Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайните на класическия френски омлетЗа приготвянето на класически френски омлет са ви необходими три яйца, сол, масло и черен пипер....
31 Юли
Кулинарни тайни при приготвянето на класически фъджРецептата за класически фъдж е на повече от 130 години и ако се спази, може да се разбере какъв е оригиналният вкус на десерта....
16 Юни
Класически френски рецептиПригответе вкусни ястия по класически френски рецепти, ако искате да изненадате приятно гостите или семейството си. Тези ястия за изискани и не се приготвят трудно....
14 Септ.
1
Френски тайни за приготвяне на зимнинаРазбира се, всяка нация има своите малки, но безценни тайни, що се касае до това как да пренесем летните и есенни вкусове непокътнати до зимната трапеза....
11 Септ.
1
10 класически френски коледни рецептиКласически френски захаросани кестени
Захаросаните кестени са любимо празнично удоволствие във Франция, което пълни цялата къща със сладък аромат....
26 Дек.
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеВ следните редове ще ви разкрием как се прави класическото френско парфе по начина, както са го правили френските сладкари в продължение на векове - без желатин и без да престоява денонощие в хладилник....
05 Дек.
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаКаракудата е сладководна риба. Има много кости, въпреки че не е много едра риба. В България се среща в много язовири. В каракудата има витамини и минерали, полезни за целия организъм на човека. Каракудата съдържа витамини...
22 Април
Кулинарни тайни при готвенето на джоланЗа приготвянето на телешки и свински джолан се изискват определени тънкости, за да стане ароматно, вкусно и неустоимо.
Крехкото и добре приготвено месо само се отделя от кокала. Това можете да постигнете лесно при приготвянето...
31 Март
3
Кулинарни тайни при приготвянето на месоЗа да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество.
За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
26 Март
Кулинарни тайни за вкусна баницаБаницата е едно от малкото кулинарни изкушения, на които никой не може да откаже....
11 Март
Кулинарните тайни на истинското ГаспачоКакто българите посрещат летните горещини с купа или чаша изстуден таратор, така и испанците се наслаждават на тяхната студена лятна супа Гаспачо, която отдавна е известна по целия свят.
Не се знае много за историята...
16 Дек.
Разкрийте кулинарните тайни на природатаКулинарните тайни на природата вече се разкриват в ресторантите на К-експрес в София, Варна, Бургас и Пловдив....
05 Ноем.
Кулинарни тайни за готвене на грил тиганГрил тиганът осигурява чудесен начин за хората, живеещи в апартаменти и нямащи възможност да изпробват предимствата на барбекю кухнята, да сготвят вкусни ястия на скара. Един добър грил тиган може да ви служи...
14 Февр.
3
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоДруга тайна за доброто приготвяне на патешкото месо е получаването на вкусна, хрупкава коричка....
16 Юни
Малки кулинарни тайни за домакини на токчетаВсяка добра домакиня си има трикове и хитринки, които прилага в кухнята, за да приготви майсторски своите ястия. Ето някои полезни при готвенето.
За да не залепва месото при пържене, към мазнината прибавете няколко парченца...
27 Окт.
Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичкаАгнешката главичка може да бъде приготвена по много и най-различни начини. Можете да я сварите, да я изпечете на фурна, да я сготвите в гювеч или да направите супа. Месцето от агнешката главичка можете да комбинирате с картофи...
20 Април
Кордон бльо - история и кулинарни тайниИмето на този шницел се превежда от френски като синя лента. Според легендата се дължи и на много сини ленти, които ястието е получило на различни кулинарни конкурси във Франция....
19 Август
8 класически френски рецепти за улична хранаКласически френски Merguez
Класическият френски Merguez представлява марокански колбас, който се превръща в изключително обичана и търсена улична храна в цяла Франция, особено в комбинация със сандвич или плоски питки....
28 Януари
Кулинарни тайни и трикове при приготвянето на баклаТайните при избора на бакла са няколко. Трябва да следите шушулката да има светъл зелен цвят и да е твърда на допир. Ако шушулката е мека, не я купувайте. Ядат се само бобчетата, а шушулката се изхвърля....
03 Април
История и приготвяне на класически френски Петел с виноПрибавете го към яхнията с петел и само след няколко минути ще имате превъзходно ухаещ и вкусен класически френски петел с вино - кок о вен....
06 Юни
Френските тайни за стройна фигураВижте в галерията ни по-горе още френски тайни за стройна фигура:
page1. Тайната е в малките порции
Въпреки че франзуците опитват от всичко, те знаят мярката си....
01 Окт.
Кулинарни тайни за перфектни салати и предястияСалатите
- Преди употреба трябва много добре да се измиват зеленчуците. Във водата при миенето им се прибавя сол и така се намалява загубата на минерални вещества и лесно се отстраняват насекомите по тях. После продуктите...
01 Ноем.
Френските кулинари готвят най-сладкоКулинарите във Франция са най-изкусните майстори в света.
Те се изперчиха на първо място в класация за градовете с най-добра храна в света, съставена от списанието "Форбс".
Френската столица Париж бе призната за...
16 Април
Кулинарни тайни, които трябва да знае всяка домакиняВсяка домакиня има своите кулинарни тайни и трикове, които е натрупала през годините или е научила от своите майки и баби.
Най-популярните тайни, които опростяват и съкращават процеса на готвене в кухнята:
1....
14 Август