Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Френска лучена супаТой смесил продуктите, сварил ги и така се появила първата френска лучена супа.
Никой не опровергава тази легенда, а френската лучена супа и до ден днешен е национално ястие на Франция....
05 Май
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Френски лучен тартСмесете ги много добре и добавете 2 с.л. студена вода, като продължите да разбивате. Добавете още малко вода, ако е необходимо. Сложете тестото в прозрачно фолио и го оставете в хладилник за 30 минути....
12 Февр.
Френски лучен мармаладРазбърква се постоянно, за да не изгори лукът. Добавя се виното, котлонът се намалява до минимум и лукът се задушава под капак 30 минути.
Добавя се солта, черният пипер, медът и оцетът. Задушава се още 10 минути....
28 Юли
Да си направим френска закускаТрадиционната френска закуска не е много обилна, тъй като французите са известни със специалното си отношение към храната и сутрин не обичат да прекаляват с яденето....
05 Септ.
Как да направим оригинално френско клафутиИмето му произхожда от френски глагол, който означава напълвам.
Клафути се приготвя, като в сладко течно яйчено тесто, което прилича на тесто за палачинки, се изпичат плодове във форми за пайове....
08 Окт.
Как да направим истински френски хляб у домаВъпреки че може да изглежда обезсърчително да направите традиционен френски хляб от нулата, всъщност е доста лесно с правилните техники и инструменти....
30 Март
Кога каква супа да си приготвимСупите ги разделяме на зеленчукови, месни и рибни. В повечето случай приготвяме вид супа според сезона.
Най-популярните видове супи са супа топчета, пилешка супа, боб чорба, леща чорба, шкембе чорба, таратор, рибена чорба...
11 Февр.
Лучен кашникРазбиваме яйцата и прибавяме киселото мляко със содата, сол, олио, нарязания лук и натрошеното сирене.
Добавяме и брашното. Замесва се тесто, което малко лепне. Сипва се в намаслена тава. Поръсваме със сусам и шарена...
08 Януари
1
Лучен сосПрибавете захарта и продължете да пържите, докато лукът покафенее напълно.
Сипете бульона и оцета, овкусете с червения пипер.
Добавете нарязания хляб, разбъркайте и задушете за още 3 минути....
27 Август
Лучен пайМеси се до получаването на гладко и еластично тесто, което трябва да престои в хладилника около 30 мин. Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Форма за печене на пай с диаметър 23 см се намазва с масло....
13 Февр.
Как да направим супа от леща - ръководство за начинаещиЗа нашенската си супа избирайте кафява или зелена (френска) леща;
- Макар и рядко, в лещата може да има и други примеси, включително и камъчета....
21 Май
Как да направим капучино с френска пресаМоже обаче, да се направи вкусно капучино и у дома с френска преса! С нея се приготвя лесно.
Измерва се необходимото количество мляко, като се пълни чаша наполовина с него....
20 Дек.
Да си направим хумусХумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
14 Юли
Да си направим кичуриКичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
17 Юни
3