Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Бял амур на скараБял амур на скара
24 Януари
Запечете рибата на скара или грил за 10 минути от двете страни. Сотирайте картофите и царевицата в масло в тиган. Овкусете с риган. Поднесете готовия бял амур на скара с гарнитурата от картофи....
Бял амурБял амур
04 Дек.
Бял амур (Ctenopharyngodon idella) е един от най-големите представители на семейство Шаранови. Той е пренесен в страната ни от Русия, а родината му са реките Амур и Усури в Далечния изток. Поради изключително ценните си стопански...
Паниран бял амурПаниран бял амур
03 Април
Измиваме и нарязваме на парчета рибата. Всяко парче потапяме в брашното, след това в яйцето и накрая овалваме в слънчогледовото семе. Запържваме от двете страни в сгорещено олио. Сервираме с подходяща салата....
Хрупкав бял амурХрупкав бял амур
17 Април
Хрупкавият бял амур е готов....
Бял Амур със зелеБял Амур със зеле
14 Дек.
В тенджера сипете олиото и сложете на силен котлон. Нарежете амура на порции и го изпържете. Отделете го в чиния и в същата мазнина задушете нарязаното зеле и настърганите домати....
Стек от маринован бял амурСтек от маринован бял амур
09 Дек.
Поднесете стековете топли с картофената гарнитура, ухаеща на масло....
Печен Бял Амур с Пресни КартофиПечен Бял Амур с Пресни Картофи
21 Юни
Завийте с алуминиево фолио и печете рибата за 40 мин. на 180 градуса. След като времето отмине, махнете фолиото и печете още 10 минути на 240 градуса и поднесете печения бял амур с пресни картофи, щом изстине....
Подходящи подправки за бял амурПодходящи подправки за бял амур
01 Май
В случай че плановете ви за готвене се променят, то замразете рибата, като помните, че и замразена тя може да се съхранява до около два месеца. В някои случай може да попаднете и на риба, която да има дъх на тиня....
Филе от бял амур с лимоново-сметанов сосФиле от бял амур с лимоново-сметанов сос
05 Юни
Овкусете филето от бял амур със сол и бял пипер. Нарежете го на порции и поставете в тава за печене....
Съвети при готвенето на свински бял дробСъвети при готвенето на свински бял дроб
15 Юни
Времето на готвене е между 1-2 часа. Не всеки обича порестата структура на белия дроб, за да направите парчетата по-плътни, поставете ги под тежест след готвене за няколко часа....
Заготовка за готвене на ядене в бурканиЗаготовка за готвене на ядене в буркани
01 Септ.
Взимаме си един голям съд и почваме да си смиламе помощта на машинка за мелене доматите. Настъргваме на ситно ренде морковите. По-добре е да се сложат на части в чопър и да се наситнят....
Как се чисти бял амур?Как се чисти бял амур?
12 Август
Но може да се използва и при готвене на рибена супа....
Съвети при готвене на млечни продуктиСъвети при готвене на млечни продукти
06 Август
Това бяха някои полезни съвети за готвене на млечни продукти. Всички те могат да са ви от голяма помощ....
Консервиране на домати за готвенеКонсервиране на домати за готвене
07 Февр.
Рецептата за Консервиране на домати за готвене е изпълнена....
Съвети за готвене на параСъвети за готвене на пара
30 Януари
Ако случайно забравите, че готвите, докато гледате сериал по телевизията, при изпаряване на цялата вода уредът за готвене на пара ще се изключи автоматично....
Съвети за готвене на патицаСъвети за готвене на патица
04 Ноем.
1
Преди да започнете да я готвите много старателно трябва да я измиете с вода – отвътре и отвън; 2....
Съвети при готвене на бамяСъвети при готвене на бамя
25 Юни
Ако вашата бамя е съхранявана в хладилника, преди да започнете да готвите я извадете и я оставете да се стопли до стайна температура....
Съвети за готвене на патладжаниСъвети за готвене на патладжани
12 Май
1
Независимо как ще го приготвяте - дали ще го добавяте в гювеч, или ще го пържите, задължително е да го отцедите преди да сте започнали същинското готвене....
Полезни съвети за готвене на рибаПолезни съвети за готвене на риба
22 Май
Освен нашите съвети за вкусна риба, предлагаме да разгледаш още как да си приготвиш: - вкусен шаран; - неустоим лаврак; - или пъстърва на фурна;...
Домати за готвенеДомати за готвене
10 Окт.
Охладените домати се обелват и нарязват на кубчета. Добавя се сол на вкус и ситно нарязан пресен магданоз. Сместа се разбърква, разпределя по буркани и стерилизира за около 30 минути....
Съвети за готвене със солСъвети за готвене със сол
28 Март
Така че, или трябва да солите месото известно време преди готвене или непосредствено преди готвене. Колко сол? Ако една рецепта просто заявява "сол на вкус", може да се чудите какво е идеалното количество....
Съвети при готвене без мазнинаСъвети при готвене без мазнина
15 Март
1
Ако все пак обичате мазнината за готвене, то поне залагайте на зехтин....
Съвети при готвене в мултикукърСъвети при готвене в мултикукър
03 Февр.
Можете да ускорите готвенето на сочни зеленчуци като тиквички и лук, като отваряте капака на уреда. По този начин тяхната течност се изпарява по-бързо и времето за готвене се съкращава....
Съвети за почистване и готвене на охлювиСъвети за почистване и готвене на охлюви
22 Май
4
Охлювите са деликатес по цял свят. Подготовката преди да са готови за консумация отнема доста време, но крайният резултат е чудесен. Тези мекотели не се хранят с всичко – ядат само определен вид трева. Събират се след...
Съвети при избора на съдове за готвенеСъвети при избора на съдове за готвене
16 Май
3
Готвенето в удобни и надеждни съдове е мечта за всяка една домакиня. Изборът е много голям, но понякога всеки може да се обърка кой съд отговаря на съвременните изисквания за здравословно хранене....