PR ПубликацииДвор и ГрадинаКакво да сготвяКое за какво е полезноКулинарни НовиниКулинарни СъветиЛюбопитноПразнична ТрапезаХранене и Здраве
Двор и ГрадинаОтглеждане на картофи Батат
25 Февр.
Теодора Мещерова
Двор и ГрадинаДа отгледаме босилек в домашни условия
22 Февр.
Monika Ivanova
Двор и ГрадинаВидове тикви - вкусни и страшно полезни
24 Януари
Петьо Любомиров
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
5 билки, които можете да отгледате и в апартаментВие кои ароматни билки можете да отгледате сами у дома, дори и да не разполагате с градина.
11 Януари
Любимите гъби на топготвачите, които може да отгледате в градината сиГъбите са отлично допълнение към много други храни и ястия. За съжаление някои от сортовете гъби са твърде трудни за намиране или скъпи за закупуване. Затова да ги отгледате в градината си е доста добра идея
02 Ноем.
Суперидеи за малка градина в кухнятаСвежите билки са от съществено значение за всяко качествено ястие. Колкото и да си кривим душата, не можем да кажем с чиста съвест, че вкусът на едно ядене е същият, когато е подправено със сухи подправки.
29 Окт.
Градински растения, с които да преборите влагата в дома сиВлагата е дома е един от сериозните проблеми, с които се сблъсква почти всяко домакинство. Вижте кои растения ще ви помогнат да се справите с нея.
10 Окт.
Оберете дюлите навреме! Ето защоДюлите трябва да се берат нито прекалено рано, нито прекалено късно. Много е трудно да се определи правилно тяхното качество и да се уцели моментът навреме за беритба.
25 Септ.
Фасул - история и видовеЧували ли сте за боб Флажолет. Зърната му са дребни, леко зеленикави, с деликатен аромат и вкус. Във Франция се използва за приготвяне на салати и като гарнитура към агнешко месо
05 Септ.
Берем плодове и зеленчуци в супермаркетите! Бъдещето е тукНяма спор, че най-добри са пресните плодове и зеленчуци. Това прави идеята да си ги берем директно в супермаркета, повече от гениална.
06 Юли
Непознатите гъби: Гъба АнасонкаАнасонката спада към ядливите гъби и се счита за гъба с добри качества, но се употребява в комбинация с други видове, защото е твърде ароматна.
17 Май
Непознатите гъби: ТръбенкатаГъбата Тръбенка носи интересно име, което се дължи на специфичната ѝ структура и морфология. Тръбенката е ядлива гъба с добри хранителни качества и приятна на вкус.
16 Май
Непознатите гъби: Гъба ЛисичкаГъба Лисичка се определя със средно вкусови качества и не е използвана масово, както други ядливи гъби в България. По-често срещана е нейната употреба в Румъния, където гъбата е доста по-ценена.
15 Май
Непознатите гъби: Бадемова гъбабадемовата гъба спада към семейството на ядливите гъби. Използва се най-често за приготвянето на супи, а заедно с други гъби е чудесна за консервиране в оцет
03 Май
Как да разпознаете Царската манатарка?Царската манатарка се среща от месеците май, до октомври. Наричат я още хлебна манатарка, царска манатарка, царска гъба. Хлебната манатарка е ядлива гъба с отлични вкусови качества.
02 Май
Непознатите гъби: Златистозърнеста седефенкаИнтересно е това, че гъбата Златистозърнеста седефенка е ядлива, а според някои френски кулинари дори има превъзходни вкусови качества.
27 Април
Избрано
От категорията
Нашите категории рецепти
30 075
Основни рецепти
15 319
20 777
Други