Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Важно е да ги смилате непосредствено преди консумация, защото в противен случай полезните му свойства се губят.
Богати на лигнани са и всички други растителни източници, които са с богато съдържание на фибри....
28 Януари
Червени чушки - защо са толкова полезниНай-хубавото е, че при печене, готвене или консервиране на чушките те загубват съвсем малък процент от полезните си вещества. Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
04 Април
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Сушените ябълки съдържат 3 процента от нужния дневен прием на пантотенова киселина, която е позната още като витамин В5....
12 Ноем.
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
09 Септ.
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?Не бива да се пропуска да се спомене и колко са богати на калций, магнезий и витамин В6. Бедни са на калории, което ги прави полезни за консумация от хора със сърдечно съдови-проблеми и диабет....
15 Април
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниИзточниците на бета-каротин обаче са напълно безопасни, защото тялото самостоятелно решава от колко витамин А се нуждае....
29 Окт.
Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?Препоръчителното дневно количество биотин е свързано с някои фактори като възраст, пол и други специфични фактори....
29 Юли
Семена от коприва: Защо са толкова полезни?Всеизвестни са полезните свойства на обикновената коприва и тя е широко използвана в народната медицина. Полезни са всички нейни части - листа, стръкове, корени....
17 Май
Защо черешите са толкова полезни за женитеЧерешите са особено полезни за кожата и са пръв приятел на дамите....
30 Май
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитетаПъдпъдъчите яйца са много полезни за имунитета....
17 Март
Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?Всъщност това е полезно не само за комуникацията, но и за цялостното ви здраве, сочи ново изследване.
Ако сте близки с майка си, вероятно звъните първо на нея, когато имате важни новини....
01 Септ.
Защо да похапваме лимец?Катя цяло всяка една храна е полезна, но в умерени количества и без да прекалявате. Грижете се за здравето си и редовно консумирайте полезния лимец....
12 Февр.
Защо да похапваме лешници?Лешниците са изключително богати на фолиева киселина, която е уникална характеристика на тези ядки - 100 гр. пресни ядки съдържат 113 микрограма от нея, което е около 28% от препоръчителния дневен прием на този витамин....
06 Юни
1
Помело - защо е толкова полезно?Вече имате множество причини да похапвате екзотичния плод. Изпробвайте салата с помело, смути с помело и помело на конфитюр....
23 Ноем.
За какво са полезни боровинките?Същата тази порция от една чаша осигурява:
- 24 % от дневния прием на витамин С;
- 5 % от дневния прием на витамин В6;
- 36 % от дневния прием на витамин К....
08 Дек.
Защо е толкова полезно да ядем скумрия?Скумрията е една от най-вкусните риби, които са изключително ценни откъм вкус и полезни вещества, но по-пренебрегвани в световен план....
30 Август
Колко кафе е наистина полезно да се пие дневно?Истината е, че кафето е полезно, но при определени условия. Вижте при какви, по колко и защо – всичко за жадуваната глътка енергия:
1, 2, 3... чаши кафе на ден, звучи ли ви познато?...
22 Февр.
Мента - защо е толкова полезна?Защо ментата е толкова полезна
Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
19 Януари
Чай от боровинки - защо е полезенЧервените боровинки могат да се ядат просто така, обилно поръсени със захар, също толкова полезно е да ги включвате в лечебни чайове....
11 Февр.
Защо да похапваме редовно тиквичкиВижте кои са те и научете защо е полезно да похапваме тиквички редовно....
03 Юни
Хуск - защо е толкова полезен?Състав и свойства на хуск
По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
05 Февр.
Защо тараторът е толкова полезен?Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
24 Юли
Защо ягодите са толкова полезни за жените над 50 годиниОсвен това са полезни за цялото ни тяло, тъй като са източник на здраве и красота. Ето защо жените над 50 години трябва да похапват ягоди по-често....
01 Април
Защо пикантната храна е толкова полезна?Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
14 Август
Защо жълтата леща е толкова полезна?Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....
07 Юни