Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни френски сосовеОсновни френски сосове
31 Януари
Ето кои са основни френски сосове, които всеки добър кулинар трябва да познава и умее. Сос Бешамел Сос Бешамел е един от любимите сосове и у нас, но неговата родина е Франция....
Основни есенции в кулинариятаОсновни есенции в кулинарията
25 Юли
1
Основни познания кои аромати с какви видове олио и оцет се комбинират най-добре, можем да набавим от международната кухня....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
Миди с вкусни сосовеМиди с вкусни сосове
06 Дек.
Непременно опитайте тези миди с вкусни сосове!...
Пълнени кюфтенца с пикантни сосовеПълнени кюфтенца с пикантни сосове
05 Юли
Гъбите се почистват. Към каймата се добавят яйцето, сол и черен пипер и се омесва. Всяка гъба се овалва в каймата до получаване на кюфтета. Изпържват се в загрято олио. Ситно нарязаната чушка се прибавя към пикантния...
Всички видове основни сосове и тяхната кратка историяВсички видове основни сосове и тяхната кратка история
03 Окт.
Сега нека по отделно ви запознаем с основните видове сос. Сос Бешамел Той е един от най-лесните сосове за приготвяне. Белите сосове, какъвто е Бешамелът, винаги са на основата на ру блан - запържено брашно в масло....
Кои са основните сосове в ГърцияКои са основните сосове в Гърция
20 Април
В тази статия ще разгледаме някои от основните сосове, които играят важна роля в гръцката гастрономия, добавяйки дълбочина и характер към кулинарния гоблен на страната....
Основни готварските масла в кулинарията! Кое за какво се ползваОсновни готварските масла в кулинарията! Кое за какво се ползва
11 Март
2
Освен тях ето още от основните готварски масла в кулинарията. Вижте кое за какво трябва да се използва. Слънчогледово олио По отношение на готвенето слънчогледовото масло е универсален продукт....
Вкусна запеканка с кори за лазаня и сосовеВкусна запеканка с кори за лазаня и сосове
30 Юли
Приготвяме сосовете, като за този от кайма, първо смесваме каймата с малко вода. В зехтин - 3-4 с.л., добавяме каймата, почистени и нарязани на ситно лук и моркови....
Ванилията в кулинариятаВанилията в кулинарията
26 Дек.
Ванилията се добавя в различни десерти. Правят се и алкохолни напитки с ванилия. Ако добавите ванилия в пудра захар, се получава много нежна и ароматна пудра захар. С нея ще освежите и украсите различни видове сладкиши...
Медът в кулинариятаМедът в кулинарията
25 Януари
Медът е изключително полезен и често се използва в кулинарията, тъй като придава на ястията чудесен вкус. Ето някои препоръки, които ще са ви полезни в рецептите с мед....
Винени сосовеВинени сосове
05 Август
Има много видове винени сосове, идващи от цял свят. Те се използват за заливка както на меса и риби, така и на плодове и зеленчуци....
Непознатата филипендула в кулинариятаНепознатата филипендула в кулинарията
13 Март
Използва се за приготвяне на салати, супи, сосове, омлети, пържени, печени и други ястия, като се добавя като подправка, гарнитура или декорация....
Най-вредните сосовеНай-вредните сосове
05 Юни
Заменете го с: Чист мед или пресни плодове....
Сосове за барбекюСосове за барбекю
10 Май
Освен изброените барбекю сосове, виж също как да си направиш: - барбекю сос Мемфис; - сладъл барбекю сос; - и сос Грейви....
Царете на плодовете: Безценните ползи от горските плодовеЦарете на плодовете: Безценните ползи от горските плодове
18 Юли
Съхранение на горски плодове: - замразяване - най-простият и бърз начин за съхраняване на горските плодове....
Сок без захар, плодов еликсир или плодова напитка?Сок без захар, плодов еликсир или плодова напитка?
29 Април
Соковете с изкуствени подсладители трябва да се наименуват като плодов еликсир или плодова напитка....
Често използвани термини в кулинариятаЧесто използвани термини в кулинарията
26 Септ.
4
Този процес си прилага основно със зеленчуци, които се потапят във вряща вода за не повече от десет секунди, след което веднага се мият под течаща, студена вода....
Митове в кулинарията, които рухнаха!Митове в кулинарията, които рухнаха!
12 Септ.
Истината е, че те нямат научна основа, а ги следваме единствено защото някой така е казал. Вие сами преценете. 1 мит: Не се пържи в зехтин Дори и хората, които нямат понятие от готвене го знаят....
Какво са спредовете в кулинариятаКакво са спредовете в кулинарията
05 Септ.
Спред е сравнително ново понятие в кулинарията. Идва от английски, където spread означава намазана паста. Това дава доста добра представа за същността на продукта....
Приложението на каперси в кулинариятаПриложението на каперси в кулинарията
15 Юни
В кулинарията като подправка каперсите се добавят в супи, рибни салати и месни ястия, сосове за паста, салата Цезар, патладжани на скара, ястия със сьомга, капоната и много други приложения....
Кои са модерните сосове?Кои са модерните сосове?
06 Април
Основните модерни сосове са чътни, релиш, салца, ароматизирано олио и пюре, плюс цялата гама азиатски сосове. Те не разчитат толкова на сгъстителя, а на свежите и леки аромати и съставки....
Най-популярните кафяви сосовеНай-популярните кафяви сосове
11 Дек.
Приготвянето на кафяви сосове съвсем не е лесно. Бордолез също го доказва....
Най-популярните ароматни сосовеНай-популярните ароматни сосове
09 Юни
Във всеки случай легендата приписва изобретяването на сос Бешамел, един от основните сосове, на Луи дьо Бешамел, маркиз Ноантел, син на известния френски дипломат и етнограф от края на XVII век Шарл Мари Франсоа дьо Ноантел...
Вкусни сосове за фалафелиВкусни сосове за фалафели
14 Януари
Освен горните типично арабски сосове за фалафели, за ястието са подходящи салата Снежанка, сух таратор, катък, различни сосове от кисело мляко, чесън и различни зеленчуци....