Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Кюфтенца от булгур за чудо и приказ! Само с тези 3 рецепти

Кюфтенца от булгур за чудо и приказ! Само с тези 3 рецепти

Кюфтенца от булгур за чудо и приказ! Само с тези 3 рецепти

Пържените кюфтенца от кайма са любими на малки и големи, но ако ги приготвяме прекалено често, те бързо ще втръснат. Ето защо е добре да се научите да си приготвяте и зеленчукови кюфтета, а защо не и кюфтета от булгур, които са още по-нестандартно решение, което ще внесе наистина разнообразие в менюто ви.

Ето 3 изпитани рецепти за кюфтенца от ечемичен булгур, които са бързи и лесни за приготвяне:

Обикновени кюфтета от ечемичен булгур

Необходими продукти: 500 г ечемичен булгур, 1 глава кромид лук, 2 яйца, няколко стръка копър, няколко стръка магданоз, олио за пържене, 200 г галета, сол и черен пипер на вкус

Кюфтенца от булгур за чудо и приказ! Само с тези 3 рецепти

Начин на приготвяне: Булгурът се измива и се сварява при непрекъснато разбъркване. След като омекне напълно, се оставя да изстине, отцежда се и се смила. Ситно нарязаният лук се запържва в мазнината и към него се добавят яйцата, булгурът, ситно нарязаните зелени подправки, сол и черен пипер на вкус и толкова галета, колкото поеме сместа. Оставя се така да престои за около 30 мин и от булгурената смес се оформят кюфтенца, които се овалват в галета и за изпържват до златисто в мазнина от двете страни. Поднасят се със салата или задушени зеленчуци.

Кюфтета от ечемичен булгур и сирене

Необходими продукти: 500 г булгур, 1 яйце, 200 г сирене, 100 г галета, чубрица, сол и захар на вкус, мазнина за пържене

Начин на приготвяне: Булгурът се сварява като в предходната рецепта. Изсипва се в купа и към него се добавя натрошеното сирене, яйцето, чубрица, сол и захар на вкус. Всичко се разбърква добре и от тази смес се оформят кюфтенца, които се овалват в галета и се изпържват до златисто от двете страни.

Месни кюфтета от ечемичен булгур

Кюфтенца от булгур за чудо и приказ! Само с тези 3 рецепти

Необходими продукти: 500 г булгур, 200 г телешка кайма, 1 глава кромид лук, 1 яйце, чубрица, кимион, сол и черен пипер на вкус, галета за овалване, мазнина за пържене

Начин на приготвяне: Булгурът се сварява по описания по-горе начин. Лукът се нарязва на ситно и се запържва в мазнина заедно с каймата. След като булгурът и каймата изстинат, се смесват и към тях се добавя яйцето и всички останали подправки. Разбърква се добре и се оставя да престои така около 30 мин. От тази смес се оформят кюфтенца от булгур, които се овалват в галета и се запържват до златисто. Поднасят се със сос по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest