Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Да си направим бонбони с рожков

Да си направим бонбони с рожков

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k
Бонбони с рожков

Брашното от рожков е най-апетитната алтернатива на какаото и шоколада. Сладките изделия от него са не само вкусни, но и много здравословни. Ето как да си приготвите невероятни бонбони с рожков:

Сурови бонбони с рожков

Необходми продукти: 1/2 ч.ч. брашно от рожков, 1 ч.ч. овесени ядки, шепа стафиди, 1 ч.ч. фурми, накиснати от вечерта, 1/3 ч.ч. небелен сусам, 1/3 ч.ч. слънчо семе или ядки по избор, 1/3 ч.ч. ситни кокосови стърготини, 100 г кокосово масло, 1 лимон, 10-20 г ликьор Амарето или друг сладък алкохол

Веган бонбони

Начин на приготвяне: Овесените ядки се смилят с блендер. Фурмите се пасират заедно с малко вода. Лимонът също се пасира. Кокосовото масло се разтапя на слаб огън.

Всички съставки се смесват. Разбъркват се добре и се оставят за 15 минути настрана. Брашното от рожков и сусамът се изсипват в дълбока чинийка за овалване на бонбоните.

От полученото тесто се оформят малки топчета, всяко от което се овалва в рожковото брашно и сусама.

Други сурови веган бонбони, които може да си приготвите с брашното от рожков, са сладните:

Необходими продукти: 50 г кокосови стърготини, 50 г сусам, 10 г брашно от рожков, 40 г млени бадеми, 40 г кленов сироп (или мед), 20 г кокосово масло (или краве)

Рожков

Начин на приготвяне: Сухите съставки се смесват в купа и се разбъркват добре, за да може рожковът да се разнесе равномерно. Постепенно се добавя и размекнатото кокосово масло, най-добре с дървена лъжица.

Сместа се споява с кленовия сороп. С ръце от тестото се оформят топчета, колкото череша. Подреждат се върху поднос, покриват се с прозрачно фолио и се прибират в хладилник.

Вкусни рожкови бонбони с вишни

Необходими продукти: 1 ч.ч. брашно от рожков, 1 ч.ч. сурови белени бадеми, 1 ч.ч. фурми, обезкостени, 2 с.л. бадемов тахан, 2 с.л. сироп от агаве, 2 с.л. сушени вишни, 25 мл вишновка, кокосови стърготини за овалване

Начин на приготвяне: Бадемите се смилат на фина паста. Фурмите се смилат заедно с вишните. Двете се смесват. Към тях се прибавят брашното от рожков, сиропа от агаве, вишновката и тахана. Сместа се меси до получаване на меко и лепкаво тесто.

От полученото се оформят топчета. Всяко едно се овалва в кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest