияНеслучайно чесънът е наречен природният антибиотик. Леко лютивият и ароматен зеленчук има многобройни здравословни качества. Отделно от това специфичният му вкус придава забележителни предимства на редица традиционни ястия.
06 Юни
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 075
Основни рецепти
15 319
20 777
Други