Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
МинокопМинокоп
16 Февр.
С каква слава се ползва минокопът в кулинарията, какви възможности дава на готвачите и как да процедираме с риба минокоп....
Минокоп на фурнаМинокоп на фурна
07 Дек.
Рибите се измиват и почистват. В тава се слагат шишчета, за да не се залепи рибата. Слага се на дъното и морска сол. Поставят се в рибата лук на шайби, лимон, моркови, малко сол и зехтин....
Как се готви правилно ориз?Как се готви правилно ориз?
11 Ноем.
Докато оризът се готви, се препоръчва капакът на тенджерата да не се вдига; 8. Ако не искате оризът да се слепне, не го бъркайте, докато се готви, освен първия път, за който казахме по-горе....
Как правилно да готвим пастаКак правилно да готвим паста
02 Юли
Но наистина ли е толкова лесно да сготвиш правилно паста? Първо се кипва водата, след това се слага малко сол за повече аромат, слага се пастата и се разбърква от време на време, като се проверява за готовност....
Как да готвим правилно боб?Как да готвим правилно боб?
26 Юли
Готви се по около 50 начина и е целогодишна храна. У нас традиционно се отглежда и използва боб....
Научи се да готвиш паста правилно! Виж точните стъпкиНаучи се да готвиш паста правилно! Виж точните стъпки
26 Януари
Ако готвите с готова паста, прочетете опаковката за необходимото ѝ време за приготвяне....
Правилна полезна закуска без глутенПравилна полезна закуска без глутен
03 Август
Без глутен, засищаща и заредена с всичко необходимо за разкошен старт на деня! Орехите, бадемите и тиквеното семе накисваме във вода от предходната вечер. На сутринта ги изплакваме. Заливаме с топла водичка желаното...
Как се готви целинаКак се готви целина
06 Май
1
Целината е богата на витамини и съдържа съвсем малко калории - 8 калории в сто грама продукт. Достъпна е през цялата година и съвсем не е скъпа. Целината е идеална за диета и за ежедневно ядене. Зелената част на...
Как се готви коприваКак се готви коприва
16 Април
1
Може да се каже, че копривата е едно чудо с което ни е дарила природата. Тя е известна със своето стягащо, отхрачващо, тонизиращо, противовъзпалително и диуретично действие. Копривата е източник на бета-каротин, витамини...
Как се готви елдаКак се готви елда
31 Март
9
Елдата е наричана още гречка и е продукт, който не е типичен за българската национална кухня. За нейна родина се смята Индия, а е изключително полулярна в Русия. Елдата е много полезна и дори се приема като заместител...
Как се готви езикКак се готви език
11 Февр.
Преди да се готви, той трябва добре да се измие или да се бланшира и след това да се полее със студена вода. След това се слага в тенджера, залива се със студена вода и на слаб огън се загрява до кипване....
Как се готви артишокКак се готви артишок
26 Януари
След като знаете как се готви артишок, прочетете също: - как се вари артишок; - как се бели артишок; - как се яде артишок;...
Как се готви грахКак се готви грах
26 Януари
Ако смятате, че грахът се вари дълго, лесно загаря, става много твърд или пък напротив, става на каша, значи вие просто не можете да го готвите правилно....
Как се готви ярешко?Как се готви ярешко?
19 Ноем.
Истината е, че ако е сготвено по правилен начин, то би било годно за консумация дори и от най-претенциозните консуматори....
Как се готви херингаКак се готви херинга
13 Ноем.
За малките екземпляри това е най-подходящият вариант за готвене, защото херингата е риба с доста кости, а при правилно пържене (при много добре сгорещено олио), ще можете да я похапвате директно с костите....
Как се готви Фагри?Как се готви Фагри?
12 Ноем.
Ние погрешно я сравняваме с по-добре познатите ни ципура и лаврак, но това не е особено правилно от наша страна. Всяка риба си има свой собствен вкус, присъщ само и единствено на нея....
Как се готви зарганКак се готви зарган
10 Септ.
Зарганът е част от даровете на морето. Това е стадна хищна риба, която се отличава със силно източеното си и издължено тяло, както и силно издължените челюсти, подобни на човка. Често я бъркат със змиорката, но рибите са...
Как се готви лефер?Как се готви лефер?
01 Септ.
Рибата лефер се готви по различни начини. Най-често се пече на скара, пържи се или се вари. Вареният лефер е много вкусен с пресни гъби, а печеният толерира различни съставки като сирене, чери домати и билки....
Как правилно да готвите паста?Как правилно да готвите паста?
10 Април
За да не се отразява на формата ви, е важно правилното съчетание на пастата с другите продукти, а как да стане това ще ви посъветват средиземноморските диети. Не, сега не е време за диети, а за пастата....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Как се готви в уокКак се готви в уок
13 Май
Най-важното правило за готвене в уок е да нарежете ситно продуктите – зеленчуците се нарязват на тънки ивици, а месото на малки парченца....
Как се готви еленско месоКак се готви еленско месо
28 Август
От еленско месо се приготвят изискани ястия за ценители. Еленското месо е ценно заради вкуса си и заради високото съдържание на белтъчини и витамини. За да приготвите еленско по ловджийски, са необходими 2 килограма...
Как се готви царевичен грисКак се готви царевичен грис
04 Юни
С помощта на царевичен грис можете да приготвите много вкусни кулинарни изкушения. Царевичният грис не е подходящ само за правене на качамак, от него можете да направите много вкусни катми. Необходими са 1 чаена чаша...
Как се готви конско месоКак се готви конско месо
28 Април
1
Чергарските народи са готвели конското месо по различни начини. Най-често конското месо се е изсушавало, за да послужи като прехрана по време на дългите преходи....