Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеКулинарни тайни при приготвянето на парфе
05 Дек.
Сега стъпка по стъпка ще ви покажем как се прави самото парфе, като изобщо не подценявайте информацията, която ще поставим в скоби, защото именно там ще се крият тайните ни за приготвянето на идеалното френско парфе....
Кулинарни тайни при приготвянето на месоКулинарни тайни при приготвянето на месо
26 Март
За да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество. За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
Кулинарни тайни на класическите френски КрепсКулинарни тайни на класическите френски Крепс
13 Февр.
Приготвяне на френски Крепс В купа се смесват брашното, солта, захарта, яйцата и ванилията. С помощта на бъркалка се разбива бавно, докато добавяте млякото. Маслото се слага последно....
Класически английски фъджКласически английски фъдж
22 Март
На финала е ред да се добави брашното и бакпулверът, който предварително сте пресели със сито. Сместа за класическия английски фъч изсипах в кръгла тавичка с диаметър 20 см....
Кулинарни тайни и трикове при приготвянето на баклаКулинарни тайни и трикове при приготвянето на бакла
03 Април
Тайните при избора на бакла са няколко. Трябва да следите шушулката да има светъл зелен цвят и да е твърда на допир. Ако шушулката е мека, не я купувайте. Ядат се само бобчетата, а шушулката се изхвърля....
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаКулинарни тънкости при приготвянето на окрошка
23 Април
Начин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаКулинарни тънкости при приготвянето на гъска
23 Април
Гъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската. Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена. Когато се задушава...
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаКулинарни тайни при готвенето на каракуда
22 Април
Когато придобие оранжев цвят е готов за приготвяне. Каракудата има много кости и когато се пържат малките рибки цели, част от костите се стопяват....
Кулинарни тайни при готвенето на джоланКулинарни тайни при готвенето на джолан
31 Март
3
За приготвянето на телешки и свински джолан се изискват определени тънкости, за да стане ароматно, вкусно и неустоимо. Крехкото и добре приготвено месо само се отделя от кокала....
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияКулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястия
30 Януари
Анасон и звездовиден анасон - използват се при приготвянето на сладкиши и курабии, при печене на меса и теста; 10. Джинджифил - Клонките му се използват пресни, а корените се обелват и настъргват....
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиКулинарни тънкости при приготвянето на домашни багети
03 Януари
1
Домашните багети са чудесен заместител на хляба. Издължени или кръгли - независимо в каква форма ще ги приготвите, те винаги ще са пресни, с хрупкава коричка и мека, пухкава среда. Необходими продукти за 2 броя: 250...
Кулинарни тайни за вкусна баницаКулинарни тайни за вкусна баница
11 Март
Баницата е едно от малкото кулинарни изкушения, на които никой не може да откаже....
Разкрийте кулинарните тайни на природатаРазкрийте кулинарните тайни на природата
05 Ноем.
Кулинарните тайни на природата вече се разкриват в ресторантите на К-експрес в София, Варна, Бургас и Пловдив....
Кулинарните тайни на истинското ГаспачоКулинарните тайни на истинското Гаспачо
16 Дек.
Както българите посрещат летните горещини с купа или чаша изстуден таратор, така и испанците се наслаждават на тяхната студена лятна супа Гаспачо, която отдавна е известна по целия свят. Не се знае много за историята...
Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуциКулинарни съвети за приготвяне на зеленчуци
10 Окт.
За да се свари бързо бобът, трябва да го залеете със студена вода и веднага да го сложите да се вари. В момента в който кипне, налейте още малко студена вода. Повторете това четири пъти. След четиридесет минути бобът...
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоКулинарни тайни при готвене на патешко месо
16 Юни
Друга тайна за доброто приготвяне на патешкото месо е получаването на вкусна, хрупкава коричка....
Кулинарни тайни за готвене на грил тиганКулинарни тайни за готвене на грил тиган
14 Февр.
3
Грил тиганът осигурява чудесен начин за хората, живеещи в апартаменти и нямащи възможност да изпробват предимствата на барбекю кухнята, да сготвят вкусни ястия на скара. Един добър грил тиган може да ви служи...
Малки кулинарни тайни за домакини на токчетаМалки кулинарни тайни за домакини на токчета
27 Окт.
Всяка добра домакиня си има трикове и хитринки, които прилага в кухнята, за да приготви майсторски своите ястия. Ето някои полезни при готвенето. За да не залепва месото при пържене, към мазнината прибавете няколко парченца...
Тайните на класическия френски омлетТайните на класическия френски омлет
31 Юли
За приготвянето на класически френски омлет са ви необходими три яйца, сол, масло и черен пипер....
Приготвяне на класическо тирамису стъпка по стъпкаПриготвяне на класическо тирамису стъпка по стъпка
01 Март
1
Това са златните съставки на класическо тирамису. Ето как да си приготвите любимия италиански сладкиш с неповторимия аромат и плътен вкус....
Френски тайни за приготвяне на зимнинаФренски тайни за приготвяне на зимнина
11 Септ.
1
Приготвянето на зимнина освен икономично е и особено добро решение за всеки, който се стреми да се храни и готви полезно....
Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичкаКулинарни тайни за вкусна агнешка главичка
20 Април
Агнешката главичка може да бъде приготвена по много и най-различни начини. Можете да я сварите, да я изпечете на фурна, да я сготвите в гювеч или да направите супа. Месцето от агнешката главичка можете да комбинирате с картофи...
Кордон бльо - история и кулинарни тайниКордон бльо - история и кулинарни тайни
19 Август
За да се приготви кордон бльо по класическа рецепта, е необходимо качествено телешко месо. За приготвянето на кордон бльо за една порция е необходим едно дебело парче телешко месо или две тънки телешки пържоли....
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияКулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделия
01 Февр.
и да ви пръска мазнината, когато се нагрее, може да сложите щипка сол в него; – Ако ще месите тестото със свинска мас, може да се добави сока от половин лимон, по този начин неутрализираме миризмата на мас; – При приготвяне...
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линКулинарни тънкости при приготвяне на риба лин
17 Юли
Въпреки това, тя е доста взискателна откъм почистване и приготвяне, затова трябва да сте особено деликатни при нейното приготвяне....