Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Традиционни подправки и водорасли в японската кухняТрадиционни подправки и водорасли в японската кухня
20 Юли
Акамисо Това е червено мисо, което се използва повече като подправка в японската кухня, а не като продукт./page page6. Саншо Това е вид смлян пипер, който не е толкова лют, но има прекрасен аромат....
Тайната на сочните пържоли на фурнаТайната на сочните пържоли на фурна
18 Дек.
41
Пробвал съм какви ли не трикове - начукване, маринати, подправки, фолиа, гювечи и т.н., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
Особености на японската кухняОсобености на японската кухня
20 Февр.
Японската кухня, която се приема за част от азиатската, се отличава значително от нея с някои свои характеристики....
Японската кухня УашокуЯпонската кухня Уашоку
15 Ноем.
Всички сме чували колко здравословна е средиземноморската кухня и в това няма никаква лъжа и измама. Но вероятно още по-здравословна се явява японската кухня, която съвсем не се състои в така познатото ни суши....
Терияки - класиката на японската кухняТерияки - класиката на японската кухня
05 Ноем.
Соевият сос Терияки е синоним на японската кухня. Той е нещо като пицата за Италия или синьото сирене за Франция....
Джинджифилът в японската кухняДжинджифилът в японската кухня
20 Юли
Ако заговорим за Страната на изгряващото слънце обаче, ще стигнем до извода, че има някои съставки като уасабито например, без които японската кухня не би била това, което е....
Продукти от японската кухняПродукти от японската кухня
15 Май
Приготвянето на ястията от японската кухня е невъзможно без оригиналните японски продукти. Един от тях е коренът от лотос, известен и като ренкон. На вкус е сладък и хрускав....
Ролята на Соята в японската кухняРолята на Соята в японската кухня
30 Юли
Мисо С това име се свързва най-известната японска супа, но всъщност мисото е вид паста, която се приготвя от ферментирали соеви зърна....
Начини на сервиране в японската кухняНачини на сервиране в японската кухня
24 Ноем.
Ако говорим за изтънченост в кухнята, за изискани маниери и за естетика при сервирането, сигурно бихте решили, че става въпрос за френската кухня....
Пилешки пържоли с мирин и саке на барбекюПилешки пържоли с мирин и саке на барбекю
27 Май
Много интересно и вкусно предложение за пилешки пържоли с мирин и саке на барбекю....
Чужди влияния в японската кухняЧужди влияния в японската кухня
29 Януари
Макар за истинска японска кухня да може да се говори едва след 18 в., много ястия, които са чисто азиатски, са се превърнали в истинско вдъхновение за японските кулинари, които са измисли много добавки към тях и поради...
Какво знаете за японската кухня?Какво знаете за японската кухня?
01 Март
Характерните подправки са соевият сос, уасабито, джинджифила, червеното мисо, горчицата караши, оризовият оцет и водораслите комбу....
Основни рецепти от японската кухняОсновни рецепти от японската кухня
23 Май
Най-популярният японски бульон е даши – той е основа на много японски супи и сосове. Можете да го съхранявате в хладилник до три дни. Натъркайте едно парче водорасли комбу с влажна кърпа. Сложете в тенджера с 1.4...
МиринМирин
22 Март
Мирин е често срещана подправка в японската кухня и се комбинира добре с други съставки като соев сос, саке, захар и оцет. Какво представлява мирин Мирин, както споменахме, е оризово вино....
Пикантна подправка към месо на грилПикантна подправка към месо на грил
27 Януари
Идеална пикантна подправка към месо на грил....
Техники за готвене в Японската кухняТехники за готвене в Японската кухня
29 Април
2
Подправки Вкусът на японските ястия се определя от множеството основни подправки. Една от най-употребяваната е мисо, ферментирала соева паста....
Основни продукти, използвани в японската кухняОсновни продукти, използвани в японската кухня
15 Юли
Така, както царевицата, бобът и лютите чушки се свързват с мексиканската кухня, а използването на голям брой различни подправки е характерно за арабската кухня, така и японската има свои предпочитания....
Празниците и храната в японската кухняПразниците и храната в японската кухня
15 Август
В случая не става въпрос за това как се сервира по японски, за типичния начин на японския хранителен режим или за характерната употреба на бамбуковите пръчици, а именно за тясната връзка между японската кухня и японските...
Най-популярните гъби в японската кухняНай-популярните гъби в японската кухня
19 Март
В тази статия ще ви запознаем с някои от най-популярните и най-вкусни гъби в японската кухня и ще ви дадем идеи как да ги използвате в своите рецепти....
Най-популярните специалитети от японската кухняНай-популярните специалитети от японската кухня
13 Окт.
Японската кухня се отличава от всяка друга в света, в нея няма влияния на други национални кухни. Специалитетите от японската кухня са любими на хора от много държави....
Японската кухня е полезна за здраветоЯпонската кухня е полезна за здравето
05 Февр.
Учени от Националния университет на Сингапур проведоха проучване, което установи, че в соевият сос, традиционно използван в японската кухня като подправка за ястия, се съдържат десет пъти повече антиоксиданти, отколкото...
Домашна подправкаДомашна подправка
15 Юли
3
Посолява се на вкус и разбъркваме добре. Получената смес я слагаме в малки бурканчета. Стерилизираме ги за 5-10 минути. Тази подправка е подходяща за супи и всякакъв вид ястия....
Домашна подправкаДомашна подправка
15 Юли
3
Посолява се на вкус и разбъркваме добре. Получената смес я слагаме в малки бурканчета. Стерилизираме ги за 5-10 минути. Тази подправка е подходяща за супи и всякакъв вид ястия....
Тайните на египетската кухняТайните на египетската кухня
30 Август
Портокаловата салата с лук също е характерна за египетската кухня. Необходими продукти: 2 портокала, 150 грама маслини без костилки, 1 глава лук, 3 супени лъжици зехтин, черен пипер и сол на вкус....
Тайните на тайландската кухняТайните на тайландската кухня
05 Март
Пригответе къри пастата като смесите всички подправки без рибения сос и ги счукайте, докато не получите хомогенна смес. Добавете рибения сос и разбъркайте....