Повечето хора, които са любители на рибата, предпочитат да хапват пъстърва. Тя има много деликатен аромат, изглежда много добре и е много полезна за тялото. Има много начини за приготвянето на пъстърва и те безспорно водят до вкусни резултати, но в този съвет ще поговорим по-специално за пърженето на пъстърва:
- ако решите да пържите пъстърва, най-добре е да вземете прясна риба, но можете да използвате и замразена пъстърва. Това обаче значи, че трябва да бъдете търпеливи и да изчакате да се размрази. Трябва да поставите рибата да се размрази в хладилника;
- когато ще пържите пъстърва, първо трябва да използвате подходящ тиган, а след това да загреете олиото много добре. Можете да изпържите рибата цяла или нарязана на порции. Овалвайте я в брашно, в което сте сложили сол и черен пипер, за да може рибата да се овкуси. Можете да я овкусите и преди да я оваляте в брашното. Когато, тиганът е добре загрят, рибата ще придобие хрупкава коричка, която ще запази рибата сочна и няма да изгори;
- можете да панирате рибата, преди да я изпържите. А след като я изпържите, можете да й направите и някакъв сос за риба, който ще й придаде още повече вкус.
Коментари