Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Перфектното тесто за сладък козунакПерфектното тесто за сладък козунак
04 Дек.
3
Перфектното тесто за сладък козунак е готово....
Перфектното маслено тестоПерфектното маслено тесто
27 Ноем.
2
Оформя се тесто, което трябва хубаво да омесим. Правим го на топка, завиваме със стреч фолио и поставяме в хладилника за половин час. След изтичане на времето тестото е готово за употреба....
Така се приготвя перфектното Палачинково тестоТака се приготвя перфектното Палачинково тесто
02 Май
Основно палачинково тесто Необходими продукти: брашно - 100 г яйце - 1 бр. голямо жълтък - 1 бр. щипка сол прясно мляко - 300 мл олио - 1 с.л. Начин на приготвяне: Пресейте брашното и солта в голяма купа....
Тайните за приготвяне на перфектно тесто за курабийкиТайните за приготвяне на перфектно тесто за курабийки
12 Февр.
2
Ако все пак сте от малцината, които не са се научили как да приготвят курабийки, ние ще Ви помогнем и ще Ви разкрием тайните на перфектното тесто за курабийки....
Тайните на перфектното тестоТайните на перфектното тесто
20 Януари
6
Ето какво е добре да знаете и да спазвате, ако държите всеки път да очаровате своите близки или гости с перфектно приготвени тестени изделия: - Независимо какво тесто замесвате, винаги се старайте да пресявате брашното...
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
08 Август
в хладилника, а и след това да добавите няколко бучки лед. 2) За да проверите дали температурата е добра пуснете малко от тестото в тигана....
Тънкости при приготвяне на сушиТънкости при приготвяне на суши
17 Април
1
Вкусно и апетитно суши можете да приготвите и в домашни условия....
Тънкости при приготвяне на пържолиТънкости при приготвяне на пържоли
11 Септ.
22
Приготвянето на вкусни пържоли е цяло изкуство. За да се получат крехки, топящи се в устата пържолки, трябва да сте наясно с изкуството на приготвянето им....
Тънкости при приготвяне на спанакТънкости при приготвяне на спанак
16 Април
4
От коренчетата на спанака обикновено се приготвя салата....
Тесто за солен тартТесто за солен тарт
03 Май
Разбъркайте с помощта на вилица, като постепенно прибавяте брашното, докато се образува топка тесто. Тестото прехвърлете върху леко набрашнена повърхност и го омесете за няколко минути....
Тънкости при приготвяне на паниран кашкавалТънкости при приготвяне на паниран кашкавал
29 Август
Ако обичате паниран кашкавал, но изпитвате трудности в неговото приготвяне, то в тази статия ще ви разкажем за всички тънкости за перфектен кашкавал пане....
Тънкости при приготвяне на постни кюфтетаТънкости при приготвяне на постни кюфтета
15 Дек.
Какви тънкости съществуват при приготвянето на постни кюфтета? При приготвянето на постни кюфтета съществуват определени тънкости, за които трябва да се внимава, за да не се получи разпадане при приготвяне....
Тънкости в приготвяне на пандишпанов блатТънкости в приготвяне на пандишпанов блат
03 Юни
Това е една от тънкостите при приготвянето на пандишпанов блат. Вече знаете как се прави сполучлив пандишпан и може да изненадате своите любими хора с вкусни кулинарни творения....
Тънкости при приготвяне на щраусовото месоТънкости при приготвяне на щраусовото месо
21 Февр.
Планирали сте деня; набелязали сте вида месо; избрали сте и начина на приготвянето му. Остава ви да запомните няколко тънкости при приготвяне на щраусовото месо - по дейностите в процеса на същинското готвене....
Тайната на перфектното тесто за пицаТайната на перфектното тесто за пица
04 Окт.
7
Тестото за пица се получава перфектно, когато се прави с мая. Тогава тестото бухва и пицата става пухкава, а месо, зеленчуци и другите продукти сякаш потъват в облак от тесто....
Тънкости при приготвянето на пърленкиТънкости при приготвянето на пърленки
06 Март
13
Първата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....
Тънкости при приготвянето на месоТънкости при приготвянето на месо
18 Февр.
С помощта на бульона се приготвя сос, като се използва запържено брашно или сметана. Пърженето на месото става бързо, в отворен съд, на среден огън. Месото се слага в сгорещена мазнина....
Тънкости при приготвянето на рибаТънкости при приготвянето на риба
26 Дек.
Ето и някои тънкости при приготвянето на риба, с които трябва да сте наясно. Независимо каква е рибата, тя трябва да бъде старателно измита под течаща студена вода и да бъде изчистена от вътрешностите ѝ и люспите ѝ....
Тънкости при приготвянето на кефалТънкости при приготвянето на кефал
05 Дек.
Кефалът е крехка риба, която се приготвя сравнително бързо и не й е необходима дълга термична обработка. Неприятната част идва от това, че има за чистене люспи....
Тънкости при приготвянето на скараТънкости при приготвянето на скара
09 Ноем.
Ако все пак още не сте се занимавали с печенето на месо на скара е добре да знаете някои тънкости: - Когато работите с истинско барбекю, а не на електрическа скара, се подсигурете с качествени дърва....
Шоколадов тарт с бутер тестоШоколадов тарт с бутер тесто
23 Февр.
Леко охлаждаме полуготово тесто и го намазваме с течния шоколад. Отгоре внимателно се излива другата шоколадова смес. Печем тарта за около 18-20 мин. на 170 градуса (без вентилатор)....
Сливов тарт с маково тестоСливов тарт с маково тесто
20 Юли
Замесва се тесто и се разточва на кора с дебелина половин сантиметър. Оставя се в хладилника за 30 минути. Пече се 15 минути на 200 градуса. Сливите се нарязват и се слагат върху тестото....
Гъбен тарт с бутер тестоГъбен тарт с бутер тесто
11 Януари
2
Сложете бутер тестото в тавичка върху хартия за печене и го надупчете с вилица, за да не се надигне много....