Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Четири сполучливи идеи за млечни сосове

Четири сполучливи идеи за млечни сосове

1 от 4 Снимки

Английски млечен сос, подходящ за печени меса



Необходими продукти: 2 ч. ч. прясно мляко, 1 глава кромид лук, 1 филия стар хляб, 2 карамфилчета, 25 г краве масло, 1 с. л. сметана, сол, черен пипер и индийско орехче на вкус.

Начин на приготвяне: Лукът се измива и обелва. В него се забождат карамфилчетата и лукът се слага да се вари в млякото докато омекне. Добавят се останалите подправки и се вари за още 15 минути, като всичко се разбърква. След като всички продукти са готови, котлонът се изключва, сипва се сметаната сместа се намачква с вилица или се пасира. Така приготвеният сос се поднася топъл към всякакви печени меса, включително и към риба.

Млечните сосове могат да бъдат приготвени както с кисело, така и с прясно мляко и да бъдат добавени както към студени ястия, така и към топли.

Има безброй рецепти за млечни сосове, но тук Ви предлагаме някои от световната кухня.

Разгледайте галерията ни и вижте два много сполучливи млечни соса за меса и два, които са сладки и са подходящи за различни десерти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен