Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МинокопС каква слава се ползва минокопът в кулинарията, какви възможности дава на готвачите и как да процедираме с риба минокоп....
16 Февр.
Минокоп на фурнаРибите се измиват и почистват.
В тава се слагат шишчета, за да не се залепи рибата.
Слага се на дъното и морска сол. Поставят се в рибата лук на шайби, лимон, моркови, малко сол и зехтин....
07 Дек.
Как се готви правилно ориз?Докато оризът се готви, се препоръчва капакът на тенджерата да не се вдига;
8. Ако не искате оризът да се слепне, не го бъркайте, докато се готви, освен първия път, за който казахме по-горе....
11 Ноем.
Как правилно да готвим пастаНо наистина ли е толкова лесно да сготвиш правилно паста?
Първо се кипва водата, след това се слага малко сол за повече аромат, слага се пастата и се разбърква от време на време, като се проверява за готовност....
02 Юли
Как да готвим правилно боб?Готви се по около 50 начина и е целогодишна храна. У нас традиционно се отглежда и използва боб....
26 Юли
Научи се да готвиш паста правилно! Виж точните стъпкиАко готвите с готова паста, прочетете опаковката за необходимото ѝ време за приготвяне....
26 Януари
Правилна полезна закуска без глутенБез глутен, засищаща и заредена с всичко необходимо за разкошен старт на деня!
Орехите, бадемите и тиквеното семе накисваме във вода от предходната вечер. На сутринта ги изплакваме.
Заливаме с топла водичка желаното...
03 Август
Как се готви целинаЦелината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене.
Зелената част на...
06 Май
1
Как се готви коприваМоже да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
16 Април
1
Как се готви елдаЕлдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия.
Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
31 Март
9
Как се готви езикПреди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода.
След това се слага в тенджера, залива се със студена вода и на слаб огън се загрява до кипване....
11 Февр.
Как се готви артишокСлед като знаете как се готви артишок, прочетете също:
- как се вари артишок;
- как се бели артишок;
- как се яде артишок;...
26 Януари
Как се готви грахАко смятате, че грахът се вари дълго, лесно загаря, става много твърд или пък напротив, става на каша, значи вие просто не можете да го готвите правилно....
26 Януари
Как се готви ярешко?Истината е, че ако е сготвено по правилен начин, то би било годно за консумация дори и от най-претенциозните консуматори....
19 Ноем.
Как се готви херингаЗа малките екземпляри това е най-подходящият вариант за готвене, защото херингата е риба с доста кости, а при правилно пържене (при много добре сгорещено олио), ще можете да я похапвате директно с костите....
13 Ноем.
Как се готви Фагри?Ние погрешно я сравняваме с по-добре познатите ни ципура и лаврак, но това не е особено правилно от наша страна. Всяка риба си има свой собствен вкус, присъщ само и единствено на нея....
12 Ноем.
Как се готви зарганЗарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
10 Септ.
Как се готви лефер?Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари.
Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
01 Септ.
Как правилно да готвите паста?За да не се отразява на формата ви, е важно правилното съчетание на пастата с другите продукти, а как да стане това ще ви посъветват средиземноморските диети.
Не, сега не е време за диети, а за пастата....
10 Април
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Как се готви в уокНай-важното правило за готвене в уок е да нарежете ситно продуктите – зеленчуците се нарязват на тънки ивици, а месото на малки парченца....
13 Май
Как се готви еленско месоОт еленско месо се приготвят изискани ястия за ценители. Еленското месо е ценно заради вкуса си и заради високото съдържание на белтъчини и витамини.
За да приготвите еленско по ловджийски, са необходими 2 килограма...
28 Август
Как се готви царевичен грисС помощта на царевичен грис можете да приготвите много вкусни кулинарни изкушения. Царевичният грис не е подходящ само за правене на качамак, от него можете да направите много вкусни катми.
Необходими са 1 чаена чаша...
04 Юни
Как се готви конско месоЧергарските народи са готвели конското месо по различни начини.
Най-често конското месо се е изсушавало, за да послужи като прехрана по време на дългите преходи....
28 Април
1