Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три фантастични рецепти с непознатия ревен

Три фантастични рецепти с непознатия ревен

3 от 3 Снимки

Сладко от ревен



Необходими продукти: 12 стебла от ревен, няколко пакета захар (според това колко сок ще пуснат корените) няколко прахчета ванилия.

Начин на приготвяне: Стеблата на ревена се измиват, разрязват на малки парчета и се сваряват до пълното им омекване. Пасират се и сокът от тях се изстисква. На всяка 9-та ч. ч. сок се добавя по 600 г захар и 1 пакетче ванилия. Всичко се слага в достатъчно дълбок съд и се вари около 15 мин, като се почиства от пяната. Така приготвеното сладко се налива в малки бурканчета, които се затварят добре и се държат с капачките надолу докато сладкото изстине напълно.

Ревенът е сред онези зеленчуци, които напразно продължаваме да подценяваме. Подобно на лапада, към чието семейство принадлежи, той е листен зеленчук, изключително богат на витамини и минерални вещества. Има доказано полезно въздействие върху храносмилателната система и намира широко приложение при лечението на запек, дори и той да е хроничен.

Вероятно ревенът е пренебрегван най-вече заради киселия си и леко горчив вкус, но ако му добавите захар, мед или подсладител, можете да си приготвите дори и сладкиш с него. Така освен, че ще се наслаждавате на живота с нещо сладко за похапване, ще дарите и здраве на стомаха си. В горната галерия може да видите какво да си приготвите от ревен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати