Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарПредлагам две рецепти, едната е на Люси Евтимова и другата е моя и гарантирам, че по този начин италианките, когато нямат на разположение в момента такава си я правят набързо у дома....
20 Април
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове.
Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка.
Посочено е, че солта е по желание....
06 Юли
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес.
Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
25 Окт.
Така се прави домашно краве маслоЕто така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
20 Май
1
Как се прави тутманик?Има много други рецепти за тутманик, като например тутманик с кайма, сладък тутманик, но традиционния тутманик е със сирене, лесен и бърз за правене, също така и много вкусен....
06 Май
Как се прави рачел - ръководство за начинаещиВ миналото сладките неща са били истински деликатес за малки и големи, тъй като сладките изкушения са били твърде малко, а достъпът до тях не е бил постоянен и във възможностите на всеки. Затова приготвянето на сладко по...
17 Юли
1
Как се прави майонеза - ръководство за начинаещиЧукнете яйцето в отделна купичка и след това го сипете в съда, в който ще правим майонезата. Защо правим това?...
15 Юли
Как се прави извара - ръководство за начинаещиИзварата е вкусен и интересен продукт, който често се използва в различни разядки, тестени закуски, салати и дори в сладкиши. Разбира се, може да я закупите и в готов вид, но много по-приятно и, гарантираме, вкусно...
07 Юли
Как се прави реване - ръководство за начинаещиРеването е класически турски десерт, който отдавна е получил признание и в България. По своята същност представлява сладкиш, който е сиропиран с познатия ни захарен сироп. Сред всички десерти може да се каже, че реването...
05 Юли
Как се прави сладко - ръководство за начинаещиАроматното сладко е едно от нещата, които всяка домакиня може и трябва да подготвя, на първо място, защото е вкусно, защото е домашно, а и не сме достатъчно сигурни как и с какво се правят купешките сладка....
03 Юли
Как се прави компот - ръководство за начинаещиАко ще правите компоти с плодове като кайсии или праскови, ще трябва да си разрежете и да ги почистите от костилката....
01 Юли
1
Как се прави баница - ръководство за начинаещиБаницата е традиционно българско ястие, което присъства на всяка празнична трапеза редом до погачата, чубрицата, солта и меда. Особено почитана е на Коледа и Бъдни вечер, като едни от най-светлите празници.
Българите...
30 Юни
Как се прави таратор - ръководство за начинаещиТараторът е една от най-полезните студени супи. Препоръчвана е за всяка диета, заради ниското съдържание на мазнини и въглехидрати.
По своята същност тараторът представлява вид студена млечна супа, която е част...
29 Юни
3
Как се прави бюрек - ръководство за начинаещиМного се харесва и водният бюрек, който се прави с варени за кратко кори, а сиренето, пресният магданоз и маслото са пълнежът. Изпичането се прави в пещ, а вкусът на тази закуска е чудесен....
26 Юни
Как се прави баклава? (Ръководство за начинаещи)Разширете леко тестото, като леко го натиснете с ръка - този метод се прави така че тестото да не се изплъзва бързо....
21 Юни
3
Как се прави лаваш - ръководство за начинаещиВсички народи, без значение от кулинарните си традиции, правят хляб. Той е доста различен както по вида си, така и по вкусови качества. Арменският хляб се нарича лаваш....
13 Окт.
Как се прави огретен - ръководство за начинаещиНай-често огретен се прави от зеленчуци, месо, риба и морски дарове. Прибавените сметана или мляко в соса придават вкуса, който отличава ястието, а сиренето го пази да не стане прекалено сухо....
28 Август
Как се прави козунак - ръководство за начинаещиКак се прави козунак - ръководство за начинаещи:
Необходими продукти:
Брашно - 1.400 г
Яйца - 7 бр....
23 Април
Как се прави пица - ръководство за начинаещиДомашната пица е едно от най-любимите ястия на малки и големи по цял свят. Ястие, което се приготвя сравнително бързо и лесно. Ето и как можете да си я приготвите сами у дома:
Брашното за хляб е най-подходящото за направата...
11 Дек.
Как се прави истински сладолед - ръководство за начинаещиНе се препоръчва да биете в блендер, защото острите му ножове прорязват масата, което я прави пластова....
07 Юни
Как се прави пандишпаново руло - ръководство за начинаещиАко все още не сте правили този вкусен сладкиш, няма място за притеснения. Той е много лесен и бърз за приготвяне. Идеален избор е за повод и без повод, най-вече за летните дни....
18 Август
Как се прави желиран крем - ръководство за начинаещиАко имаме въображение, можем и да комбинираме, като правим отделни пластове с различни цветове....
15 Август