Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Как се правят американски палачинки?Как се правят американски палачинки?
31 Май
Ето тук ще ви дадем съвети как се правят американски палачинки. Нужни са ви само 5 съставки и 2 минути, за да направите перфектните пухкави палачинки. Това е чудесна закуска или брънч....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Готовото тесто е по-рядко от обикновеното за палачинки. Нишестето в него бързо се утаява, затова преди всяко загребване с черпака, тестото трябва да се разбърква добре. В намазнен тиган се изпържват палачинки....
Идеалните палачинки се правят с пресято брашноИдеалните палачинки се правят с пресято брашно
14 Дек.
3
Пресейте поне един път брашното, от което смятате да правите палачинки, ако искате те да се получат нежни и въздушни, съветват европейски кулинари....
Как се правят милинки - ръководство за начинаещиКак се правят милинки - ръководство за начинаещи
26 Юли
С течение на времето научих наизуст рецептата и сега ги правя с удоволствие за моето семейство. Това са най-лесните милинки и не мислим, че дори и най-големият лаик в кухнята ще срещне затруднение при направата им....
Как се правят понички - ръководство за начинаещиКак се правят понички - ръководство за начинаещи
24 Юли
Ако искате пълнени понички, тогава се прави малък разрез в тестото и го напълните с крем или някакъв подходящ пълнеж....
Как се правят мекици - ръководство за начинаещиКак се правят мекици - ръководство за начинаещи
25 Юни
1
Мекиците са една от най-често разпространените закуски в България. Заедно с пържените филийки те са едни от най-питателните закуски, за които човек може да си помисли. А пък и кой не се е събуждал всяка събота и неделя...
Как се правят картофени кюфтета - ръководство за начинаещиКак се правят картофени кюфтета - ръководство за начинаещи
06 Май
1
И тъй като това е ръководство за начинаещи при направата на картофени кюфтета, ние ще се постараем да сме възможно най-подробни в обясненията си. За картофени кюфтета избирайте стари картофи, а не пресни....
Как се правят сочни пържоли - ръководство за начинаещиКак се правят сочни пържоли - ръководство за начинаещи
28 Юли
Обикновено се правят от различно месо, като най-често от свинско или пилешко. Всяка домакиня трябва да може да приготвя перфектни сочни пържоли, с които да угоди на семейството си....
Как се правят сочни кюфтета - ръководство за начинаещиКак се правят сочни кюфтета - ръководство за начинаещи
21 Юли
Те обикновено се правят от свинско или телешко месо. Формата им може да бъде кръгла или плоска. Най-често се приготвят чрез пържене, печене на скара или в тава на фурна....
Как се правят пухкави палачинки?Как се правят пухкави палачинки?
03 Януари
Ако прекалите с яйцата, палачинките ще станат жилави и тънки; - пресяването на брашното не е само съвет, но и изискване за пухкави палачинки....
Перфектната смес за палачинки се прави такаПерфектната смес за палачинки се прави така
30 Дек.
Всеки може да прави палачинки, но не всеки може да направи перфектните палачинки. Макар че правенето на палачинки изглежда като нещо, с което и малко дете би се справило, то си има своите тънкости....
Как се правят пържоли на фурна - ръководство за начинаещиКак се правят пържоли на фурна - ръководство за начинаещи
13 Август
Ако за американците стекът е символ на кулинарните предпочитания при месото, то за нас това е свинската пържола. Печеното свинско на скара, на фурна, мариновано, с много ароматни подправки или почти без наличие на такива...
Как се правят макарони на фурна - ръководство за начинаещиКак се правят макарони на фурна - ръководство за начинаещи
08 Август
3
Макарони - едно любимо ястие на малки и големи, което става за закуска, за вечеря и за десерт. Могат да се комбинират с различни видове сосове, да се хапват сварени със захар и сирене, да се съчетават с извара, с...
Ризото Миланезе, както го правят италианцитеРизото Миланезе, както го правят италианците
25 Февр.
Започваме да добавяме горещия бульон на части, сипваме един черпак, бъркаме, докато се поеме от ориза в нашето апетитно ризото. След това идва още 1 черпак и това се повтаря, докато се свари оризът....
Как правят палачинките по светаКак правят палачинките по света
15 Април
В тази статия ще разгледаме как се правят палачинки в различни части на света. Съединени щати - Американски палачинки В Съединените щати палачинките обикновено се правят с брашно, яйца, мляко и бакпулвер....
Как се прави лаваш - ръководство за начинаещиКак се прави лаваш - ръководство за начинаещи
13 Окт.
Лавашът представлява на практика тънички и дълги питки, които се навиват, както палачинките, а дължината им може да достигне до половин метър....
Как се прави огретен - ръководство за начинаещиКак се прави огретен - ръководство за начинаещи
28 Август
Най-често огретен се прави от зеленчуци, месо, риба и морски дарове. Прибавените сметана или мляко в соса придават вкуса, който отличава ястието, а сиренето го пази да не стане прекалено сухо....
Как се прави рачел - ръководство за начинаещиКак се прави рачел - ръководство за начинаещи
17 Юли
1
В миналото сладките неща са били истински деликатес за малки и големи, тъй като сладките изкушения са били твърде малко, а достъпът до тях не е бил постоянен и във възможностите на всеки. Затова приготвянето на сладко по...
Как се прави майонеза - ръководство за начинаещиКак се прави майонеза - ръководство за начинаещи
15 Юли
Чукнете яйцето в отделна купичка и след това го сипете в съда, в който ще правим майонезата. Защо правим това?...
Как се прави извара - ръководство за начинаещиКак се прави извара - ръководство за начинаещи
07 Юли
Изварата е вкусен и интересен продукт, който често се използва в различни разядки, тестени закуски, салати и дори в сладкиши. Разбира се, може да я закупите и в готов вид, но много по-приятно и, гарантираме, вкусно...
Как се прави реване - ръководство за начинаещиКак се прави реване - ръководство за начинаещи
05 Юли
Реването е класически турски десерт, който отдавна е получил признание и в България. По своята същност представлява сладкиш, който е сиропиран с познатия ни захарен сироп. Сред всички десерти може да се каже, че реването...
Как се прави сладко - ръководство за начинаещиКак се прави сладко - ръководство за начинаещи
03 Юли
Идеално е за закуска, намазано върху филийка или палачинка. Подходящо е и за гости, когато те дойдат неочаквано за по кафе или чай, а вие няма какво сладичко да им предложите....
Как се прави компот - ръководство за начинаещиКак се прави компот - ръководство за начинаещи
01 Юли
1
Ако ще правите компоти с плодове като кайсии или праскови, ще трябва да си разрежете и да ги почистите от костилката....
Как се прави баница - ръководство за начинаещиКак се прави баница - ръководство за начинаещи
30 Юни
Баницата е традиционно българско ястие, което присъства на всяка празнична трапеза редом до погачата, чубрицата, солта и меда. Особено почитана е на Коледа и Бъдни вечер, като едни от най-светлите празници. Българите...