Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо супата от леща е толкова полезна?Затова те често залагат на супа от жълта леща, както и други рецепти като кюфтета от леща например.
Освен всичко нуждата от желязо ще бъде задоволена добре с порция полезна супа от леща....
30 Януари
Мента - защо е толкова полезна?Защо ментата е толкова полезна
Ако пиете редовно чай от мента или просто дъвчете листата ѝ, ще съумеете да облекчите симптоми като стомашни болки, подуване, газове, диария и запек....
19 Януари
Факти и приложение на жълтата лещаРазбира се, че освен жълтата леща те имат много други полезни билкови продукти, които се съчетават перфектно с нея....
15 Февр.
Помело - защо е толкова полезно?Полезни свойства на помелото
По принцип помелото е по-полезно сушено. А ето и какви са неговите полезни свойства:
- В сушеното помело има много малко въглехидрати, но и малко количество витамин С....
23 Ноем.
Защо пикантната храна е толкова полезна?Пикантните храни може да причиняват усещане за парене на езика, но експертите ни казват, че напълно си заслужава, тъй като тези храни са пълни с много ползи за здравето. Люти чушки, халапеньо и лют червен пипер са богати...
14 Август
Защо пчелната пита е толкова полезна?За предпочитане е восъкът след дъвченето да не се поглъща, въпреки че не е вреден, но не е и полезен. Това е просто остатъчен продукт....
29 Май
Защо билката безсмъртниче е толкова полезнаБезсмъртниче (Helichrysum) е многогодишно растение, което се използва активно в народната медицина.
За медицински цели се използват съцветия с дръжки. Събирането се извършва в началото на цъфтежа в чисти екологични...
23 Окт.
Защо тараторът е толкова полезен?Не само е много лесно да се направи, но е толкова освежаващо и полезно предложение....
24 Юли
Хуск - защо е толкова полезен?Състав и свойства на хуск
По-голямата част от хуска се състои от разтворими фибри (~ 75% ), които служат като място за размножаване на полезна чревна микрофлора....
05 Февр.
Защо пъдпъдъчите яйца са толкова полезни?С годините става ясно, че яйцата от пъдпъдъци са дори по-полезни от кокошите. Така похапването на определен брой пъдпъдъчи яйца се смята за средство за лечение и терапия....
15 Април
Червени чушки - защо са толкова полезниНесъмнено този толкова познат и обичан зеленчук заслужава широко запознаване с него....
04 Април
Магарешко мляко - защо е толкова полезно?Магарешкото мляко е полезно за хора с чувствителна кожа, забавя процеса на стареене, повишава имунитета....
12 Февр.
Защо сушените ябълки са толкова полезни?Всеки знае ползата от плодовете за набавяне на нужните на тялото витамини. Повечето плодове обаче са сезонни и липсват през много месеци от годината. Има обаче алтернатива на този проблем и той е в сушените плодове. От...
12 Ноем.
Растителни лигнани – защо са толкова полезни?Вероятно не сте чували за растителните лигнани. Причината е, че здравословните им ползи станаха ясни сравнително скоро, а самите те тепърва набират популярност.
Какво са растителните лигнани?
Те представляват вид съставки...
28 Януари
Защо кръстоцветните зеленчуци са толкова полезни?Различните видове от тези вещества имат множество полезни свойства и много добре “работят в екип”, осигурявайки комбиниран ефект....
09 Септ.
Бързо ходене - защо е толкова полезно?Знаеше се, че ежедневното ходене е полезно за поддържане на чувството за младост, жизненост и прави хората щастливи, както и слаби....
30 Март
Защо чиата е толкова полезна за вегетарианцитеВ следващите редове ще разгледаме защо чиата е толкова полезна за вегетарианците и как може да бъде интегрирана в тяхната диета....
23 Март
Вода с чиа - защо е толкова полезнаТази гелоподобна текстура прави водата с чиа приятна за консумация, като същевременно предлага редица полезни хранителни съставки.
Защо е полезна водата с чиа?...
11 Февр.
Кората на динята - защо е толкова полезна?С какво е толкова полезна динената кора?
Химичен и витаминен състав на динените кори
Основният компонент на динята е водата....
29 Март
Червен лук - защо е толкова полезен?Трябва да се добавят също витамините от група В - В1, В2, В5, В6, както и полезни вещества като йод и желязо....
07 Февр.
Защо е толкова полезен черният чайОт растението Camellia sinensis се добиват трите вида най-полезен чай в света. Те са черен, бял и зелен. Разликата идва от времето на бране и ферментацията, на която се подлагат листата....
01 Дек.
Жасминов чай - защо е толкова полезенЖасминът е растение, което има много полезни действия за организма....
24 Юни
Ето защо нахутът е толкова полезен!Това е и причината да е толкова харесван от вегетарианците. Когато се комбинира с пълнозърнести култури, нахутът осигурява същото количество протеини, както и месото....
08 Май
Подходящи подправки за жълта лещаВижте още:
- Защо жълтата леща е толкова полезна;
- Как се готви вкусна леща;
- Как да готвим червена леща....
20 Юни
Зелените листни зеленчуци - защо са толкова полезниОгромно предимство е, че е една от първите свежи култури напролет, заедно със спанака, киселеца и копривата и затова е толкова ценна българска храна от растителен произход. Свеж лапад може да се набере и наесен....
29 Окт.