Търсене в сайта

Пилешка пастърма, сушена в хладилникПилешка пастърма, сушена в хладилникСледващите 4-5 дни само обръщайте пилешката пастърма на обратната страна по 2-3 пъти на ден. Пастърмата е готова след 8 до 10 дни....
Боб по овчарски с пастърмаБоб по овчарски с пастърмаПастърмата режем на ивички и я прибавяме към чорбата, оставяме на тих огън за още 5 мин....
Пастърма от месо от сърнаПастърма от месо от сърнаАко условията, в които съхне, са благоприятни до седмица-две пастърмата трябва да е готова....
Манджа с цвекло и пастърмаМанджа с цвекло и пастърмаВ тиган се слага олио, колкото да покрие дъното, малко масло и 1 глава лук да се запържат леко. Добавят се 2 с. л. червен пипер и 2 с. л. брашно и също се запържват леко....
Говежда пастърма с ароматни подправкиГовежда пастърма с ароматни подправкиНа хартия слагаме подправките и разбъркваме добре. Всяко парче месо, овалваме в микса от подправки. Закачаме пастърмата на сухо, студено и проветриво място и изсушаваме до готовност....
Пастърма от рибиците на толстолобПастърма от рибиците на толстолоб
12 Август
vladimir Petrovski
Това е момента в който трябва да свалим пастърмата от рибиците на толстолоб от простора и даги приберем на студено....
Боб яхния със свинска пастърмаБоб яхния със свинска пастърмаСлагаме боба да ври заедно с 1 с.л. сода бикарбонат. След 2-3 мин го измиваме добре и отново го слагаме да ври заедно с 1 с.л. олио, стрък джоджен, стрък розмарин, чубрицата и леко запечените чушлета....
Домашна пастърма от свински бутДомашна пастърма от свински бутПроверява се - домашната пастърма от свински бут трябва да е розова и не твърде изсъхнала....
Домашна пастърма от свинско месоДомашна пастърма от свинско месоНанижете парчетата и оставете свинската пастърма да съхнат поне 30 дни. По нататък – на здраве и тази вкусна домашна пастърма от свинско месо....
Омлет с картофи и пастърмаОмлет с картофи и пастърма
05 Дек.
Viki_Afzali
Прибавяме телешка пастърма и разбъркваме. Чукваме внимателно всяко яйце и ги слагаме в тигана, без да бъркаме. Подреждаме кашкавалчетата и слагаме капак на тигана, и на бавен котлон задушаваме за 5 минути....
Как се прави пастърма?Как се прави пастърма?Пастърмата е изсушено сухо месо, а рецептата е от ориенталски произход. Пастърмата може да бъде, както от свинско, така и от телешко, пилешко или пуешко месо....
Как да съхраним пастърма?Как да съхраним пастърма?Готовата пастърма, изкарана от фризера, е готова за рязане на 10-тата минута. Пастърмата е идеална и нарязана като мезе, но и може да се добави при приготвяне на ястия с меса....
Как да обезсолим пастърма?Как да обезсолим пастърма?И въпреки че много хора биха махнали с ръка и просто биха консумирали пресолена пастърма, няма нужда да правим компромис с вкуса. Има лесен начин за обезсоляване на пресолената пастърма....
Защо се слага аспирин на туршиите?Защо се слага аспирин на туршиите?На дъното на всеки буркан се слагат 2 счукани аспирина и отгоре още 2 аспирина. Залива се с отделения сок. Отгоре може венче от листата на целината или вишневи листа. Може и листа от мушмула....
Кога се слага алкохол в ястиятаКога се слага алкохол в ястиятаАлкохолът освен за директна консумация успешно влиза и в състава на някои ястия. По-скоро той се явява като помощник в кухнята. Използването на алкохол при готвене не е нещо ново и отдавна е доказало своите преимущества...

Следвай ни