Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Соев булгур - предимства и кулинарна употребаСоев булгур - предимства и кулинарна употреба
05 Август
Соевият булгур може да поеме вода при накисване, набъбва и може да се използва и като добавка в някои зеленчукови салати, сосове или при приготвяне на някои рецепти, така че употребата му за кулинарни цели е твърде широка...
Брашно от бакла - кулинарна употребаБрашно от бакла - кулинарна употреба
10 Ноем.
Може да се използва и като „коригиращ“ продукт в други френски брашна при приготвянето на различни кулинарни изкушения....
Кулинарна употреба на малцово брашноКулинарна употреба на малцово брашно
03 Ноем.
Малцовото мляко на прах се произвежда от малцово брашно, пшенично брашно и кондензирано мляко и понякога се нарича малцово брашно, но истинското малцово брашно не съдържа мляко - т.е. то е съставка към малцовото мляко...
Брашно от грах - кулинарна употребаБрашно от грах - кулинарна употреба
30 Януари
Кулинарна употреба на брашно от грах Брашното от грах се използва се в различни ястия - за по-добро усвояване. Не абсорбира мазнини при пържене....
Брашно от амарант - кулинарна употреба и ползиБрашно от амарант - кулинарна употреба и ползи
04 Юни
Кулинарна употреба на брашно от амарант Брашното от амарант се използва за печене на различни ястия, но не е и за диетични такива, защото калориите му са високи, само гликемичния индекс е подходящ в този смисъл....
Кулинарна употреба на ескаролаКулинарна употреба на ескарола
25 Февр.
Ескарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена. Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
Кулинарна употреба на нектариниКулинарна употреба на нектарини
15 Юни
Името на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада. Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
Кулинарна употреба на индришеКулинарна употреба на индрише
21 Август
За кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
20 Януари
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
24 Ноем.
Реално, във всяка рецепта, в която се влага какао, то може да бъде заменено с брашно от рожков. В него не се съдържа глутен и има малко калории....
Кулинарна употреба на мескитаКулинарна употреба на мескита
28 Юли
В последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
Кулинарна употреба на арарутКулинарна употреба на арарут
27 Юли
Малцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това. Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
Кулинарна употреба на мащеркаКулинарна употреба на мащерка
24 Юни
1
Ароматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай от мащерка, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури,...
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Ето какви са основни кулинарния приложения на прошутото: Салати с прошуто Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
От суроватка и брашно се замесва подобно на кексово тесто. Към него се добавя сместа от маята и захарта....
Сирене Трапист - кулинарна употребаСирене Трапист - кулинарна употреба
08 Януари
Кои кулинарни предложения със сирене трапист са най-често приготвяни? Сандвичите на скара са нещо, което се прави почти всеки ден. Здравословното хранене изисква замяната на белия хляб с ръжен или черен....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Именно тази липса обаче възпрепятства употребата на брашното от теф в абсолютно всяка рецепта, но с него се приготвят всички основни неща като хляб, палачинки и други тестени изделия....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
Шамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния. Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Често се предлага в комбинация с пшенично брашно. Така, вкусът ѝ става по-мек. Подправката се характеризира със силен, неподправен аромат. На вкус наподобява лука и чесъна....
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
05 Януари
Уханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
Проволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка. То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене – Проволоне...
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
12 Дек.
1
Така се получава прочутото брашно от маниока. От това брашно, известно като тапиока, се пекат хляб и различни видове питки, приготвят се каши и десерти, дори се произвежда алкохол....