Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три фантастични рецепти с непознатия ревен

Три фантастични рецепти с непознатия ревен

2 от 3 Снимки

Чай от ревен



Необходими продукти: 700 г корен от равен, вода.

Начин на приготвяне: Измитите корени се нарязват на малки парченца. Слагат се в тенджера и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Варят се на бавен огън за около 10 минути докато забележите, че са омекнали достатъчно. След това прецедете течността и ѝ добавете мед или захар, защото иначе чаят ще е много горчив. Важно е да се отбележи, че ревенът се използва и при диети за отслабване, така че ако приготвяте чая с тази цел, добавете само подсладител, който не съдържа калории и го консумирайте по няколко пъти на ден.

Ревенът е сред онези зеленчуци, които напразно продължаваме да подценяваме. Подобно на лапада, към чието семейство принадлежи, той е листен зеленчук, изключително богат на витамини и минерални вещества. Има доказано полезно въздействие върху храносмилателната система и намира широко приложение при лечението на запек, дори и той да е хроничен.

Вероятно ревенът е пренебрегван най-вече заради киселия си и леко горчив вкус, но ако му добавите захар, мед или подсладител, можете да си приготвите дори и сладкиш с него. Така освен, че ще се наслаждавате на живота с нещо сладко за похапване, ще дарите и здраве на стомаха си. В горната галерия може да видите какво да си приготвите от ревен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати