Ако сте привърженици на готвенето в йенска тенджера вижте нашите две предложения за вкусно и бързо приготвени ястия в този ви съд.
Първото ни предложение са котлети, приготвени в йенска тенджера.
Необходими продукти: 4 свински котлети, 50 гр. масло, 250 гр. пресни гъби, 2 глави лук, зеленчуков бульон, сол, черен пипер и кимион.
Начин на приготвяне: Овкусете котлетите със солта, черния пипер и кимиона. Запържете ги в предварително нагорещеното олио, а след тях запържете и гъбите и лука, но поотделно. След като сте запържили всичко, вземете йенската тенджера и на дъното и наредете масло, гъби, лука и топеното сирене. На вторият ред наредете котлетите.
На третия ред наредете продуктите както на първия ред. Предварително се старайте да разделите по равно продуктите, за да са разпределени на първи и трети ред.
Залейте със зеленчуковият бульон и оставете ястието да се пече на температура 180 градуса за около 45 минути. Имайте предвид, че сиренето трябва да се разтопи.
Ето още една идея за почитателите на бързото готвене. Това е пилешко филе с гъби в йенската тенджера.
Необходими продукти: 800 гр. пилешко филе, 400 гр. гъби печурки, 2 големи глави кромид лук, кубче пилешки бульон, малка кутийка сметана, сол и черен пипер.
Начин за приготвяне: Нарежете гъбите и лукът на по-едри парчета и запържете, докато лука не стане прозрачен. В тенджерата изсипете половината от зеленчуците и сложете пилешкото филе. Отгоре сложете останалата част от зеленчуците.
Разтворете пилешкия бульон в 100 мл топла вода. Прибавете сметаната към бульона и разбъркайте. Залейте продуктите в тенджерата и печете около 30 минути, докато не се свари месото.
Този тип готвене е чудесно решение, ако искате да спретнете бърза вечеря.
Насладете се на нашите предложения за вкусни ястия в йенска тенджера като поднесете с подходящо вино.
Коментари