Gotvach.bg»Избрани Колекции»Бланширане на Бамя Замразяване
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Във фризера – Друга идея за съхраняването на бамя е замразяването ѝ. За целта се използват само младите, нежни плодове....

При бланширане на бамята се премахва лепкавата течност и така бамята става по-устойчива и издръжлива при правилно съхранение....

За целта първо се почистват от дръжките и измиват, след което се бланшират се и се оставят да се изцедят добре....

6

Бамята е много полезен зеленчук, който дава особен вкус и аромат на ястията. Хранително и вкусно ястие е печеното агнешко с бамя....

Ако той е претъпкан, бамята ще започне да се поти и да освобождава влага (слуз).
Добавете сол на бамята, след като сте я сготвили....

Салатите с бамя предлагат преоткриване на този зеленчук, който може да се консумира и в бланширан или печен вид....

Бамята (Abelmoschus esculentus, Hibiscus esculentus ) е едногодишно тревисто растение, достигащо височина от близо един метър....

Ето как да го изсушите бамята:
Подготовка на бамята
Първата стъпка към успешното сушене е правилната подготовка на бамята....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: