Двор и Градина

Двор и Градина

Информация за засаждане и отглеждане на плодове, подправки и билки. Красиви идеи за двора и градината.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как сами да си направим кълнове от бобови култури?Как сами да си направим кълнове от бобови култури?
14 Април
Най- широко разпространени в търговската мрежа са соевите кълнове. Много други култури обаче са подходящи за покълване - например кафявата и зелената леща и нахутът. Можете лесно да си отгледате кълнове в домашни условия.
Събиране и съхранение на глухарчеСъбиране и съхранение на глухарче
12 Април
Използвемите части на глухарчето са корените и стъблото, заедно с листата. При събиране трябва да се знае, че билките не се скубят и късат. Те се режат с нож или ножица, като се отрязва само тази част, която се използва.
Как да отгледаме хрян в градината сиКак да отгледаме хрян в градината си
10 Април
Хрянът е пикантна подправка с вкус на горчица. Той става за разядка, тъй като подбужда апетита. Хрянът се използва широко в народната медицина и при направата на кисело зеле. Отглеждането на хрян в личната градина е става ето така
Засаждане и отглеждане на чери дoматиЗасаждане и отглеждане на чери дoмати
21 Март
В последните години чери доматите добиха голяма популярност в Европа. Те са красиви, интересни и са подходящи за салати, за украса на всякакви блюда, а са много вкусни и сготвени.
Как да съхраним лукаКак да съхраним лука
14 Март
Много важно е, след като сме произвели голямо количество лук, да успеем да го съхраним през зимата. Издръжливостта на сортовете лук зависи от тези условия
Как да си отгледаме киви в саксияКак да си отгледаме киви в саксия
13 Февр.
Как можем да отглеждаме любимото ни киви в домашни условия? Най-важно е да изберем много добре узрели плодове, трябва да ги обелим и с помощта на вилица да направим на. . .
Три идеи какво да направим от тинтяваТри идеи какво да направим от тинтява
16 Януари
Тинтявата е едно красиво горско цветче, което освен това има и целебни свойства, поради което влиза в категорията на билките.
Неядливите гъби: Сапунена гъбаНеядливите гъби: Сапунена гъба
06 Окт.
Сапунената гъба може да чуете и под наименованието Сапуненка. Среща се по високите части на планините, широколистните и иглолистни гори и също така в низините. Бъдете внимателни, защото Сапунената гъба е неядлива
Цветята, които имат аромат на шоколадЦветята, които имат аромат на шоколад
05 Окт.
Ще се изненадате, ако разберете, че и самият аромат на какао и на шоколад може да Ви разведри. А още по-изненадващото е че можете да се сдобиете и с цветя, които миришат на шоколад.
Засейте есенния магданоз сегаЗасейте есенния магданоз сега
17 Септ.
Ако харесвате магданоза за повечето си рецепти, е хубаво да знаете, че ако го засеете през август, то той ще е готов през есента. Преди падането на снега ще може да го изрежете един два пъти, а през следващата година - още три-четири пъти.
Салатен синап - новата салата, която трябва да опитате!Салатен синап - новата салата, която трябва да опитате!
19 Юли
2
Любителите на пикантната храна обикновено използват горчица или чили, за да направят салатите си по-подобаващи на вкуса им. Салатният синап е растение от семейство Зелеви, което често бива наричано салатна горчица
Не, това не е зелен боб!Не, това не е зелен боб!
19 Юли
Първоначално Шушулковата ряпа се отглежда в Югоизточна Азия и по-късно тя е разпространена на различни места по света. Тя е разновидност на обикновените сортове репи, които всички ние познаваме.