Готвене с алкохол: Какво трябва да знаем?по-ароматна, ако преди поднасяне към нея се прибави една супена лъжица бяло вино;
- Ако при омесване на тестото се добави една супена лъжица ром, то не поглъща много мазнина по време на пържене;
- Ако към края на готвене...
Е239 - какво трябва да знаем?Ето какво още трябва да знаете за Е239
Това вещество има физически характеристики на стъкловидни мъниста или се среща под формата на прах без мирис, но с леко сладък вкус....
Е270 - какво трябва да знаем?Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
Лутеин - какво трябва да знаемЛутеинът се съдържа в някои зелени храни, но за какво служи той на човешкото тяло? Това е въпросът, чийто отговор ще осветли ползите от лутеина....
Теобромин - какво трябва да знаем?Оказва се, че шоколадът има много повече ползи, отколкото знаем. Защо обаче, ако шоколадът и какаото, което той се съдържа, се препоръчват на деца след сън. Те трябва да пият мляко с какао....
Липиди – какво трябва да знаемТе се образуват при хидрогениране на растителните масла, което се използва за удължаване на срока на годност на някои храни като пържени, печени или готвени продукти....
Просеко - какво трябва да знаем?Какво трябва да знаем за Просекото?
1. Просеко е вид бяло пенливо вино. Гроздето за направата му се отглежда на около 30 000 хектара площ, съсредоточени в Северна Италия.
2....
Скир - какво трябва да знаемГотвене със скир
Скир е много полезна и лека напитка, която подобно на киселото мляко и кефира може да се използва в готвенето. Тя присъства в исландски рецепти, както и в диетични рецепти....
Сурими - какво трябва да знаем?Въпреки това, когато някой ги попита какво представлява сурими, повечето от тях просто вдигат рамене или изричат отговор, който е доста далеч от истината....
Бавноусвоими въглехидрати - какво трябва да знаемВъглехидратите са една от „най-страшните“ съставки в нашия хранителен режим. Повечето диети в днешно време се основават на ниско съдържание на въглехидрати, ако не и тоталната им липса. А те се съдържат в почти всяка една...
Тученица (Тлъстига) - какво трябва да знаем?Тученицата е известна и с името тлъстига и произхожда от сем. Дебелецови и всъщност е диво растение, но се култивира в някои западноевропейски страни, като има зелена или жълтеникава разцветка.
В кулинарията се използват...
Протеиновият хляб - какво трябва да знаем?Трябва да се има предвид, че всички пълнозърнести видове хляб с включване на ръжено брашно, лимец, киноа, овес, семена и ядки вече съдържат протеин, предлагайки 3-6 грама на филия хляб....
Бисерен ориз – какво трябва да знаемПо какво се отличава бисерният ориз и какво трябва да знаем за него?
Това е среднозърнест или късозърнест ориз, чийто зърна са сравнително обли, без заострени краища....
Червен ориз - какво трябва да знаем?Какви са здравословните ползи от червения ориз? В следващите редове вижте повече:
Заздравява костите
Червеният ориз е изключително полезен при артрит и ревматизъм и помага в превенцията на остеопороза....
Розови домати – какво трябва да знаемГотвене на розови домати
Розовите домати могат да се консумират съвсем самостоятелно, на вкусни доматени салати, при приготвянето на ястия като домати с ориз, доматена супа или пък доматена салца....