Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни френски сосовеЕто кои са основни френски сосове, които всеки добър кулинар трябва да познава и умее.
Сос Бешамел
Сос Бешамел е един от любимите сосове и у нас, но неговата родина е Франция....
31 Януари
Основни есенции в кулинариятаОсновни познания кои аромати с какви видове олио и оцет се комбинират най-добре, можем да набавим от международната кухня....
25 Юли
1
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Пълнени кюфтенца с пикантни сосовеГъбите се почистват. Към каймата се добавят яйцето, сол и черен пипер и се омесва. Всяка гъба се овалва в каймата до получаване на кюфтета. Изпържват се в загрято олио.
Ситно нарязаната чушка се прибавя към пикантния...
05 Юли
Всички видове основни сосове и тяхната кратка историяСега нека по отделно ви запознаем с основните видове сос.
Сос Бешамел
Той е един от най-лесните сосове за приготвяне. Белите сосове, какъвто е Бешамелът, винаги са на основата на ру блан - запържено брашно в масло....
03 Окт.
Кои са основните сосове в ГърцияВ тази статия ще разгледаме някои от основните сосове, които играят важна роля в гръцката гастрономия, добавяйки дълбочина и характер към кулинарния гоблен на страната....
20 Април
Основни готварските масла в кулинарията! Кое за какво се ползваОсвен тях ето още от основните готварски масла в кулинарията. Вижте кое за какво трябва да се използва.
Слънчогледово олио
По отношение на готвенето слънчогледовото масло е универсален продукт....
11 Март
2
Вкусна запеканка с кори за лазаня и сосовеПриготвяме сосовете, като за този от кайма, първо смесваме каймата с малко вода. В зехтин - 3-4 с.л., добавяме каймата, почистени и нарязани на ситно лук и моркови....
30 Юли
Ванилията в кулинариятаВанилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар.
С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
26 Дек.
Медът в кулинариятаМедът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
25 Януари
Винени сосовеИма много видове винени сосове, идващи от цял свят. Те се използват за заливка както на меса и риби, така и на плодове и зеленчуци....
05 Август
Непознатата филипендула в кулинариятаИзползва се за приготвяне на салати, супи, сосове, омлети, пържени, печени и други ястия, като се добавя като подправка, гарнитура или декорация....
13 Март
Сосове за барбекюОсвен изброените барбекю сосове, виж също как да си направиш:
- барбекю сос Мемфис;
- сладъл барбекю сос;
- и сос Грейви....
10 Май
Царете на плодовете: Безценните ползи от горските плодовеСъхранение на горски плодове:
- замразяване - най-простият и бърз начин за съхраняване на горските плодове....
18 Юли
Сок без захар, плодов еликсир или плодова напитка?Соковете с изкуствени подсладители трябва да се наименуват като плодов еликсир или плодова напитка....
29 Април
Често използвани термини в кулинариятаТози процес си прилага основно със зеленчуци, които се потапят във вряща вода за не повече от десет секунди, след което веднага се мият под течаща, студена вода....
26 Септ.
4
Митове в кулинарията, които рухнаха!Истината е, че те нямат научна основа, а ги следваме единствено защото някой така е казал.
Вие сами преценете.
1 мит: Не се пържи в зехтин
Дори и хората, които нямат понятие от готвене го знаят....
12 Септ.
Какво са спредовете в кулинариятаСпред е сравнително ново понятие в кулинарията. Идва от английски, където spread означава намазана паста. Това дава доста добра представа за същността на продукта....
05 Септ.
Приложението на каперси в кулинариятаВ кулинарията като подправка каперсите се добавят в супи, рибни салати и месни ястия, сосове за паста, салата Цезар, патладжани на скара, ястия със сьомга, капоната и много други приложения....
15 Юни
Кои са модерните сосове?Основните модерни сосове са чътни, релиш, салца, ароматизирано олио и пюре, плюс цялата гама азиатски сосове.
Те не разчитат толкова на сгъстителя, а на свежите и леки аромати и съставки....
06 Април
Най-популярните кафяви сосовеПриготвянето на кафяви сосове съвсем не е лесно. Бордолез също го доказва....
11 Дек.
Най-популярните ароматни сосовеВъв всеки случай легендата приписва изобретяването на сос Бешамел, един от основните сосове, на Луи дьо Бешамел, маркиз Ноантел, син на известния френски дипломат и етнограф от края на XVII век Шарл Мари Франсоа дьо Ноантел...
09 Юни
Вкусни сосове за фалафелиОсвен горните типично арабски сосове за фалафели, за ястието са подходящи салата Снежанка, сух таратор, катък, различни сосове от кисело мляко, чесън и различни зеленчуци....
14 Януари