Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Френска лучена супаФренска лучена супа
05 Май
2
Той смесил продуктите, сварил ги и така се появила първата френска лучена супа. Никой не опровергава тази легенда, а френската лучена супа и до ден днешен е национално ястие на Франция....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Френски лучен тартФренски лучен тарт
12 Февр.
Смесете ги много добре и добавете 2 с.л. студена вода, като продължите да разбивате. Добавете още малко вода, ако е необходимо. Сложете тестото в прозрачно фолио и го оставете в хладилник за 30 минути....
Френски лучен мармаладФренски лучен мармалад
28 Юли
Разбърква се постоянно, за да не изгори лукът. Добавя се виното, котлонът се намалява до минимум и лукът се задушава под капак 30 минути. Добавя се солта, черният пипер, медът и оцетът. Задушава се още 10 минути....
Да си направим френска закускаДа си направим френска закуска
05 Септ.
Традиционната френска закуска не е много обилна, тъй като французите са известни със специалното си отношение към храната и сутрин не обичат да прекаляват с яденето....
Как да направим оригинално френско клафутиКак да направим оригинално френско клафути
08 Окт.
Името му произхожда от френски глагол, който означава напълвам. Клафути се приготвя, като в сладко течно яйчено тесто, което прилича на тесто за палачинки, се изпичат плодове във форми за пайове....
Как да направим истински френски хляб у домаКак да направим истински френски хляб у дома
30 Март
Въпреки че може да изглежда обезсърчително да направите традиционен френски хляб от нулата, всъщност е доста лесно с правилните техники и инструменти....
Кога каква супа да си приготвимКога каква супа да си приготвим
11 Февр.
Супите ги разделяме на зеленчукови, месни и рибни. В повечето случай приготвяме вид супа според сезона. Най-популярните видове супи са супа топчета, пилешка супа, боб чорба, леща чорба, шкембе чорба, таратор, рибена чорба...
Лучен кашникЛучен кашник
08 Януари
1
Разбиваме яйцата и прибавяме киселото мляко със содата, сол, олио, нарязания лук и натрошеното сирене. Добавяме и брашното. Замесва се тесто, което малко лепне. Сипва се в намаслена тава. Поръсваме със сусам и шарена...
Лучен сосЛучен сос
27 Август
Прибавете захарта и продължете да пържите, докато лукът покафенее напълно. Сипете бульона и оцета, овкусете с червения пипер. Добавете нарязания хляб, разбъркайте и задушете за още 3 минути....
Лучен пайЛучен пай
13 Февр.
Меси се до получаването на гладко и еластично тесто, което трябва да престои в хладилника около 30 мин. Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Форма за печене на пай с диаметър 23 см се намазва с масло....
Как да направим супа от леща - ръководство за начинаещиКак да направим супа от леща - ръководство за начинаещи
21 Май
За нашенската си супа избирайте кафява или зелена (френска) леща; - Макар и рядко, в лещата може да има и други примеси, включително и камъчета....
Как да направим капучино с френска пресаКак да направим капучино с френска преса
20 Дек.
Може обаче, да се направи вкусно капучино и у дома с френска преса! С нея се приготвя лесно. Измерва се необходимото количество мляко, като се пълни чаша наполовина с него....
Да си направим хумусДа си направим хумус
14 Юли
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
20 Февр.
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....
Да си направим кичуриДа си направим кичури
17 Юни
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Супа от домати и яйца Си Хун Шъ Дан ТанСупа от домати и яйца Си Хун Шъ Дан Тан
02 Юли
Супата се бърка, така че яйцата да станат на конци....