Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бяло птиче месо със сметана на фурнаБяло птиче месо със сметана на фурна
26 Април
На котлона поставяме тиган и загряваме мазнината. Запържваме лука, нарязан на полумесеца, докато омекне. Към него добавяме да се гъбите и пилешкото филе, което предварително сме нарязали на кубчета....
Птиче месо с оризПтиче месо с ориз
01 Окт.
Варете на тих огън докато оризът абсорбира течността. Нарежете на късчета месото и го залейте със сгорещеното масло. Добавете го към ориза. Запечете всичко във фурната и поднесете със салата по избор....
Марината за птиче месоМарината за птиче месо
26 Април
1
След това маринатата за птиче месо се прецежда и се оставя да изстине. Може да се съхранява само в емайлиран съд (без бакърен, цинков или алуминиев)....
Марината за птиче месоМарината за птиче месо
26 Април
1
След това маринатата за птиче месо се прецежда и се оставя да изстине. Може да се съхранява само в емайлиран съд (без бакърен, цинков или алуминиев)....
Бяло птиче месо с гъби и кашкавалБяло птиче месо с гъби и кашкавал
15 Юни
Суровото бяло месо от пилешки гърди нарежете на кубчета, посолете, поръсете с черен пипер, залейте с половината разтопено масло и оставете на студено за около два часа....
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоКулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месо
04 Юни
Месото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня. До голяма степен неговият вкус зависи...
Птиче месо с прясно зеле в глинен съдПтиче месо с прясно зеле в глинен съд
01 Август
Поставете в глинен съд с капак, добавете чушката на едри парчета и 100 мл. вода. Нека гювечът да престои във фурната на 150 градуса за 3. 5-4 часа. Птичето месо с прясно зеле в глинен съд е готово....
Руло от птиче месо със зеленчуци и подправкиРуло от птиче месо със зеленчуци и подправки
09 Окт.
1
След това запичаме за 10 минути на умерена фурна само на горен реотан. Махаме конеца и оставяме готовото руло от птиче месо със зеленчуци и подправки да изстине....
Тънкости при готвене на козе и овче месоТънкости при готвене на козе и овче месо
30 Май
1
Козето месо също се отличава с характерен специфичен, за някои неприятен аромат. Затова то също трябва да се накисне в марината преди да се готви....
Птиче гнездо с пилешко месоПтиче гнездо с пилешко месо
26 Април
В купичка се слага една кора и се изсипва част от плънката, увива се гнездото и се пече на 160 градуса....
Тънкости при готвенето на тофуТънкости при готвенето на тофу
01 Септ.
Най-важното при готвенето на тофу са подправките, които му придават вкус и аромат. При правилното им използване никой няма да се досети, че ястието е от тофу....
Тънкости при готвенето на яйцаТънкости при готвенето на яйца
30 Март
И колкото и да са залегнали те в нашата българска кухня, не всеки знае всички тънкости, що се отнася до приготвянето им. Варенето. Няма човек, който да не е варил яйца....
Тънкости при готвенето на грахТънкости при готвенето на грах
18 Януари
Основният проблем на домакините е свързан с това какво да се сготви. Да приготвиш ястието не е кой знае каква трудност, но е изключително сложно да измислиш какво да направиш, особено за домакините, които готвят всекидневно...
Тънкости при готвенето на дивечТънкости при готвенето на дивеч
03 Май
Когато се готви дивеч, трябва да се спазват някои тънкости. Когато се готви див заек, за предпочитане е този, който е живял в планински места, пред този, който е живял в ниски местности....
Тънкости при готвенето на спанакТънкости при готвенето на спанак
03 Април
Спанакът е изключително полезен зеленчук, който е с високо съдържание на витамините А и С. Той не съдържа холестерол и мазнини и е чудесен източник източник на желязо и магнезий. Има тъмнозелени листа, които могат...
Тънкости при готвенето на зелеТънкости при готвенето на зеле
03 Април
2
Това се дължи на лъжливия обем, което то има в началото на готвенето. Затова в началото сложете по-малко сол, а в процеса на готвенето, овкусете допълнително, ако се налага....
Тънкости при готвенето на праз лукТънкости при готвенето на праз лук
10 Април
Една от тънкостите при готвенето на праз лук е, че когато го задушаваме, е важно да разбъркваме непрекъснато и да внимаване да не загори, защото праз лукът бързо става горчив....
Кулинарни тънкости при готвенето на оризКулинарни тънкости при готвенето на ориз
26 Окт.
13
Това се дължи главно на някои грешки, които се допускат при кулинарната обработка на тази зърнеста храна....
Тънкости при задушаване на месоТънкости при задушаване на месо
28 Февр.
Задушеното месо става много вкусно, ако се спазят някои тънкости при приготвянето му....
Тънкости при приготвянето на месоТънкости при приготвянето на месо
18 Февр.
Когато варите месо, не трябва да отваряте капака, след като изключите котлона. Оставете месото под капак още десетина минути. След това извадете месото и плътно го увийте във фолио, ако трябва да го съхранявате, или веднага...
Когато готвите птиче месо, правете такаКогато готвите птиче месо, правете така
28 Септ.
Птичето месо има по-нежна консистенция от останалите меса, не е тлъсто, лесносмилаемо е....
Тънкости при готвене на мусакаТънкости при готвене на мусака
03 Април
1
Макарче в други балкански държави като Гърция например тя също се счита за част от националната кухня, нашенската мусака си има някои основни тънкости. Тук ще разкрием точно какви са....
Тънкости при готвене на аспержиТънкости при готвене на аспержи
01 Април
1
Преди да започнете обработката на младите аспержи трябва да изрежете малка част от стеблата им, но непосредствено преди готвенето им....
Тънкости при приготвяне на щраусовото месоТънкости при приготвяне на щраусовото месо
21 Февр.
Остава ви да запомните няколко тънкости при приготвяне на щраусовото месо - по дейностите в процеса на същинското готвене. Накрая ще обсъдим и подходящите гарнитури....
Съвети при готвенето на дивечово месоСъвети при готвенето на дивечово месо
10 Май
Приготвянето на дивеча обаче изисква кулинарна култура, тъй като тънкостите на това специфично месо са доста. Най-напред трябва да се отстрани кожата или перушината на животното....