Бял пелин - същност, ползи и приложениеБелият пелин, който можете да срещнете и като обикновен пелин, спада към сложноцветните растения и е полухрастовидно растение, което намира много приложения в билкарството....
Арарут - същност и ползиТази култура е сравнително непозната в България, но в другите части на света са добре запознати с нейната същност и многобройни ползи.
Основните приложения на арарута са във фармацевтиката и в кулинарията....
Куркумин - същност и ползиКуркумин се нарича активното вещество, което се намира в характерната за индийската кухня подправка, известна като куркума.
Куркумата е основен продукт в създаването на подправката къри, която се състои от няколко...
Олигоелементи - същност и ползиОлигоелементите са жизненоважни за организма на всеки човек. Представляват минерални вещества (химични елементи), които се съдържат в организма в много малки количества, но участват в голяма част от биологичните функции....
Пектин - същност и ползиОсвен многото си приложения, основното преимущество на пектина е, че е натурален продукт и е безвреден....
Тиквено олио - същност и ползиПродуктът има неизброими ползи за здравето и намира приложения в много аспекти.
Същност и получаване на тиквено масло
Тиквеното масло се получава в резултат на студено пресоване на самките на плода....
Кемпферол - същност, източници и ползиФлавоноидите имат много функции и ползи, като може да се посочи функцията им да помагат за усвояването на витамин С, както и да овладяват възпаленията и да противодействат на антибиотиците....
Устойчиво нишесте - същност, консумация, ползиЩом чуят думата нишесте, повечето хора си правят асоциация с различни сладки изкушения, паста и други не толкова полезни храни, най-вече за тяхното тегло. Необходимо е да разберете обаче, че има различно между обикновеното...
Пшеничен зародиш - същност и ползиПшеничният зародиш е истинска съкровищница на витамини и минерални вещества. Той е силен помощник в борбата за запазване на младостта и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
Пшеничният зародиш съдържа цинк, витамините...
Слез - ползи и приложениеСлезът (лат. Malva) е името на род от около 40 вида тревисти растения от семейство Слезови, някои от които имат доказани лечебни свойства. От тях най-добре познат и широко използван в народната медицина и фитотерапията е...
Същност и ползи на белия чайДруги ползи за здравето
Белият чай има много други предимства, които може да предложи само в една лъжичка като количество....
Шипково брашно - ползи и приложениеДруг вариант за приложението на шипково брашно е в шейковете, но бъдете готови за леко киселия му вкус, който обаче способства за увеличаването на апетита....
Синапено семе - ползи и приложениеСинапеното семе е 100 процента натурален продукт с изпитано действие, който е намерил широко приложение през вековете заради многобройните си ползи....
Оризова отвара – ползи и приложениеВсеки път, когато варите ориз и после изливате водата от варенето, вие се лишавате от един ценен бульон, който в Азия – най-вече в Китай, се смята за истински еликсир за здраве.
Става дума за ценната оризова отвара,...
Зелени орехи - ползи и приложениеПриложение на зелените орехи
В народната медицина зелените орехи се използват доста често, тъй като достъпни и имат редица ползи за тялото и организма....
Камилско мляко - ползи и приложениеПолзите от камилското мляко е вече отдавна известна на Запад. Всяка година неговата консумация се увеличава именно поради множеството полезни свойства....