Gotvach.bg»Съвети»Как се замразява хляб

Как се замразява хляб

Как се замразява хляб

Дали знаете, че един от начините да запазите хляба, който сте купили, свеж за по-дълго /освен да го държите в хладилника/ е да го замразите? Да, правилно прочетохте. Хлябът може да бъде замразен и в този съвет ще ви разкажем как става това.

Замразеният хляб има срок на годност 1 година. Със сигурност сте виждали по големите магазини замразени хлебни изделия, които само трябва да бъдат изпечени. По хотелите също зареждат багетки и малки питки, които само се пекат и се предлагат на гостите.

Замразеният хляб, който се продава по магазините, е сготвен на 80 %, а когато ще се използва, просто се слага във фурната, за да се доизпече. А ето и кои са основните правила за замразяване на хляб:

Трябва да сте наясно, че когато замразите хляб и след това решите да го размразите, той ще бъде напълно същият, както когато сте го замразили. Ако решите да използвате за замразяване на пресен хляб, то след като го размразите, той също ще бъде свеж.

Ако замразите вече изсъхнал хляб, то замразяването е много по-трудно и вкусовите му качества няма да са същите.

- Не трябва да слагате никога горещ хляб във фризера. Той ще замръзне много бързо и ще е пълен с влага, след като се размрази;

- Ако имате голямо семейство и можете да хапнете цял хляб за един ден, то тогава не се налага да режете хляба на филийки, преди да го замразите. Хлябът се поставя в найлонов плик, след това въздухът от плика се премахва, доколкото това е възможно, и после се слага във фризера. Има хора, които използват и хартиени торбички, защото, ако се сложи в кутия, хлябът може много лесно да поеме външните миризми на храните, които съхранявате около кутията, в която е хлябът.

- Друг начин за замразяване на хляб, е като го нарежете на филийки. Както и по-горе, хлябът, след като се нареже, се слага в найлонова торба или в хартия. Хубаво е да сложите броя на филийките от един хляб в една торба или плик. Така замразен, хлябът издържа около 4 месеца.

Във фризера на хладилника може да замразявате:

- лимецов хляб;

- хляб с квас;

- пълнозърнест хляб;

- картофен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати