Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Растителни лигнани – защо са толкова полезни?
28 Януари
Важно е да ги смилате непосредствено преди консумация, защото в противен случай полезните му свойства се губят. Богати на лигнани са и всички други растителни източници, които са с богато съдържание на фибри....
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
04 Април
Най-хубавото е, че при печене, готвене или консервиране на чушките те загубват съвсем малък процент от полезните си вещества. Несъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Защо сушените ябълки са толкова полезни?
12 Ноем.
Сушените ябълки съдържат 3 процента от нужния дневен прием на пантотенова киселина, която е позната още като витамин В5....
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?
09 Септ.
Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?
15 Април
Не бива да се пропуска да се спомене и колко са богати на калций, магнезий и витамин В6. Бедни са на калории, което ги прави полезни за консумация от хора със сърдечно съдови-проблеми и диабет....
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниЗелените листни зеленчуци - защо са толкова полезни
29 Окт.
Източниците на бета-каротин обаче са напълно безопасни, защото тялото самостоятелно решава от колко витамин А се нуждае....
Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?
29 Юли
Препоръчителното дневно количество биотин е свързано с някои фактори като възраст, пол и други специфични фактори....
Семена от коприва: Защо са толкова полезни?Семена от коприва: Защо са толкова полезни?
17 Май
Всеизвестни са полезните свойства на обикновената коприва и тя е широко използвана в народната медицина. Полезни са всички нейни части - листа, стръкове, корени....
Защо черешите са толкова полезни за женитеЗащо черешите са толкова полезни за жените
30 Май
Черешите са особено полезни за кожата и са пръв приятел на дамите....
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитетаЗащо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни за имунитета
17 Март
Пъдпъдъчите яйца са много полезни за имунитета....
Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?Защо телефонните разговори с мама са толкова полезни?
01 Септ.
Всъщност това е полезно не само за комуникацията, но и за цялостното ви здраве, сочи ново изследване. Ако сте близки с майка си, вероятно звъните първо на нея, когато имате важни новини....
Защо да похапваме лимец?Защо да похапваме лимец?
12 Февр.
Катя цяло всяка една храна е полезна, но в умерени количества и без да прекалявате. Грижете се за здравето си и редовно консумирайте полезния лимец....
Защо да похапваме лешници?Защо да похапваме лешници?
06 Юни
1
Лешниците са изключително богати на фолиева киселина, която е уникална характеристика на тези ядки - 100 гр. пресни ядки съдържат 113 микрограма от нея, което е около 28% от препоръчителния дневен прием на този витамин....
Помело - защо е толкова полезно?Помело - защо е толкова полезно?
23 Ноем.
Вече имате множество причини да похапвате екзотичния плод. Изпробвайте салата с помело, смути с помело и помело на конфитюр....
За какво са полезни боровинките?За какво са полезни боровинките?
08 Дек.
Същата тази порция от една чаша осигурява: - 24 % от дневния прием на витамин С; - 5 % от дневния прием на витамин В6; - 36 % от дневния прием на витамин К....
Защо е толкова полезно да ядем скумрия?Защо е толкова полезно да ядем скумрия?
30 Август
Скумрията е една от най-вкусните риби, които са изключително ценни откъм вкус и полезни вещества, но по-пренебрегвани в световен план....
Колко кафе е наистина полезно да се пие дневно?Колко кафе е наистина полезно да се пие дневно?
22 Февр.
Истината е, че кафето е полезно, но при определени условия. Вижте при какви, по колко и защо – всичко за жадуваната глътка енергия: 1, 2, 3... чаши кафе на ден, звучи ли ви познато?...
Мента - защо е толкова полезна?Мента - защо е толкова полезна?
19 Януари
Защо ментата е толкова полезна Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
Чай от боровинки - защо е полезенЧай от боровинки - защо е полезен
11 Февр.
Червените боровинки могат да се ядат просто така, обилно поръсени със захар, също толкова полезно е да ги включвате в лечебни чайове....
Защо да похапваме редовно тиквичкиЗащо да похапваме редовно тиквички
03 Юни
Вижте кои са те и научете защо е полезно да похапваме тиквички редовно....
Хуск - защо е толкова полезен?Хуск - защо е толкова полезен?
05 Февр.
Състав и свойства на хуск По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
Защо тараторът е толкова полезен?Защо тараторът е толкова полезен?
24 Юли
Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
Защо ягодите са толкова полезни за жените над 50 годиниЗащо ягодите са толкова полезни за жените над 50 години
01 Април
Освен това са полезни за цялото ни тяло, тъй като са източник на здраве и красота. Ето защо жените над 50 години трябва да похапват ягоди по-често....
Защо пикантната храна е толкова полезна?Защо пикантната храна е толкова полезна?
14 Август
Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
Защо жълтата леща е толкова полезна?Защо жълтата леща е толкова полезна?
07 Юни
Вижте още полезна информация за оранжева леща и зелена леща....