Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Готвене с алкохол: Какво трябва да знаем?Готвене с алкохол: Какво трябва да знаем?
31 Юли
по-ароматна, ако преди поднасяне към нея се прибави една супена лъжица бяло вино; - Ако при омесване на тестото се добави една супена лъжица ром, то не поглъща много мазнина по време на пържене; - Ако към края на готвене...
Женшен - какво трябва да знаем?Женшен - какво трябва да знаем?
20 Юли
Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
Е239 - какво трябва да знаем?Е239 - какво трябва да знаем?
14 Юни
Ето какво още трябва да знаете за Е239 Това вещество има физически характеристики на стъкловидни мъниста или се среща под формата на прах без мирис, но с леко сладък вкус....
Е270 - какво трябва да знаем?Е270 - какво трябва да знаем?
10 Юни
Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
Хамон - какво трябва да знаемХамон - какво трябва да знаем
07 Юли
Вижте също каква е разликата между прошуто и хамон....
Лутеин - какво трябва да знаемЛутеин - какво трябва да знаем
22 Юни
Лутеинът се съдържа в някои зелени храни, но за какво служи той на човешкото тяло? Това е въпросът, чийто отговор ще осветли ползите от лутеина....
Теобромин - какво трябва да знаем?Теобромин - какво трябва да знаем?
15 Февр.
Оказва се, че шоколадът има много повече ползи, отколкото знаем. Защо обаче, ако шоколадът и какаото, което той се съдържа, се препоръчват на деца след сън. Те трябва да пият мляко с какао....
Липиди – какво трябва да знаемЛипиди – какво трябва да знаем
19 Дек.
Те се образуват при хидрогениране на растителните масла, което се използва за удължаване на срока на годност на някои храни като пържени, печени или готвени продукти....
Просеко - какво трябва да знаем?Просеко - какво трябва да знаем?
09 Януари
Какво трябва да знаем за Просекото? 1. Просеко е вид бяло пенливо вино. Гроздето за направата му се отглежда на около 30 000 хектара площ, съсредоточени в Северна Италия. 2....
Скир - какво трябва да знаемСкир - какво трябва да знаем
04 Февр.
Готвене със скир Скир е много полезна и лека напитка, която подобно на киселото мляко и кефира може да се използва в готвенето. Тя присъства в исландски рецепти, както и в диетични рецепти....
Фиде - какво трябва да знаемФиде - какво трябва да знаем
09 Май
За какво друго може да се използва фидето, откъде идва то и каква е технологията му на производство?...
Сурими - какво трябва да знаем?Сурими - какво трябва да знаем?
30 Дек.
1
Въпреки това, когато някой ги попита какво представлява сурими, повечето от тях просто вдигат рамене или изричат отговор, който е доста далеч от истината....
Какво трябва да знае всяка домакиня за готвенето на риба?Какво трябва да знае всяка домакиня за готвенето на риба?
12 Март
Когато приготвяте риба обаче, трябва да знаете не само по какво да разпознавате, че тя е действително прясна, но и да спазвате някои правила при кулинарната ѝ обработка....
Бавноусвоими въглехидрати - какво трябва да знаемБавноусвоими въглехидрати - какво трябва да знаем
13 Август
Въглехидратите са една от „най-страшните“ съставки в нашия хранителен режим. Повечето диети в днешно време се основават на ниско съдържание на въглехидрати, ако не и тоталната им липса. А те се съдържат в почти всяка една...
Жълт лук - какво трябва да знаем?Жълт лук - какво трябва да знаем?
10 Август
2
Жълт лук - какво трябва да знаем?...
Нисковъглехидратна диета - какво трябва да знаемНисковъглехидратна диета - какво трябва да знаем
05 Август
За да се разбере същността на действие на нисковъглехидратната диета, трябва да се разбира какво се случва при консумацията на въглехидрати....
Соева Кайма - какво трябва да знаемСоева Кайма - какво трябва да знаем
10 Юли
Какво още трябва да знаем за соевите продукти?...
Тученица (Тлъстига) - какво трябва да знаем?Тученица (Тлъстига) - какво трябва да знаем?
23 Юни
Тученицата е известна и с името тлъстига и произхожда от сем. Дебелецови и всъщност е диво растение, но се култивира в някои западноевропейски страни, като има зелена или жълтеникава разцветка. В кулинарията се използват...
Чери домати - какво трябва да знаемЧери домати - какво трябва да знаем
20 Юни
Препоръчва се да купувате чери доматите на клонка и да не ги разделяте между себе си до самото гответе или добавяне в салатите....
Протеиновият хляб - какво трябва да знаем?Протеиновият хляб - какво трябва да знаем?
04 Юни
1
Трябва да се има предвид, че всички пълнозърнести видове хляб с включване на ръжено брашно, лимец, киноа, овес, семена и ядки вече съдържат протеин, предлагайки 3-6 грама на филия хляб....
Бисерен ориз – какво трябва да знаемБисерен ориз – какво трябва да знаем
31 Май
По какво се отличава бисерният ориз и какво трябва да знаем за него? Това е среднозърнест или късозърнест ориз, чийто зърна са сравнително обли, без заострени краища....
Червен ориз - какво трябва да знаем?Червен ориз - какво трябва да знаем?
28 Май
Какви са здравословните ползи от червения ориз? В следващите редове вижте повече: Заздравява костите Червеният ориз е изключително полезен при артрит и ревматизъм и помага в превенцията на остеопороза....
Пчелен восък - какво трябва да знаемПчелен восък - какво трябва да знаем
27 Май
Това обаче е трудно постижимо, тъй като трябва да се осигурят идеални условия на пчелното семейство за целия активен сезон....
Розови домати – какво трябва да знаемРозови домати – какво трябва да знаем
24 Май
Готвене на розови домати Розовите домати могат да се консумират съвсем самостоятелно, на вкусни доматени салати, при приготвянето на ястия като домати с ориз, доматена супа или пък доматена салца....
Черен шоколад - какво трябва да знаемЧерен шоколад - какво трябва да знаем
23 Май
Прочети също какво съдържа черния шоколад и защо да ядем повече черен шоколад....