Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Как се прави шарена сол - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове. Смелете всички посочени подправки с помощта на мелачка. Посочено е, че солта е по желание....
Сок от карфиол - защо да го пием?Сок от карфиол - защо да го пием?
27 Март
Сок от карфиол като средство за отслабване Сокът от карфиол е с ниско съдържание на калории и високо съдържание на фибри, което го прави отлична напитка за отслабване....
Сок от мандарини - защо да го пием?Сок от мандарини - защо да го пием?
20 Февр.
Сокът от мандарина не само радва вкусовите рецептори със своя сладък и пикантен вкус, но също така предлага множество ползи за здравето. Пълен с основни хранителни вещества, този цитрусов еликсир може да бъде освежаващо допълнение...
Сок от тиква - защо да го пием?Сок от тиква - защо да го пием?
03 Ноем.
В допълнение, тя има универсален вкус и забележителни вкусови качества, което я прави подходяща за приготвянето на различни тиквени ястия....
Сок от лимон - защо да го пием?Сок от лимон - защо да го пием?
01 Април
Всички знаем колко е добре за нашето здраве в по-променливо време да набавяме достатъчно Витамин С на организма си. Зимата е времето, когато най-много консумираме лимони и цитруси. Лимоните могат да се изцедят и да се...
Така се прави блат за тортаТака се прави блат за торта
21 Септ.
Разрежете на две и украсете с крем за торта, за да направите вашия любим сладкиш. Ето така се прави блат за торта....
Как се прави мляко от лимецКак се прави мляко от лимец
25 Окт.
Как се прави мляко от лимец? В следващата рецепта ще научите целия процес. Накиснете лимеца в половин литър вода и оставете да престои така поне 2 часа....
Как се прави домашно крема сиренеКак се прави домашно крема сирене
03 Ноем.
1
Щом е готово, може да овкусите с подправки по избор. Ето как се прави домашно крема сирене....
Така се прави кайма за кюфтетаТака се прави кайма за кюфтета
24 Септ.
1
Ето как се прави кайма за кюфтета....
Така се прави домашно краве маслоТака се прави домашно краве масло
20 Май
1
Ето така се прави домашно краве масло - вече и вие може да си го приготвите....
Сок от райска ябълка - защо да го пием?Сок от райска ябълка - защо да го пием?
11 Януари
1
От райската ябълка се прави сок. Препоръчва се консумацията му не само като хранително и освежаващо средство, но и като безценно лекарство, когато се смеси с мед....
Сок от манго - как да го направим и защо да го пиемСок от манго - как да го направим и защо да го пием
23 Април
Най-популярните, а и най-вкусните напитки, приемани от човека са плодовите сокове. Те са изключително полезни и засищащи. Днес ще обърнем специално внимание на един изключително вкусен и полезен плод - а именно мангото....
Защо да пием сок от ананасЗащо да пием сок от ананас
13 Май
Макар родината на вкусния ананас да е далечната Южна Бразилия, днес той е популярен навсякъде. Чудните му свойства са безброй, но на първо място е това, че ананасът има благотворно влияние в борбата с излишните килограми...
Защо да пием сок от краставици?Защо да пием сок от краставици?
19 Ноем.
Прясно изцедените зеленчукови сокове са полезни за здравето и се препоръчват от диетолозите. Сред най-популярните зеленчуци е краставицата и сокът от нея също попада сред най-препоръчваните и консумираните зеленчукови...
Невероятните ползи от доматения сок и защо да го пием честоНевероятните ползи от доматения сок и защо да го пием често
11 Февр.
Доматеният сок е много питателен, съдържа много хранителни вещества и ако започнете да го пиете редовно, това определено ще бъде от полза за вашето здраве. Той е пълен с витамини А и В. При редовна консумация намалява...
Сок от кисело зеле - кога да го пием?Сок от кисело зеле - кога да го пием?
08 Февр.
То е любимо на малки и големи и от него се правят какви ли не вкусотии и рецепти с кисело зеле. Знаем също, че зелевият сок помага много при махмурлук. Това обаче не е единствената полза от сока от кисело зеле....
Червени чушки - защо са толкова полезниЧервени чушки - защо са толкова полезни
04 Април
Червени чушки за красива кожа, коса и нокти Червените чушки да богати на провитамин А, което ги прави отлично средство за разкрасяване....
Защо да пием сок от праскови по-често?Защо да пием сок от праскови по-често?
23 Юни
1
Всички натурални напитки без добавени химически вещества са много полезни и здравословни. Особено когато не разполагаме със сезонните плодове на трапезата. Това важи и за сока от праскови. Този сок се отличава от приема...
Чай от касис - защо да го пиемЧай от касис - защо да го пием
19 Окт.
Плодовете на касиса могат да се консумират пресни, да се правят на сок, а ако са изсушени, може да се направи чай. Въпреки че е по-обичайно хората да приготвят чай от листа от касиса, както и от клонките му....
Чай от бреза - защо да го пием?Чай от бреза - защо да го пием?
15 Август
Сутрешната чаша чай обикновено съдържа добре познати билки за общо тонизиране на тялото, но в нея не се включват листата от бреза, макар бялата бреза да е използвана като храна и лек от стари времена. Обикновено чаят...
Чай от физалис - защо да го пием?Чай от физалис - защо да го пием?
17 Февр.
Въпреки своята слаба популярност у нас той има редица ползи за човешкия организъм, които го правят толкова полезен и предпочитан най-вече под формата на напитка....
Чай от девесил - защо да го пием?Чай от девесил - защо да го пием?
22 Март
Отвара от корените на девесил В 1/2 л вода или червено вино се варят 1-2 с.л. пресни или сушени корени в продължение на 10-15 минути. Тази отвара се пие 2-3 пъти дневно по 1 ч.ч....
Чай от бахар - защо да го пием?Чай от бахар - защо да го пием?
17 Март
Това ги прави идеални за успокояване на стомаха, а това, от своя страна, води до по-доброто храносмилане....
Панирани червени чушкиПанирани червени чушки
19 Ноем.
Чушките се потапят последователно в брашното, в предварително разбитите яйца и се изпържват в сгорещеното олио. Готовите чушки се изваждат върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина....