Съвети за печене на цяло пиле

Съвети за печене на цяло пиле

Съвети за печене на цяло пиле

Започнахме да мечтаем за него още от заглавието... Любимото печено пиле, което не изисква нищо освен хубава гарнитура и силни градуси. Поне така си мислят повечето хора.

Не се учудвайте, ако и вие сте на това мнение и нещо във вкуса му не ви се струва наред.

Определено да приготвиш цяло печено пиле е по-лесно, отколкото да го разфасоваш и да готвиш частите му поотделно. Тънкости и хитринки за добрия вкус обаче не липсват и тук. Ето няколко съвета за перфектно приготвено цяло печено пиле!

1. Изберете хубаво пиле

Това е първата и основна стъпка за една хубава и много вкусна вечеря. Трябва да подберете внимателно продукта, с който ще готвите. Не правете компромис с качеството. Месото трябва да бъде сочно, крехко и меко. Няма как да не различите добре изглеждащото хубаво пиле от това с по-ниско качество в магазина. От вас зависи кой продукт ще изберете и какъв ще бъде крайният резултат на трапезата.

2. Оставете пилето да си почине

Цяло пиле

След като го извадите от хладилника, оставете пилето настрани за около 30 минути. Овкусете го с подправките и чак тогава го сложете да се пече. Така времето, необходимо за гответе, ще бъде по-малко.

3. Използвайте подправки

Преди да го пъхнете във фурната, натрийте добре със сол, отвътре и отвън. Това ще допринесе за образуването на вкусна хрупкава коричка. Бъдете щедри и откъм черен пипер. Освен тези две задължителни съставки, може да експериментирате, добавяйки чесън, мащерка, розмарин, лимон или нещо друго по ваш избор.

4. Оставете и вече изпеченото пиле да си почине

Печено цяло пиле

Виждате, че пилето е готово. Чудесно! Изключете фурната и го оставете за около 15 минути. Нека всички сокове, които е пуснало, да се разпределят равномерно. След като времето изтече, може да сервирате порциите.

5. Поиграйте си с мазнината

По време на печене пилето пуска своите сокове, които се смесват с мазнината и се получава изключително вкусен сок. Възползвайте се от него. Сложете парченца лук, картофи или други зеленчуци под него. Така ще имате чудесна и много вкусна гарнитура.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати