Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Да си сготвим резенеПриготвянето на един от най-полезните зеленчуци – резенето, е много приятно и лесно занимание. А резултатът напълно си заслужава.
За да приготвите резенето по правилния начин, то неизменно следвайте съветите на кулинарите...
07 Май
ХайверХайвер в кулинарията
Хайверът е отлично предястие, под формата на приготвен тарама хайвер, намазан върху филийки препечен хляб, или просто разбит хайвер, идеален като разядка....
28 Септ.
3
Как да сготвим риба в хартия за печенеПеченето в хартия е класическа готварска техника. По време на разцвета на френската висша кухня е осигурявала помпозно разтваряне на хартиения пакет от келнера, като по този начин мощният облак от ароматни пари е обгръщал...
16 Окт.
Гурме хапки с риба и хайверГарнирайте ги с хайвера и парченца риба и ги поднесете за мезе на Узо....
03 Юли
Как да си сготвим омарСготвеният омар е едно от най-вкусните ястия, които повечето хора твърдят, че някога са вкусвали. Повечето любители на омари ги харесват сготвени на пара и цели. Но можете да приготвите много вкусни неща с омар – салати...
03 Юли
Как да си сготвим октоподИзключително полезен и вкусен, октоподът иска доста търпение, за да бъде изчистен. В големите вериги магазини, всеки, който желае, може да си купи октопод и да го приготви у дома. Има много рецепти – някои от тях изглеждат...
05 Окт.
1
Сготви бързо и лесно: РибаНе е необходимо да приготвяте твърде сложни ястия от риба, за да направите добро впечатление на близките си и на гостите си. Можете лесно и бързо да приготвите различни ястия с риба.
Най-лесно се приготвя риба във фолио...
16 Април
Как да си стерилизираме рибаРибата може да се съхранява дълго време, ако се стерилизира. За стерилизацията й се използват буркани, които предварително се измиват добре със сода и вода.
Стерилизирането на рибата е необходимо, за да запази тя вкусовите...
09 Февр.
Какво да си сготвим с вишниС вишни могат да се приготвят разнообразни и вкусни ястия и десерти. Тръпчиво-киселият вкус на тези плодове ги прави предпочитани от много домакини.
Телешкото със сос от вишни е ястие с изненадващ вкус, което със...
26 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да сервираме хайверСервиране на черен хайвер
Според европейската традиция сервирането на черен хайвер включва използването на специален съд с лед - хайвер, в центъра на който има кристална или стъклена посуда с хайвер....
21 Септ.
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.