Gotvach.bg»Избрани Колекции»Бланширане на Бамя Замразяване
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Замразяване и съхранение на бамяТрябва да е не по-дълга от 4-5 см и преди да бъде замразена задължително да се бланшира....
Как се бланшира бамя?
При бланширане на бамята се премахва лепкавата течност и така бамята става по-устойчива и издръжлива при правилно съхранение....
Как се замразява бамя?
За целта първо се почистват от дръжките и измиват, след което се бланшират се и се оставят да се изцедят добре....
Как се приготвя бамяЗа да се премахне донякъде течността в шушулките, бамята се бланшира преди приготвянето, като се пусне във вряла вода за около две минути....
6
Какво да сготвим с бамя
Бамята е много полезен зеленчук, който дава особен вкус и аромат на ястията. Хранително и вкусно ястие е печеното агнешко с бамя.
Необходими продукти...
Съвети при готвене на бамя
Бамята е била открита около Етиопия през 12-ти век пр. н. е. и е била отглеждана от древните египтяни. Бамята е един чудесен източник на ценни хранителни...
Подходящи подправки за ястия с бамя
Салатите с бамя предлагат преоткриване на този зеленчук, който може да се консумира и в бланширан или печен вид....
Олио от бамя замества кокосовото масло
Бамята (Abelmoschus esculentus, Hibiscus esculentus ) е едногодишно тревисто растение, достигащо височина от близо един метър.
Употребата на ...
Хапвай бамя често, ако имаш респираторни проблеми
Бамята е зеленчук, който се използва в кулинарията по цял свят. Добре позната е и у нас още от древни времена. Тя притежава специфична слузеста тъкан...
Как се вари бамя?Бамята е здравословен и нискокалоричен зеленчук, който често се използва и в българската кухня.
Продуктът е популярен също така и в различни...
1
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 4
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: