Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Традиционни подправки и водорасли в японската кухняАкамисо
Това е червено мисо, което се използва повече като подправка в японската кухня, а не като продукт./page
page6. Саншо
Това е вид смлян пипер, който не е толкова лют, но има прекрасен аромат....
20 Юли
Тайната на сочните пържоли на фурнаПробвал съм какви ли не трикове - начукване, маринати, подправки, фолиа, гювечи и т.н., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
18 Дек.
41
Особености на японската кухняЯпонската кухня, която се приема за част от азиатската, се отличава значително от нея с някои свои характеристики....
20 Февр.
Японската кухня УашокуВсички сме чували колко здравословна е средиземноморската кухня и в това няма никаква лъжа и измама. Но вероятно още по-здравословна се явява японската кухня, която съвсем не се състои в така познатото ни суши....
15 Ноем.
Терияки - класиката на японската кухняСоевият сос Терияки е синоним на японската кухня. Той е нещо като пицата за Италия или синьото сирене за Франция....
05 Ноем.
Джинджифилът в японската кухняАко заговорим за Страната на изгряващото слънце обаче, ще стигнем до извода, че има някои съставки като уасабито например, без които японската кухня не би била това, което е....
20 Юли
Продукти от японската кухняПриготвянето на ястията от японската кухня е невъзможно без оригиналните японски продукти. Един от тях е коренът от лотос, известен и като ренкон. На вкус е сладък и хрускав....
15 Май
Ролята на Соята в японската кухняМисо
С това име се свързва най-известната японска супа, но всъщност мисото е вид паста, която се приготвя от ферментирали соеви зърна....
30 Юли
Начини на сервиране в японската кухняАко говорим за изтънченост в кухнята, за изискани маниери и за естетика при сервирането, сигурно бихте решили, че става въпрос за френската кухня....
24 Ноем.
Пилешки пържоли с мирин и саке на барбекюМного интересно и вкусно предложение за пилешки пържоли с мирин и саке на барбекю....
27 Май
Чужди влияния в японската кухняМакар за истинска японска кухня да може да се говори едва след 18 в., много ястия, които са чисто азиатски, са се превърнали в истинско вдъхновение за японските кулинари, които са измисли много добавки към тях и поради...
29 Януари
Какво знаете за японската кухня?Характерните подправки са соевият сос, уасабито, джинджифила, червеното мисо, горчицата караши, оризовият оцет и водораслите комбу....
01 Март
Основни рецепти от японската кухняНай-популярният японски бульон е даши – той е основа на много японски супи и сосове. Можете да го съхранявате в хладилник до три дни. Натъркайте едно парче водорасли комбу с влажна кърпа.
Сложете в тенджера с 1.4...
23 Май
МиринМирин е често срещана подправка в японската кухня и се комбинира добре с други съставки като соев сос, саке, захар и оцет.
Какво представлява мирин
Мирин, както споменахме, е оризово вино....
22 Март
Техники за готвене в Японската кухняПодправки
Вкусът на японските ястия се определя от множеството основни подправки. Една от най-употребяваната е мисо, ферментирала соева паста....
29 Април
2
Основни продукти, използвани в японската кухняТака, както царевицата, бобът и лютите чушки се свързват с мексиканската кухня, а използването на голям брой различни подправки е характерно за арабската кухня, така и японската има свои предпочитания....
15 Юли
Празниците и храната в японската кухняВ случая не става въпрос за това как се сервира по японски, за типичния начин на японския хранителен режим или за характерната употреба на бамбуковите пръчици, а именно за тясната връзка между японската кухня и японските...
15 Август
Най-популярните гъби в японската кухняВ тази статия ще ви запознаем с някои от най-популярните и най-вкусни гъби в японската кухня и ще ви дадем идеи как да ги използвате в своите рецепти....
19 Март
Най-популярните специалитети от японската кухняЯпонската кухня се отличава от всяка друга в света, в нея няма влияния на други национални кухни. Специалитетите от японската кухня са любими на хора от много държави....
13 Окт.
Японската кухня е полезна за здраветоУчени от Националния университет на Сингапур проведоха проучване, което установи, че в соевият сос, традиционно използван в японската кухня като подправка за ястия, се съдържат десет пъти повече антиоксиданти, отколкото...
05 Февр.
Домашна подправкаПосолява се на вкус и разбъркваме добре.
Получената смес я слагаме в малки бурканчета. Стерилизираме ги за 5-10 минути.
Тази подправка е подходяща за супи и всякакъв вид ястия....
15 Юли
3
Домашна подправкаПосолява се на вкус и разбъркваме добре.
Получената смес я слагаме в малки бурканчета. Стерилизираме ги за 5-10 минути.
Тази подправка е подходяща за супи и всякакъв вид ястия....
15 Юли
3
Тайните на египетската кухняПортокаловата салата с лук също е характерна за египетската кухня. Необходими продукти: 2 портокала, 150 грама маслини без костилки, 1 глава лук, 3 супени лъжици зехтин, черен пипер и сол на вкус....
30 Август
Тайните на тайландската кухняПригответе къри пастата като смесите всички подправки без рибения сос и ги счукайте, докато не получите хомогенна смес. Добавете рибения сос и разбъркайте....
05 Март