Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три фантастични рецепти с непознатия ревен

Три фантастични рецепти с непознатия ревен

1 от 3 Снимки

Компот от ревен


Необходими продукти: 1 кг стръкове от ревен, 500 мл вода, 200 г захар, кората на 1 лимон.

Начин на приготвяне: Измитите и нарязани стръкове ревен се добавят към кипящата вода заедно с лимоновата кора и захарта. Следи се да не се разваряват. Така приготвеният компот може да служи за директна консумация или да се затвори в буркани, които допълнително да се стерилизират и да бъдат съхранявани за по-дълго време.

Ревенът е сред онези зеленчуци, които напразно продължаваме да подценяваме. Подобно на лапада, към чието семейство принадлежи, той е листен зеленчук, изключително богат на витамини и минерални вещества. Има доказано полезно въздействие върху храносмилателната система и намира широко приложение при лечението на запек, дори и той да е хроничен.

Вероятно ревенът е пренебрегван най-вече заради киселия си и леко горчив вкус, но ако му добавите захар, мед или подсладител, можете да си приготвите дори и сладкиш с него. Така освен, че ще се наслаждавате на живота с нещо сладко за похапване, ще дарите и здраве на стомаха си. В горната галерия може да видите какво да си приготвите от ревен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати