Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Крем с пресечено млякоКрем с пресечено мляко
06 Април
Кипваме млякото в дълбока тенджера. Когато заври, добавяме лимоновия сок. Млякото ще се пресече и сгъсти. Отместваме го от котлона и добавяме захарта и ванилията. Разбъркваме и изсипваме в тензух....
Сладка баница с пресечено млякоСладка баница с пресечено мляко
25 Юли
Поднесете сладката баница с пресечено мляко охладена....
Какво да правим с пресеченото млякоКакво да правим с пресеченото мляко
05 Август
Когато купеното от магазина, пастьоризирано и правилно съхранявано, в срок на годност по дата на опаковката мляко ви се пресече, но няма лош мирис и вкус, а само леко кисели, спокойно може да не го изхвърляте и да го оползотворите...
Какво да правим с пресечено мляко?Какво да правим с пресечено мляко?
09 Дек.
Може да приготвите вкусна баница с пресечено мляко или крем с пресечено мляко. Но изварата не е единствената част на прясното мляко, която можете да използвате....
Какво може да сготвим с резене?Какво може да сготвим с резене?
08 Февр.
Резенето е по-известен като див копър и е познат на човека още от най-древни времена. Прародината е Южна Европа, Средиземноморието и Мала Азия. Като подправка и лекарство го използвали древните гърци, римляни и египтяни...
Може ли да се направи извара от пресечено мляко?Може ли да се направи извара от пресечено мляко?
24 Февр.
Ако докато варите мляко, то се пресече, спокойно не бързайте да го изхвърляте. На два литра пресечено мляко се добавя малко по малко по една супена лъжичка оцет. Млякото се разбърква и се оставя още малко да се вари....
Ето какво може да сготвите набързо за пикникЕто какво може да сготвите набързо за пикник
09 Август
Но какво по-вкусно от току-що изпечени месо и зеленчуци. Най-добрият вариант е да приготвите предварително част от храната, например салатите, и само да ги овкусите преди сервиране....
Какво да сготвим в микровълноватаКакво да сготвим в микровълновата
21 Февр.
5
Но освен за бързо затопляне и размразяване, в микровълновата печка може и да сготвим....
Какво да сготвим с бамяКакво да сготвим с бамя
24 Януари
Бамята е много полезен зеленчук, който дава особен вкус и аромат на ястията. Хранително и вкусно ястие е печеното агнешко с бамя. Необходими продукти: 500 грама бамя, 700 грама агнешко, 1 глава лук, 2 скилидки чесън...
Какво да сготвим с анасонКакво да сготвим с анасон
10 Януари
мляко, 1/2 ч.ч. звездички анасон, 1/2 ч.ч. захар, 2 с.л. Перно и 8 жълтъка. Начин на приготвяне: Смесете млякото, сметаната, захарта и анасона в подходяща тенджера. Кипнете сместа и отстранете от котлона....
Какво да сготвим за вечеряКакво да сготвим за вечеря
12 Окт.
Забързаното темпо на живота не ни дава време да се отдадем на любимите си удоволствия, а също така и да обърнем внимание на храненето. Все по-често посягаме към полуфабрикати, за да спестим време от готвене. Съществуват...
Какво да сготвим в горещинитеКакво да сготвим в горещините
27 Юни
Горещината ни подтиква да пием повече вода, да хапваме повече плодове и зеленчуци, но не бива напълно да забравяме за месото, както и за рибата. Разгледайте нашите предложения за няколко летни ястия. Доматена супа...
Какво да сготвим с телешкоКакво да сготвим с телешко
23 Януари
Независимо дали сте опитен готвач или амбициозен домашен готвач, проучването на възможностите за това какво да готвите с говеждо и телешко месо, може да отвори свят от гастрономически изкушения....
Какво да сготвим с маруля?Какво да сготвим с маруля?
06 Април
Добавете и останалите съставки – кисело мляко, копър, чесън, орехи. Тараторът с маруля е свеж и засищащ....
Какво да сготвим със сардиниКакво да сготвим със сардини
24 Ноем.
Включете пресни сардини и съставки от долапа в автентично и просто сицилианско ястие с паста. Защо ли? Защото днес по цял свят се отбелязва денят на сардините. Те са вкусни и приготвени по даден начин, може да получите...
Какво да сготвим с бататиКакво да сготвим с батати
13 Август
У нас бататите са слабо известна култура. Представляват грудков зеленчук, идващ от земите на Централна Америка и наподобяващ картофите. Те се откриват още преди 12 хиляди години по тези земи. Археолозите смятат, че са били...
Какво да сготвим с яйца?Какво да сготвим с яйца?
06 Март
Ако и вие сте се чудили в какво да употребите останалите от Великден яйца например, то следващите редове са точно за вас....
Какво да сготвим с тикваКакво да сготвим с тиква
09 Ноем.
Какво да сготвим с тиква Тъй като този плод търпи различни топлинни обработки, тя може да се използва за различни ястия с тиква....
Какво да сготвим за ВеликденКакво да сготвим за Великден
19 Април
Великден е на прага ни, предложенията за празнични ястия продължават да валят. Вижте няколко вкусни рецепти. Агнешко с гъби, приготвено в плик за печене Необходими продукти: 800 г агнешко, 100 мл червено вино,...
Какво да сготвим с пащърнакКакво да сготвим с пащърнак
23 Януари
1
Ето няколко идеи какво да сготвим с пащърнак: Вкусна салата с пащърнак Необходими продукти: 1/2 кг пащърнак, 1 карфиол, 1 с.л. джинджифил, 1 връзка магданоз, 1 ч.л. сол, 2 с.л. соев сос, 1 с.л....
Какво да сготвим за гостиКакво да сготвим за гости
20 Февр.
1
Когато чакате гости, изненадайте ги с ямайска пилешка салата. Тя се приготвя бързо и е много вкусна. Необходими продукти: 300 грама пилешки гърди, 300 грама китайско зеле, 50 милилитра сметана, лимонов сок, сол,...
Какво да сготвим на параКакво да сготвим на пара
23 Януари
С помощта на уред за готвене на пара може да се приготви едно от националните гръцки ястия – долма с овче месо. Необходими са 400 грама овче месо, 2 шепи полусварен ориз, лозови листа, 1-2 глави лук, половин...
Какво да сготвим в тажинКакво да сготвим в тажин
14 Август
Отстрани в чинията поставете кисело мляко....
Какво да сготвим с авокадо?Какво да сготвим с авокадо?
04 Юни
С авокадо можете да приготвите вкусни и здравословни ястия и салати. Избирайте меко и добре узряло авокадо, за да можете максимално да се насладите на вкус и полезните му съставки. Много вкусна и красива е трицветната...
Какво да сготвим с гулияКакво да сготвим с гулия
01 Ноем.
Отгоре се заливат с горещо мляко, като постепенно се прибавят сол, маслото и захарта. Полученото се задушава под похлупак....