Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Основни продукти, използвани в японската кухняОсновни продукти, използвани в японската кухня
15 Юли
Така, както царевицата, бобът и лютите чушки се свързват с мексиканската кухня, а използването на голям брой различни подправки е характерно за арабската кухня, така и японската има свои предпочитания....
Японската кухня УашокуЯпонската кухня Уашоку
15 Ноем.
Всички сме чували колко здравословна е средиземноморската кухня и в това няма никаква лъжа и измама. Но вероятно още по-здравословна се явява японската кухня, която съвсем не се състои в така познатото ни суши....
Нежни лакти с продукти от кухнятаНежни лакти с продукти от кухнята
07 Януари
Така с помощта на продукти от кухнята може да имате гладки и нежни лакти....
Особености на японската кухняОсобености на японската кухня
20 Февр.
Без изключение японската кухня набляга на използването на свежи и пресни продукти. Според японската философия по този начин на приготвяне на каквото и да е се усеща същинският вкус на яденето....
Джинджифилът в японската кухняДжинджифилът в японската кухня
20 Юли
Азиатската кухня се слави с масовото използване на продукти като ориз, различни видове фиде, соя, соев сос и др....
Терияки - класиката на японската кухняТерияки - класиката на японската кухня
05 Ноем.
Соевият сос Терияки е синоним на японската кухня. Той е нещо като пицата за Италия или синьото сирене за Франция....
Какво знаете за японската кухня?Какво знаете за японската кухня?
01 Март
Разнообразието на тяхната кухня се дължи най-вече на продуктите и подправките, които те използват....
Основни рецепти от японската кухняОсновни рецепти от японската кухня
23 Май
Това помага за запазването на формата на продуктите и можете да украсите с тях всяко ястие. Пробийте с три шишчета месото на рибата точно под кожата, като му придадете форма на ветрило....
Чужди влияния в японската кухняЧужди влияния в японската кухня
29 Януари
Макар за истинска японска кухня да може да се говори едва след 18 в., много ястия, които са чисто азиатски, са се превърнали в истинско вдъхновение за японските кулинари, които са измисли много добавки към тях и поради...
Най-популярните гъби в японската кухняНай-популярните гъби в японската кухня
19 Март
В тази статия ще ви запознаем с някои от най-популярните и най-вкусни гъби в японската кухня и ще ви дадем идеи как да ги използвате в своите рецепти....
Начини на сервиране в японската кухняНачини на сервиране в японската кухня
24 Ноем.
Ако говорим за изтънченост в кухнята, за изискани маниери и за естетика при сервирането, сигурно бихте решили, че става въпрос за френската кухня....
Празниците и храната в японската кухняПразниците и храната в японската кухня
15 Август
В случая не става въпрос за това как се сервира по японски, за типичния начин на японския хранителен режим или за характерната употреба на бамбуковите пръчици, а именно за тясната връзка между японската кухня и японските...
Мирин - тайната подправка на японската кухняМирин - тайната подправка на японската кухня
14 Ноем.
Мирин е японска подправка, която съдържа около 14% алкохол....
Японската кухня е полезна за здраветоЯпонската кухня е полезна за здравето
05 Февр.
Японската кухня става все по-популярна. Освен че имат уникален вкус, азиатските сушита, супи и ястия, подобряват здравето....
Ролята на Соята в японската кухняРолята на Соята в японската кухня
30 Юли
Тофу Тофуто е вид сирене от соя, което присъства на всяка японска трапеза така, както при нас масово се консумира бялото сирене. 4. Нато Това също е соев продукт, който има доста лепкав вид....
Най-популярните специалитети от японската кухняНай-популярните специалитети от японската кухня
13 Окт.
Японската кухня се отличава от всяка друга в света, в нея няма влияния на други национални кухни. Специалитетите от японската кухня са любими на хора от много държави....
Техники за готвене в Японската кухняТехники за готвене в Японската кухня
29 Април
2
Варене на пара (мушимоно) Съвсем в духа на японската кухня варенето на пара помага да се запазят вкусът и структурата на продуктите, а освен това подсилва цвета им....
Рибите и морските деликатеси в японската кухняРибите и морските деликатеси в японската кухня
09 Август
Наредени на многобройни сергии на японските пазари можете да срещнете да се продават риби като риба тон, рак, щука, сьомга, скумрия, червеноперка, ивичест тунец и много друрги....
Традиционни подправки и водорасли в японската кухняТрадиционни подправки и водорасли в японската кухня
20 Юли
Акамисо Това е червено мисо, което се използва повече като подправка в японската кухня, а не като продукт./page page6. Саншо Това е вид смлян пипер, който не е толкова лют, но има прекрасен аромат....
Основни продукти в испанската кухняОсновни продукти в испанската кухня
04 Февр.
Испанската кухня винаги е впечатлявала почитателите си с голямото разнообразие от продукти, които включва....
Традиционни съдове и уреди, използвани в японската кухняТрадиционни съдове и уреди, използвани в японската кухня
21 Май
Всяка световна кухня приготвя своите традиционни ястия не само с определени продукти и конкретна технология, но и с използването на специфични кухненски съдове и уреди....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Основни продукти, използвани в арабската кухняОсновни продукти, използвани в арабската кухня
20 Юли
Ето кои са най-често използваните продукти в арабската кухня: 1. Булгур Това е сред най-разпространените арабски зърнени храни....
Японската кухня и защо тя не е само сушиЯпонската кухня и защо тя не е само суши
08 Юли
Макар у нас японската кухня да се свързва само със световноизвестното суши, приготвяно от сурова риба, нейното разнообразие от различни ястия е наистина огромно....