Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Брашно от лимец - същност, ползи, приложениеБрашно от лимец - същност, ползи, приложение
14 Април
Приложение на лимеца Подобно на другите видове пшеница, веднъж щом лимецът е смелен на брашно, приложението му е огромно....
Лоло Росо - същност, ползи и приложениеЛоло Росо - същност, ползи и приложение
24 Август
Ползи от Лоло Росо Като всички останали зелени салати, така и Лоло Росо е естествен антиоксидант....
Бял пелин - същност, ползи и приложениеБял пелин - същност, ползи и приложение
10 Февр.
Белият пелин, който можете да срещнете и като обикновен пелин, спада към сложноцветните растения и е полухрастовидно растение, което намира много приложения в билкарството....
Пергаментова хартия - същност и приложениеПергаментова хартия - същност и приложение
03 Февр.
Освен за печене обаче хартията може да намери и различно приложение....
Проантоцианидин - същност и ползиПроантоцианидин - същност и ползи
20 Март
Това вещество има и много други ползи и предимства в сравнение с други познати ни антиоксиданти....
Арарут - същност и ползиАрарут - същност и ползи
15 Юни
Тази култура е сравнително непозната в България, но в другите части на света са добре запознати с нейната същност и многобройни ползи. Основните приложения на арарута са във фармацевтиката и в кулинарията....
Куркумин - същност и ползиКуркумин - същност и ползи
03 Ноем.
Куркумин се нарича активното вещество, което се намира в характерната за индийската кухня подправка, известна като куркума. Куркумата е основен продукт в създаването на подправката къри, която се състои от няколко...
Олигоелементи - същност и ползиОлигоелементи - същност и ползи
28 Август
Олигоелементите са жизненоважни за организма на всеки човек. Представляват минерални вещества (химични елементи), които се съдържат в организма в много малки количества, но участват в голяма част от биологичните функции....
Пектин - същност и ползиПектин - същност и ползи
08 Януари
Освен многото си приложения, основното преимущество на пектина е, че е натурален продукт и е безвреден....
Здравословни ползи от манготоЗдравословни ползи от мангото
20 Дек.
Изследванията относно здравословните ползи на мангото се провеждат непрестанно....
Тиквено олио - същност и ползиТиквено олио - същност и ползи
29 Окт.
Продуктът има неизброими ползи за здравето и намира приложения в много аспекти. Същност и получаване на тиквено масло Тиквеното масло се получава в резултат на студено пресоване на самките на плода....
Алкалоидът томатин - същност и ползиАлкалоидът томатин - същност и ползи
10 Окт.
Томатинът е изследван, както заради своите защитни свойства за растението, така и заради потенциалните му ползи за човешкото здраве....
Кемпферол - същност, източници и ползиКемпферол - същност, източници и ползи
04 Август
Флавоноидите имат много функции и ползи, като може да се посочи функцията им да помагат за усвояването на витамин С, както и да овладяват възпаленията и да противодействат на антибиотиците....
Устойчиво нишесте - същност, консумация, ползиУстойчиво нишесте - същност, консумация, ползи
28 Февр.
Щом чуят думата нишесте, повечето хора си правят асоциация с различни сладки изкушения, паста и други не толкова полезни храни, най-вече за тяхното тегло. Необходимо е да разберете обаче, че има различно между обикновеното...
Пшеничен зародиш - същност и ползиПшеничен зародиш - същност и ползи
28 Юли
Пшеничният зародиш е истинска съкровищница на витамини и минерални вещества. Той е силен помощник в борбата за запазване на младостта и предпазва от сърдечно-съдови заболявания. Пшеничният зародиш съдържа цинк, витамините...
Литий - функции, ползи, приложениеЛитий - функции, ползи, приложение
23 Януари
Литият има разнообразни приложения в промишлеността, медицината, енергетиката и други области....
Слез - ползи и приложениеСлез - ползи и приложение
27 Ноем.
Слезът (лат. Malva) е името на род от около 40 вида тревисти растения от семейство Слезови, някои от които имат доказани лечебни свойства. От тях най-добре познат и широко използван в народната медицина и фитотерапията е...
Фулвиновата киселина - същност и всички ползиФулвиновата киселина - същност и всички ползи
08 Окт.
Ползи от фулвиновата киселина - Катализатор Освен че благоприятства усвояването на хранителните вещества в тялото, тя действа и като катализатор - улеснява химическите реакции....
Същност и ползи на белия чайСъщност и ползи на белия чай
13 Май
1
Други ползи за здравето Белият чай има много други предимства, които може да предложи само в една лъжичка като количество....
Шипково брашно - ползи и приложениеШипково брашно - ползи и приложение
06 Август
Друг вариант за приложението на шипково брашно е в шейковете, но бъдете готови за леко киселия му вкус, който обаче способства за увеличаването на апетита....
Синапено семе - ползи и приложениеСинапено семе - ползи и приложение
10 Юни
1
Синапеното семе е 100 процента натурален продукт с изпитано действие, който е намерил широко приложение през вековете заради многобройните си ползи....
Оризова отвара – ползи и приложениеОризова отвара – ползи и приложение
07 Юни
Всеки път, когато варите ориз и после изливате водата от варенето, вие се лишавате от един ценен бульон, който в Азия – най-вече в Китай, се смята за истински еликсир за здраве. Става дума за ценната оризова отвара,...
Зелени орехи - ползи и приложениеЗелени орехи - ползи и приложение
17 Май
Приложение на зелените орехи В народната медицина зелените орехи се използват доста често, тъй като достъпни и имат редица ползи за тялото и организма....
Камилско мляко - ползи и приложениеКамилско мляко - ползи и приложение
23 Февр.
Ползите от камилското мляко е вече отдавна известна на Запад. Всяка година неговата консумация се увеличава именно поради множеството полезни свойства....
Лавандулов мед - ползи и приложениеЛавандулов мед - ползи и приложение
28 Окт.
Научете също за какво помага лавандуловият чай и за полезните приложения на лавандуловото масло....