Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Американски класики с телешко за истински месомани

Американски класики с телешко за истински месомани

Американски класики с телешко за истински месомани

Надали има човек, който да не е виждал и да не желае да опита вкусна телешка пържола - такава, каквато дават по американските филми. И в това няма нищо изненадващо, тъй като американците са факири по отношение на приготвянето на телешко месо.

Ето защо Ви предлагаме 3 интересни идеи как да си го сготвите по автентични американски рецепти.

Телешко варено по американски

Американски класики с телешко за истински месомани

Необходими продукти: 1.5 кг телешко месо, 5 нарязани на кръгчета моркова, 1/2 нарязана на едри парчета ряпа, 1/2 нарязана на едро зелка, 6-7 лукчета от консерва.

Начин на приготвяне: Месото се осолява и се слага да се вари в дълбока тенджера за около 3 часа. След това се отцежда, без да се хвърля бульонът. Филетира се и се оставя настрана. В бульона, в който се е варило телешкото месо, се изсипват останалите продукти и се варят до омекване. Филетата телешко се сервират заедно с готовите и отцедени зеленчуци.

Телешки бифтек на скара с гарнитура от зеленчуци

Американски класики с телешко за истински месомани

Необходими продукти: 1 кг телешко месо от филето, 200 г бейби моркови, 200 г грах, 200 г картофи, 200 г карфиол, 5 с.л. олио, 5 с.л. масло, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на филии, подправя се със сол и черен пипер, намазва се от двете страни с олио и се запича на силно сгорещена скара. В друг съд се кипват всички зеленчуци, отцеждат се, подправят се на сол и черен пипер и се заливат със сгорещеното масло. Бифтеците се поднасят заедно с гарнитурата от зеленчуци.

Телешко месо на шиш

Американски класики с телешко за истински месомани

Необходими продукти: 300 г телешко месо от бут, 300 г говеждо филе, 3 едри патладжана, 1 ч.л. царевично олио, 1 с.л. лимонов сок, 1 ч.ч. смлян лук, сол, черен пипер и кимион на вкус.

Начин на приготвяне: Телешкото и говеждото месо се нарязват на филии, а патладжаните се обелват, също се нарязват на филии, осоляват се и се оставят да се отцедят от горчилката. През това време се прави марината от всички останали продукти. В нея се слагат месото и патладжаните за около 2 часа, за да поемат подправките. След това месото и патладжаните се нанизват на шиш и се пекат в предварително загрята фурна, като от време на време се обръщат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest