Как се прави тесто за пици

Брашно
Практичен сушилник за мивка-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен сушилник за мивка
16.00 лв.
12.60 лв.
Виж ››

Взависимост от предпочитанията ви можете да приготвите различни видове тесто за пица. Обикновено тесто за пица се приготвя от 2 чаени чаши брашно, 200 грама масло или маргарин, 1 супена лъжица захар, 2 супени лъжици водка, половин чаена лъжичка сол, 2 яйца.

Пресейте брашното на купчинка и направете в нея кладенче. Сложете в него омекналото масло, солта, захарта, водката и разбитите яйца. Замесете тестото, оформете от него топка и го оставете да почива четиридесет минути.

Вкусна пица ще се получи с многолистно тесто, приготвено от самите вас. Необходими са 4 чаени чаши брашно, 2 чаени чаши вода, 500 грама масло или маргарин, 4 чаени лъжички брашно, 16 капки лимонов сок, половин чаена лъжичка сол, 2 яйца.

Налейте водата и едното разбито яйце, добавете лимоновия сок и солта. Разбъркайте и излейте тази смес в пресятото брашно. Замесете тесто до получаване на плътна консистенция.

Ако брашното поема много вода, добавете още малко, ако тестото се получи прекалено воднисто, добавете брашно. Месете тестото пет минути, докато не започне да се отделя от ръцете.

Тесто

Оформете топка, покрийте с кърпа и оставете за половин час, така ще стане по-еластично. Ако замените една четвърт от водата с водка, тестото ще е по-пухкаво и вкусно.

В купа разбийте маслото, така че да няма бучки. Добавете четирите чаени лъжички брашно и добре разбъркайте. Оформете плосък четириъгълник от сместа.

Разточете тестото така, че средната му част да е по-дебела от краищата му. В центъра на тестото сложете масления четириъгълник, покрийте го с тесто от четирите края, за да се оформи нещо като пакет.

Върху повърхност, поръсена с брашно, и разточете тестото на правоъгълник с дебелина около един сантиметър. Прегънете на две тестото и след това го прегънете още веднъж.

Покрийте с кърпа, оставете за десет минути, след което отново разточете тестото до дебелина един сантиметър. След това отново прегънете два пъти тестото.

Охладете го двадесет минути и отново го прегънете два пъти. След това отново разточете тестото и го прегънете отново два пъти.

Сложете го в тавата за печене, като направите разрези с нож, а ръбовете на тавата напръскайте с вода, за да не се надигне прекалено много тестото във фурната.

Намажете с разбито яйце с малко вода горната повърхност на тестото, но не мажете ръбовете. Печете тридесет минути на температура 210-220 градуса. Докато печете тестото, не вадете тавата, защото тестото ще се слегне.

Рейтинг

5 3
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Васко кеца
Васко кеца
09.08.2014 12:05
Радвам се, че прочетох коментарите, защото вече бях запретнал ръкави да меся тесто :) Надявам се статията да се премахне, макар, че преди да се публикува в сайта, всяка статия се чете от модератор.
1
0
фрида
фрида
11.10.2013 21:37
Наистина трябва да махнете тази ....това не рецепта за пица.Вече повече от 20години живея и работя в пицерии в Италия.Няма нищо общо с италианска рецепта за пица
2
0
Надекс
Надекс
03.06.2013 14:10
Хора,излагате се с тази рецепта-махнете я!
2
0
Даниела
Даниела
15.05.2013 20:32
Защо пишете глупости.кой слага яйца в пица.ако някой италианец прочете това ще умре от смях
2
0
даниела ангелова
даниела ангелова
15.05.2013 20:28
Истинската пица е тесто за хляб с 2-3 лъжици зехтин!
2
0
Дани
Дани
13.05.2013 15:50
От това тесто основа за ябълков пай или плодова пита може и да се получи. Че и солени бисквитки с вкус на пица може да излязат. Но пица с това тесто няма как да се получи. Пицата си е пица, не експеримент.
2
0
КРАСИМИРА
КРАСИМИРА
11.04.2013 13:53
200 ГР. МАСЛО ИЛИ МАРГАРИН?!ЛУДИ ЛИ СТЕ?!
2
0
...
...
14.03.2012 15:14
Не знам отде ги измислихте тези яйца, яйцата нямат място в тесто за пица!
2
0