Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарни тайни при приготвянето на парфеСега стъпка по стъпка ще ви покажем как се прави самото парфе, като изобщо не подценявайте информацията, която ще поставим в скоби, защото именно там ще се крият тайните ни за приготвянето на идеалното френско парфе....
05 Дек.
Кулинарни тайни при приготвянето на месоЗа да разберете дали месото е с високо качество, натиснете го с пръст. Ако дупката веднага възвърне формата си, това означава, че месото е прясно и с високо качество.
За да се размрази замразеното месо, сложете го в тенджера...
26 Март
Кулинарни тайни на класическите френски КрепсПриготвяне на френски Крепс
В купа се смесват брашното, солта, захарта, яйцата и ванилията. С помощта на бъркалка се разбива бавно, докато добавяте млякото. Маслото се слага последно....
13 Февр.
Класически английски фъджНа финала е ред да се добави брашното и бакпулверът, който предварително сте пресели със сито.
Сместа за класическия английски фъч изсипах в кръгла тавичка с диаметър 20 см....
22 Март
Кулинарни тайни и трикове при приготвянето на баклаТайните при избора на бакла са няколко. Трябва да следите шушулката да има светъл зелен цвят и да е твърда на допир. Ако шушулката е мека, не я купувайте. Ядат се само бобчетата, а шушулката се изхвърля....
03 Април
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаНачин на приготвяне: Краставичката, саламът, репичките, картофите, лукът и яйцето се нарязват на средни парчета. Съставките се смесват и се разпределят в чинии за сервиране....
23 Април
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаГъската се вари около 2 часа. Проверява се дали е добре сварена с помощта на готварска игла или шишче, която се забожда в бута на гъската.
Ако минава свободно през месото, значи гъската е добре сварена.
Когато се задушава...
23 Април
Кулинарни тайни при готвенето на каракудаКогато придобие оранжев цвят е готов за приготвяне. Каракудата има много кости и когато се пържат малките рибки цели, част от костите се стопяват....
22 Април
Кулинарни тайни при готвенето на джоланЗа приготвянето на телешки и свински джолан се изискват определени тънкости, за да стане ароматно, вкусно и неустоимо.
Крехкото и добре приготвено месо само се отделя от кокала....
31 Март
3
Кулинарни тънкости при приготвянето на азиатски ястияАнасон и звездовиден анасон - използват се при приготвянето на сладкиши и курабии, при печене на меса и теста;
10. Джинджифил - Клонките му се използват пресни, а корените се обелват и настъргват....
30 Януари
Кулинарни тънкости при приготвянето на домашни багетиДомашните багети са чудесен заместител на хляба. Издължени или кръгли - независимо в каква форма ще ги приготвите, те винаги ще са пресни, с хрупкава коричка и мека, пухкава среда.
Необходими продукти за 2 броя:
250...
03 Януари
1
Кулинарни тайни за вкусна баницаБаницата е едно от малкото кулинарни изкушения, на които никой не може да откаже....
11 Март
Разкрийте кулинарните тайни на природатаКулинарните тайни на природата вече се разкриват в ресторантите на К-експрес в София, Варна, Бургас и Пловдив....
05 Ноем.
Кулинарните тайни на истинското ГаспачоКакто българите посрещат летните горещини с купа или чаша изстуден таратор, така и испанците се наслаждават на тяхната студена лятна супа Гаспачо, която отдавна е известна по целия свят.
Не се знае много за историята...
16 Дек.
Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуциЗа да се свари бързо бобът, трябва да го залеете със студена вода и веднага да го сложите да се вари. В момента в който кипне, налейте още малко студена вода.
Повторете това четири пъти. След четиридесет минути бобът...
10 Окт.
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоДруга тайна за доброто приготвяне на патешкото месо е получаването на вкусна, хрупкава коричка....
16 Юни
Кулинарни тайни за готвене на грил тиганГрил тиганът осигурява чудесен начин за хората, живеещи в апартаменти и нямащи възможност да изпробват предимствата на барбекю кухнята, да сготвят вкусни ястия на скара. Един добър грил тиган може да ви служи...
14 Февр.
3
Малки кулинарни тайни за домакини на токчетаВсяка добра домакиня си има трикове и хитринки, които прилага в кухнята, за да приготви майсторски своите ястия. Ето някои полезни при готвенето.
За да не залепва месото при пържене, към мазнината прибавете няколко парченца...
27 Окт.
Тайните на класическия френски омлетЗа приготвянето на класически френски омлет са ви необходими три яйца, сол, масло и черен пипер....
31 Юли
Приготвяне на класическо тирамису стъпка по стъпкаТова са златните съставки на класическо тирамису. Ето как да си приготвите любимия италиански сладкиш с неповторимия аромат и плътен вкус....
01 Март
1
Френски тайни за приготвяне на зимнинаПриготвянето на зимнина освен икономично е и особено добро решение за всеки, който се стреми да се храни и готви полезно....
11 Септ.
1
Кулинарни тайни за вкусна агнешка главичкаАгнешката главичка може да бъде приготвена по много и най-различни начини. Можете да я сварите, да я изпечете на фурна, да я сготвите в гювеч или да направите супа. Месцето от агнешката главичка можете да комбинирате с картофи...
20 Април
Кордон бльо - история и кулинарни тайниЗа да се приготви кордон бльо по класическа рецепта, е необходимо качествено телешко месо. За приготвянето на кордон бльо за една порция е необходим едно дебело парче телешко месо или две тънки телешки пържоли....
19 Август
Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияи да ви пръска мазнината, когато се нагрее, може да сложите щипка сол в него;
– Ако ще месите тестото със свинска мас, може да се добави сока от половин лимон, по този начин неутрализираме миризмата на мас;
– При приготвяне...
01 Февр.
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линВъпреки това, тя е доста взискателна откъм почистване и приготвяне, затова трябва да сте особено деликатни при нейното приготвяне....
17 Юли