Съвети за печене на цяло пиле

Съвети за печене на цяло пиле

Започнахме да мечтаем за него още от заглавието... Любимото печено пиле, което не изисква нищо освен хубава гарнитура и силни градуси. Поне така си мислят повечето хора.

Не се учудвайте, ако и вие сте на това мнение и нещо във вкуса му не ви се струва наред.

Определено да приготвиш цяло печено пиле е по-лесно, отколкото да го разфасоваш и да готвиш частите му поотделно. Тънкости и хитринки за добрия вкус обаче не липсват и тук. Ето няколко съвета за перфектно приготвено цяло печено пиле!

1. Изберете хубаво пиле

Това е първата и основна стъпка за една хубава и много вкусна вечеря. Трябва да подберете внимателно продукта, с който ще готвите. Не правете компромис с качеството. Месото трябва да бъде сочно, крехко и меко. Няма как да не различите добре изглеждащото хубаво пиле от това с по-ниско качество в магазина. От вас зависи кой продукт ще изберете и какъв ще бъде крайният резултат на трапезата.

2. Оставете пилето да си почине

Цяло пиле

След като го извадите от хладилника, оставете пилето настрани за около 30 минути. Овкусете го с подправките и чак тогава го сложете да се пече. Така времето, необходимо за гответе, ще бъде по-малко.

3. Използвайте подправки

Преди да го пъхнете във фурната, натрийте добре със сол, отвътре и отвън. Това ще допринесе за образуването на вкусна хрупкава коричка. Бъдете щедри и откъм черен пипер. Освен тези две задължителни съставки, може да експериментирате, добавяйки чесън, мащерка, розмарин, лимон или нещо друго по ваш избор.

4. Оставете и вече изпеченото пиле да си почине

Печено цяло пиле

Виждате, че пилето е готово. Чудесно! Изключете фурната и го оставете за около 15 минути. Нека всички сокове, които е пуснало, да се разпределят равномерно. След като времето изтече, може да сервирате порциите.

5. Поиграйте си с мазнината

По време на печене пилето пуска своите сокове, които се смесват с мазнината и се получава изключително вкусен сок. Възползвайте се от него. Сложете парченца лук, картофи или други зеленчуци под него. Така ще имате чудесна и много вкусна гарнитура.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати