Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Соев булгур - предимства и кулинарна употребаСоевият булгур може да поеме вода при накисване, набъбва и може да се използва и като добавка в някои зеленчукови салати, сосове или при приготвяне на някои рецепти, така че употребата му за кулинарни цели е твърде широка...
05 Август
Брашно от бакла - кулинарна употребаМоже да се използва и като „коригиращ“ продукт в други френски брашна при приготвянето на различни кулинарни изкушения....
10 Ноем.
Кулинарна употреба на малцово брашноМалцовото мляко на прах се произвежда от малцово брашно, пшенично брашно и кондензирано мляко и понякога се нарича малцово брашно, но истинското малцово брашно не съдържа мляко - т.е. то е съставка към малцовото мляко...
03 Ноем.
Брашно от грах - кулинарна употребаКулинарна употреба на брашно от грах
Брашното от грах се използва се в различни ястия - за по-добро усвояване. Не абсорбира мазнини при пържене....
30 Януари
Брашно от амарант - кулинарна употреба и ползиКулинарна употреба на брашно от амарант
Брашното от амарант се използва за печене на различни ястия, но не е и за диетични такива, защото калориите му са високи, само гликемичния индекс е подходящ в този смисъл....
04 Юни
Кулинарна употреба на ескаролаЕскарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена.
Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
25 Февр.
Кулинарна употреба на нектариниИмето на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада.
Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
15 Юни
Кулинарна употреба на индришеЗа кулинарна употреба от индришето се използват красивите цветовете. С тях прекрасно могат да аранжират всякакви кулинарни произведения....
21 Август
Кулинарна употреба на камутКулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
20 Януари
Кулинарна употреба на рожковРеално, във всяка рецепта, в която се влага какао, то може да бъде заменено с брашно от рожков. В него не се съдържа глутен и има малко калории....
24 Ноем.
Кулинарна употреба на мескитаВ последствие той може да се употребява като брашно, подсладител или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол....
28 Юли
Кулинарна употреба на арарутМалцина са чували думата "арарут", а тези, които все пак са я доловили отнякъде, нямат ни най-малка представа какво е това.
Арарутът е вид житна култура, малко позната в България. Тя е обаче много полезна, защото...
27 Юли
Кулинарна употреба на мащеркаАроматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай от мащерка, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури,...
24 Юни
1
Кулинарна употреба на резенеИма два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено.
Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
26 Април
Кулинарна употреба на ПрошутоЕто какви са основни кулинарния приложения на прошутото:
Салати с прошуто
Едно от най-известните и популярни кулинарни приложения на прошутото са именно салатите....
30 Юни
Кулинарна употреба на суроваткатаОт суроватка и брашно се замесва подобно на кексово тесто. Към него се добавя сместа от маята и захарта....
13 Окт.
Сирене Трапист - кулинарна употребаКои кулинарни предложения със сирене трапист са най-често приготвяни?
Сандвичите на скара са нещо, което се прави почти всеки ден. Здравословното хранене изисква замяната на белия хляб с ръжен или черен....
08 Януари
Кулинарна употреба на амарантПрез последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
02 Април
Кулинарна употреба на физалисКулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
30 Март
Кулинарна употреба на тефИменно тази липса обаче възпрепятства употребата на брашното от теф в абсолютно всяка рецепта, но с него се приготвят всички основни неща като хляб, палачинки и други тестени изделия....
10 Март
Кулинарна употреба на шамфъстъкШамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния.
Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
10 Януари
Кулинарна употреба на АсафетидаЧесто се предлага в комбинация с пшенично брашно. Така, вкусът ѝ става по-мек.
Подправката се характеризира със силен, неподправен аромат. На вкус наподобява лука и чесъна....
06 Януари
Кулинарна употреба на трюфелиУханието на тези ценни гъби създава истински кулинарни шедьоври....
05 Януари
Кулинарна употреба на ПроволонеПроволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка.
То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене – Проволоне...
16 Дек.
Кулинарна употреба на маниокаТака се получава прочутото брашно от маниока.
От това брашно, известно като тапиока, се пекат хляб и различни видове питки, приготвят се каши и десерти, дори се произвежда алкохол....
12 Дек.
1