Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Да си сготвим резенеДа си сготвим резене
07 Май
Приготвянето на един от най-полезните зеленчуци – резенето, е много приятно и лесно занимание. А резултатът напълно си заслужава. За да приготвите резенето по правилния начин, то неизменно следвайте съветите на кулинарите...
ХайверХайвер
28 Септ.
3
Хайвер в кулинарията Хайверът е отлично предястие, под формата на приготвен тарама хайвер, намазан върху филийки препечен хляб, или просто разбит хайвер, идеален като разядка....
Как да сготвим риба в хартия за печенеКак да сготвим риба в хартия за печене
16 Окт.
Печенето в хартия е класическа готварска техника. По време на разцвета на френската висша кухня е осигурявала помпозно разтваряне на хартиения пакет от келнера, като по този начин мощният облак от ароматни пари е обгръщал...
Гурме хапки с риба и хайверГурме хапки с риба и хайвер
03 Юли
Гарнирайте ги с хайвера и парченца риба и ги поднесете за мезе на Узо....
Как да си сготвим омарКак да си сготвим омар
03 Юли
Сготвеният омар е едно от най-вкусните ястия, които повечето хора твърдят, че някога са вкусвали. Повечето любители на омари ги харесват сготвени на пара и цели. Но можете да приготвите много вкусни неща с омар – салати...
Как да си сготвим октоподКак да си сготвим октопод
05 Окт.
1
Изключително полезен и вкусен, октоподът иска доста търпение, за да бъде изчистен. В големите вериги магазини, всеки, който желае, може да си купи октопод и да го приготви у дома. Има много рецепти – някои от тях изглеждат...
Сготви бързо и лесно: РибаСготви бързо и лесно: Риба
16 Април
Не е необходимо да приготвяте твърде сложни ястия от риба, за да направите добро впечатление на близките си и на гостите си. Можете лесно и бързо да приготвите различни ястия с риба. Най-лесно се приготвя риба във фолио...
Как да си стерилизираме рибаКак да си стерилизираме риба
09 Февр.
Рибата може да се съхранява дълго време, ако се стерилизира. За стерилизацията й се използват буркани, които предварително се измиват добре със сода и вода. Стерилизирането на рибата е необходимо, за да запази тя вкусовите...
Черен ХайверЧерен Хайвер
17 Февр.
Вижте всички наши рецепти с хайвер, както и как се прави Тарама хайвер....
Какво да си сготвим с вишниКакво да си сготвим с вишни
26 Юли
С вишни могат да се приготвят разнообразни и вкусни ястия и десерти. Тръпчиво-киселият вкус на тези плодове ги прави предпочитани от много домакини. Телешкото със сос от вишни е ястие с изненадващ вкус, което със...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да сервираме хайверКак да сервираме хайвер
21 Септ.
Сервиране на черен хайвер Според европейската традиция сервирането на черен хайвер включва използването на специален съд с лед - хайвер, в центъра на който има кристална или стъклена посуда с хайвер....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...