- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
Двор и ГрадинаКак да разпознаете Царската манатарка?
02 Май
Албена Атанасова
Двор и ГрадинаНепознатите гъби: Златистозърнеста седефенка
27 Април
Албена Атанасова
Двор и ГрадинаКога се събират билките и как да ги съхраняваме?
25 Април
Анонимен
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как сами да си направим кълнове от бобови култури?Най- широко разпространени в търговската мрежа са соевите кълнове. Много други култури обаче са подходящи за покълване - например кафявата и зелената леща и нахутът. Можете лесно да си отгледате кълнове в домашни условия.
14 Април
Събиране и съхранение на глухарчеИзползвемите части на глухарчето са корените и стъблото, заедно с листата. При събиране трябва да се знае, че билките не се скубят и късат. Те се режат с нож или ножица, като се отрязва само тази част, която се използва.
12 Април
Как да отгледаме хрян в градината сиХрянът е пикантна подправка с вкус на горчица. Той става за разядка, тъй като подбужда апетита. Хрянът се използва широко в народната медицина и при направата на кисело зеле. Отглеждането на хрян в личната градина е става ето така
10 Април
Засаждане и отглеждане на чери дoматиВ последните години чери доматите добиха голяма популярност в Европа. Те са красиви, интересни и са подходящи за салати, за украса на всякакви блюда, а са много вкусни и сготвени.
21 Март
Как да съхраним лукаМного важно е, след като сме произвели голямо количество лук, да успеем да го съхраним през зимата. Издръжливостта на сортовете лук зависи от тези условия
14 Март
Как да си отгледаме киви в саксияКак можем да отглеждаме любимото ни киви в домашни условия? Най-важно е да изберем много добре узрели плодове, трябва да ги обелим и с помощта на вилица да направим на. . .
13 Февр.
Три идеи какво да направим от тинтяваТинтявата е едно красиво горско цветче, което освен това има и целебни свойства, поради което влиза в категорията на билките.
16 Януари
Неядливите гъби: Сапунена гъбаСапунената гъба може да чуете и под наименованието Сапуненка. Среща се по високите части на планините, широколистните и иглолистни гори и също така в низините. Бъдете внимателни, защото Сапунената гъба е неядлива
06 Окт.
Цветята, които имат аромат на шоколадЩе се изненадате, ако разберете, че и самият аромат на какао и на шоколад може да Ви разведри. А още по-изненадващото е че можете да се сдобиете и с цветя, които миришат на шоколад.
05 Окт.
Засейте есенния магданоз сегаАко харесвате магданоза за повечето си рецепти, е хубаво да знаете, че ако го засеете през август, то той ще е готов през есента. Преди падането на снега ще може да го изрежете един два пъти, а през следващата година - още три-четири пъти.
17 Септ.
Салатен синап - новата салата, която трябва да опитате!Любителите на пикантната храна обикновено използват горчица или чили, за да направят салатите си по-подобаващи на вкуса им. Салатният синап е растение от семейство Зелеви, което често бива наричано салатна горчица
19 Юли
2
Не, това не е зелен боб!Първоначално Шушулковата ряпа се отглежда в Югоизточна Азия и по-късно тя е разпространена на различни места по света. Тя е разновидност на обикновените сортове репи, които всички ние познаваме.
19 Юли
Избрано
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 719
Основни Рецепти
15 245
20 596
Други