Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Необичайни рецепти с репички, с които ще шашнете всички вкъщи

Необичайни рецепти с репички, с които ще шашнете всички вкъщи

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
9 от 9 Снимки

Телешко с репички и зеленчуци


Необходими продукти: 400 г говеждо месо (филе), 2 с.л. растително масло, 150 г праз, 200 г спанак, 150-200 г репички, 2 краставици, 1-2 скилидки чесън, 100 г майонеза, 3 с.л. лимонов сок, сол и смлян черен пипер - на вкус.

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на ивици и се запържва в олиото за 5-7 минути. Подправя се със сол и черен пипер. Огънят се намалява и се оставя да къкри под затворен капак за още 5 минути. Празът се нарязва на кръгчета, репички и краставици - на филийки, а спанакът се накъсва с ръце. Зеленчуците се слагат в чиния като канапе. Месото се поставя върху тях.

Чесънът се пресова и се смесва с майонезата. Добавят се лимоновият сок, солта и черният пипер. Месото се поднася залято със соса.

Репичките са сред първите зеленчуци, които се появяват в градините и по щандовете на магазините след зимния сезон, но вече целогодишно може да се намерят на пазара и са идеални за зимни салати.

В тях се съдържат витамини, минерали, ензими, гликозиди, масла и различни съединения, които подобряват метаболизма. В допълнение този хрупкав корен е пълен с разнообразни хранителни вещества.

Обикновено употребата на репичките се свързва преди всичко със салати. Освен в салата обаче репичката може да се използва и при готвене пилаф, задушени меса, гарнитури, всякакви видове паста и други.

В галерията горе ще намерите богат избор от ястия от репички, от който ще останете изненадани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати